Faaliyetlerini Eyüp Bahariye Mevlevihane’sindeki genel merkezinde sürdüren İnsan ve Medeniyet Hareketi’nin (İMH) İstanbul’un farklı muhitlerinde alt kurumları, Türkiye genelinde farklı şehirlerde ve yurt dışında temsilcilikleri bulunan ve 2013 yılından bu yana Konya’da faaliyetlerini sürdüren İMH Konya İl Başkanlığı yeni yönetimi basınla bir araya geldi. Konya’daki çalışmalarından bahseden Başkan Mustafa Ekrem Doğan bilgilendirme toplantısında İMH’nin Konya projelerine de yer verdi.

‘FARKLI BİRİMLER İLE KONYA İÇİN ÇALIŞIYORUZ’

İnsan ve Medeniyet hareketi Konya 2013 yılından bu yana Konya’da faaliyetlerini sürdürmektedir diyen Başkan Doğan, “İMH’nin çalışmalarının ana omurgasını tebliğ ve davet çalışmaları oluşturmaktadır. Bunun yanında Enderun Özgün Eğitimciler Derneği ile bütün eğitimcilere, Girişimci İş adamları vakfı ile İş dünyasına, Genç Hareket ile gençliğe, Çıdam Gençlik Spor Kulübü ile sportif faaliyetler alanında, hanım komisyonu ile de şehrimizin hanımefendilerine hizmet üretmekteyiz. İMH’nin Meram, Selçuklu ve Karatay ilçelerinde birer temsilciliği de vardır” diyerek taşra ilçelerde de temsilciler eliyle faaliyetlerini yürütülmekte olduğunu söyledi.

GENÇLERİ BEKLİYORUZ

İMH’nin Konya’da çalışma ortamından da bahseden Başkan Mustafa Ekrem Doğan, “Konya’daki merkezi (Şehrin Merkezinde) Zafer Adese’nin üzerindeki bin metrekarelik merkezinde derslikler, konferans ve toplantı odaları, sanat atölyeleri ve kitap kafemiz var. Haftanın 7 günü hizmete açık ve bütün gençleri de buraya bekliyoruz” diye konuştu.

KOMİSYONLARIMIZ ALANLARINDA PROJELER ÜRETİYOR

Tefsir, Hadis, Fıkıh gibi bir çok temel İslam bilimleri alanlarında dernek binasında düzenli dersler veren İMH Konya, Hanımlara, üniversite ve lise öğrencilerine ayrı gün ve saatlerde farklı alanlarda dersler de verildiğini ifade eden Başkan Doğan, “ 21. Yüzyıl Akademisi çatısı altında Öncü Şahsiyet Okumaları, Ortadoğu okumaları, Avrupa okumaları, İslami hareket okumaları ve Şehir/Mekan okumaları başlıkları altında başvuru ile katılımcı kabul edilen atölye çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Enderun Özgün Eğitimciler Derneği tarafından öğretmenlerin katıldığı Enderuni Okumalarla Edebiyat, Yakın Tarih, İslamcılık gibi birçok alanda özel okuma grupları da oluşturduk. Yine Genç Hareket birimimiz Konya’daki orta öğretim ve yüksek öğretim çağındaki bütün gençlerle alakalı sosyal ve kültürel faaliyetler üretmektedir. Üniversitedeki çalışmalarımızı da kısa adı KAMET olan Kültür Ahlak ve Medeniyet topluluğu eliyle sürdürürken, lise çalışmalarımızı da Pusula Kitap Okuma Grupları ile devam ettirmekteyiz. Pusula Kitap Okuma Gruplarına 600 liseli öğrenciyle devam eden Genç Hareket kamplar, piknikler, spor müsabakaları gibi çok farklı alanlarda bu eğitim çalışmalarını renklendirmektedir. Hanım Komisyonumuz da Konyalı hanımefendiler için çeşitli sosyal etkinlikler, eğitimler ve sanat atölyeleri organize etmektedir. İlmihal, siyer ve aile içi iletişim gibi birçok başlıkta eğitimler düzenlemektedirler. Yardıma muhtaç ailelerle ilgilenen ve yaptığı kermes ve satışlarla ailelerin ekonomik ihtiyaçlarına katkıda bulunmaya çalışan hanım komisyonu Konya’da ikamet eden Suriyeli, Doğu Türkistanlı birçok aileyle bizzat ilgilenmektedir” ifadesini kullandı.

HELAL KAZANCIN ÖNCELENDİĞİ BİR TİCARET İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Ticari hayat için de proje ve çalışmaları olduğunu hatırlatan İMH Konya İl Başkanı Doğan, “Girişimci İş Adamları Vakfı Konya’daki iş adamlarının mesleki gelişimleri ile ilgili çeşitli eğitimler ve seminerler düzenlerken helal kazancın ve kazancın paylaşımında hakkaniyetin öncelendiği bir ticari hayatı özendirmek istiyoruz. Meslek liselerindeki öğrencilerle yaptığı eğitimler ile girişimciliği genç kuşaklara aşılayarak. Ahilik geleneğinden aldığı ruh ile ticareti modern hayatın kıskaçlarından kurtarıp ahlak ve maneviyat merkezli bir zemine taşımaya katkı sağlamak en önemli hedeflerimizdendir.” Şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLERE YURT HİZMETİ DE SUNUYORUZ

İnsan Vakfı aracılığıyla ile de Konya’da 6 öğrenci yurdu ile şehrimize gelen üniversiteli öğrencilere hizmet verdiklerini anlatan Başkan Mustafa Ekrem Doğan, “İnsan Vakfı öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşılamanın çok ötesinde bir yurt hizmeti sunmaktadır. Yuva sıcaklığında bir mekan ve kardeşlik hukukunun hakim olduğu bir ortam oluşturmaya çalışıyor. İnsan vakfı yurtlarına 1000’e yakın kız ve erkek öğrenci kalmaktadır. Toplum yararına statüsü bulunan insan vakfı yurt içinde ve yurt dışında birçok noktada yardıma muhtaç insanlara yardım eli olmaya çalışıyor. Eğitim çalışmalarını önceleyen bir anlayışla yardımlarını eğitim merkezli bir sahada yoğunlaştırıyor.  Çıdam Gençlik Spor Kulübü derneği izcilik, dağcılık ve spor alanlarında faaliyet gösteren kulübümüzdür. Ruhu terbiye etmenin bedeni terbiye etmeyle mümkün olduğu düşüncesinden yola çıkarak gençlerle yaptığı spor faaliyetlerine futbol ve voleybol turnuvalarıyla devam ediyor. Modern hayatın dört duvar arasına hapsettiği gençleri izcilik ve dağcılık çalışmalarıyla doğa ile buluşturuyor. Her biri Allah’ın ayetleri olan doğal güzelliklerimiz ile tanıştırmaya çalışıyoruz” dedi.

Konya’da Mahalle Lokalleri kurmak istediklerini belirten Doğan, en büyük hedefimiz doğru insan yetiştirebilmek ifadesini kullandı. Öte yandan İMH Konya İl Başkanlığı’nın 4. Dönem yeni yönetimi şu şekilde oluştu:

Başkan Mustafa Ekrem Doğan, Yönetim Kurulu Üyeleri; Adem Bulut, Adem Karataş, Ahmet Demirkirişçi, Ahmet Tekelioğlu, Arif Bağcı, Enver Ayata, Fahri Ekici, Fatih Bostan, Fatih Ceylan, Hüseyin Ateş, Lokman Dedemli, Lütfullah Işık, Mehmet Şahin, Mehmet Yasin Tekpınar, Murat Karakoca, Muhammed Said Çelik, Nebi Kaya, Ramazan Koç, Taha Hüseyin İpek, Halil İbrahim Ceylan.

MEHMET ALİ ELMACI

Editör: TE Bilişim