Seydişehir'e kazandırılan ve termal sosyal tesisler alanında adından söz ettirecek olan Seydi Şifa  Termal Tesisleri 29 Şubat'ta halka kapılarını açıyor. Seydişehir Belediyesinin; Bahçelievler çıkışı, Ketirağılları bölgesinde 13 bin metrekarelik kullanım alanına sahip olan Seydi Şifa  Termal Sosyal Tesisler içerisinde 2 adet yüzme havuzu, 6 adet termal havuz , buhar ve kür odaları, Türk Hamamı, fitness salonları, saunası, vitamin kafeleri bulunuyor.

Dünyada ve Türkiye'de son yıllarda önem arz eden sağlık turizmine her geçen gün ilginin arttığını kaydeden Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal; Seydişehir belediyemizin öz sermayesi ile yapılan tesislerimiz ilçe ekonomisine ve istihdamına  büyük katkı sağlayacak. Afyon ve Denizli Termallerine giden birçok bölge insanını, inşallah Seydişehir’de ağırlayacağız. Seydi Şifa Termal Tesisimiz 29 Şubat Cumartesi günü kapılarını açarak misafirlerini ağırlayacak "dedi.

Seydişehir’in sahip olduğu farklı doğal zenginlikleri ile termal turizm alanında söz sahibi olmaya aday bir bölge olduğunu dile getiren Başkan Tutal, “Türkiye’nin ender şifalı sularından olan 43,5 santigrat derece olan çıkış sıcaklığında olan jeotermal su,  uygun oranlarda soğutularak 38-40 santigrat derece hipertermal, 36-38 santigrat derecede Termal, 34-36 santigrat derecede İzotermal, ve 25-30 santigrat derecede Hipotermal sıcaklıklarda balneoterapi uygulamaları, Cilt Hastalıkları, Romatizmal Hastalıklar ve Koruyucu Tedavi  gibi rahatsızlıklarda fayda sağlamaktadır. Ayrıca mineral ve Sodyum bikarbonat (Sodalı) bakımından zengin olan jeotermal suyun içmece olarak da kullanılabilmektedir" dedi.       

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim