AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Türkiye ve Konya gündemiyle AK Parti’deki kongreler sürecine ilişkin Yenigün’e özel açıklamalarda bulundu. AK Parti Selçuklu Teşkilatı olarak özelde Selçuklu’nun genelde Konya ve Türkiye’nin gelişimine katkı sağlamak, halkın sorunlarına çözüm üretmek ve birliktelik ruhunu en üst seviyede yaşatmak için gayret ettiklerini belirten Mustafa Hakan Özer, kongrelerle de teşkilatların heyecan ve azminin canlı tutulduğunu ifade etti.

‘VAZİFEMİZ, UYUM İÇERİSİNDE EN İYİ HİZMETİ VERMEK’

Seçimlere ilişkin sürecin artık geride kaldığını ancak AK Parti teşkilatları olarak her an yeni bir seçime hazır olduklarını ifade eden AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, “AK Parti teşkilatlarının Türkiye genelinde bir kongre süreci var. Beldesi olan şehirlerde belde kongreleri bitti. Konya özelinde ilçe kongreleri Ramazan ayı öncesinde bitmiş olacak. Türkiye genelinde de 2023 öncesi yeni teşkilatlar ve görevlendirmeler yapılmış olacak. Selçuklu olarak 50 ilden daha büyüğüz. 25 yönetim kurulu üyesi arkadaşımızla çalışmalarımızı büyük bir sorumlulukla yürütüyoruz. Seçim öncesinde teşkilat faaliyetleriyle süregelen yoğun çalışma, sonrasında halkla içiçe yapılan çalışmalarla sürüyor. Vatandaşla ilişkilerimizi belli bir geleneğe bağlı olarak teşekkül ediyoruz. Çizgisi belli bir altyapımız var. Bu çerçevede ilçemize hizmet etmeye çalışıyoruz. Bizim en önemli özelliklerimizden biri de iyi bir teşkilat yapısına sahip olmamız. Görev yaptığımız süreç içerisinde biraraya gelmediğimiz, görüşemediğimiz, aramızda mesafe olan hiçbir arkadaşımız olmadı. Belli periyodlarla biraraya gelerek istişarelerde bulunur ve neler yapabileceğimizi konuşuruz. Uyum ve birlikte çalışma geleneğimizi belediye başkanlarımızla da birlikte yürütüyoruz. Önceki dönemde Uğur Başkanımızla, şimdi Ahmet Başkanımızla, devamında il ve diğer ilçe teşkilatlarıyla uyum içerisinde ilçemize hizmeti kendimize vazife edinmiş bulunuyoruz” diye konuştu.

‘İLÇEMİZİN GÖZÜ VE KULAĞI OLMAYA ÇALIŞIYORUZ’

AK Parti Selçuklu Teşkilatı olarak ilçe halkının her daim yanında olmaya gayret ettiklerini dile getiren Özer, “Vatandaşımızla biraraya geldiğimiz çalışmalar bizim için oldukça önemli. Teşkilatlar olarak gören göz, işiten kulak olmaya çalışıyoruz. Ana kademe, gençlik ve hanımlarla ilgili birimlerimiz kendi alanlarında ilçe genelinde sürekli ziyaretlerde bulunuyor ve halkla içiçe hareket ediyor. Bu anlamda şunu da söyleyebilirim ki, AK Parti Türkiye’nin hatta dünyanın en büyük örgütlenmelerinden biri. Partimizin kurumsal yapısı da zaten bunu gerektiriyor. Bizim her bir teşkilatımız bir bütünün parçasıdır. AK Parti teşkilatları şu an diğer partilerle mukayese edilemeyecek kadar ciddi bir disiplin içerisinde toplantılarını ve saha çalışmalarını yapar. Bunların raporlarını hazırlar. Teşkilatçılığın temel görevleri içerisinde siyasi olarak yapılması gerekenlerin yanında diğer yandan sivil toplum hareketi adına da çizdiğimiz genel çerçeve kapsamında çalışmalar yürütmek var. Şu an Selçuklu’da 45 meclis üyemiz var. Bunların 5’i MHP’ye 2’si İyi Parti’ye ait. Dolayısıyla bizim burada üzerimizde de büyük görevler var. İlçemizdeki STK’ların faaliyetlerinde, farklı birçok organizasyonlarda halkımızla birlikte oluyoruz. Bir iş yeri açılışından tutun da bir hac yemeğine, düğünden cenazeye kadar her yerde vatandaşımızla diyalog halinde olmaya ve yanlarında durmaya çalışıyoruz. Onlardan gelen talepleri ve istekleri ilgili birimlere aktarıyor ve çözüm odaklı çalışmalar yürütüyoruz. Bu sürece il başkanımızı ve milletvekillerimizi de dahil ederek pozisyon alıyor ve şehrimizi daha iyi noktalara taşımak için projeler geliştiriyoruz. Bir sorun varsa, bunu şehrin gündemine taşıyıp, daha fazla büyümeden de bu sorunları çözüme kavuşturabiliyoruz. Bu anlamda vatandaşımızla biraraya geldiğimiz her organizasyonu önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

İTTFAKIMIZ SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE VARLIĞINI KORUYOR

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin önderliğinde kurulan Cumhur İttifakı’na ilişkin de değerlendirmelerde bulunan AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, “Seçimden önce AK Parti ve MHP’nin kurduğu ittifak, seçim sonrasında da devam ediyor. Bu aktif bir şekilde devam ederken, teşkilatlar olarak da kendi içimizde muhataplarımızla sürekli diyalog halindeyiz. Tabandan da buna dönük bir olumsuzluk yok. Cumhur İttifakı artık toplum nazarında da kabul gördü. İki kutuplu bir ittifaktan bahsedilecekse, Cumhur İttifakı’nın sağlam bir şekilde varlığını sürdürdüğünü söyleyebiliriz. Bu şekilde birlikteliğimizi devam ettirmek arzusundayız” diye konuştu.

‘DEPREM BÖLGESİNE MERHEM OLMAYA ÇALIŞIYORUZ’

Elazığ ve Malatya’da büyük bir yıkıma neden olan deprem ve deprem sonrası sürece ilişkin de değerlendirmelerde bulunan AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, “Öncelikle yaşanan bu doğal afet sonucunda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza yüce Allah’tan rahmet, ailelerine baş sağlığı ve yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Önceki gün Selçuklu Belediye Başkanımız Ahmet Pekyatırmacı deprem bölgesine giderek incelemelerde bulunmuştu. Birkaç gündür Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay o bölgede. Yerinde tespitler yapılıyor. Şehir adına bizim neler yapabileceğimize dair bir çalışma yürüttüler. Oradan gelecek veriler ışığında neye ihtiyaç varsa, hangi aşamada, hangi destekleri sağlayabileceksek, oraya merhem olacak bir çalışmamız var. Şu an teşkilatlarımız içerisinde bununla ilgili organizasyonlarımızı yapıyoruz” dedi.

‘BU COĞRAFYANIN ALTI DA ÜSTÜ DE ÇOK DİNAMİK’

“Türkiye’nin bulunduğu coğrafya çok dinamik bir coğrafya” diyen Özer, “Nasıl ki deprem bölgesinde olduğumuz için sürekli yerin altında bir hareketlilik varsa, yerin üstünde de aynı dinamizm var. Yani bu coğrafya sürekli diri olmanın, sürekli güçlü olmanın, sürekli gayretli olmanın gerektiği bir coğrafya. Dolayısıyla Türkiye’nin yerinde saymak gibi bir lüksü yok. AK Parti olarak geride bıraktığımız 17-18 yıllık zaman dilimi içerisinde Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde birçok alanda önemli mesafeler katettik. Bunun en büyük unsuru da milletimiz oldu. Milletimizin desteği, liderimizin önderliği ve teşkilatlarımızın gayretiyle bu aşamaya geldik. Ama hedefimizi büyüttükçe, bölge ve dünya konjonktüründe hakkınızı daha çok savunduğunuz ve bir takım iddialarınızın olduğu zaman da karşınızdaki güçler de daha büyüyerek geliyor. Biz geleneği olan bir milletiz. Geçmişten aldığımız birikimle, genç nüfusumuzla Türkiye’ye hak ettiği yere getirmeye gayret ediyoruz. Burada insanlar değişebilir, görevler alınır, verilir. Ama esas olan ülkemizin bekasıdır. Bizler de hangi teşkilatta, hangi kademede görev yapıyor olursak olalım, ülkemize ve milletimize en iyi hizmeti vermenin gayreti içerisinde olmaya devam edeceğiz. İnşallah bizden sonraki nesiller daha müreffeh bir Türkiye’de yaşayacak. Yaptığımız çalışmalarla bunun altyapısını hazırlıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

RASİM ATALAY

Editör: TE Bilişim