Selçuk üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından “Açık Bilim, Açık Erişim” semineri düzenlendi.  Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa; Selçuk üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özdemir Koçak, konuşmacı olarak; İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İşletme Mühendisliği Bölümü öğretim Üyesi Prof. Dr. Şebnem Burnaz, İzmir Yüksek Teknoloji (İYT) Enstitüsü Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Gültekin Gürdal, Selçuk Üniversitesi ve bölge üniversitelerin dekanları, yüksekokul ve enstitü müdürleri, daire başkanları, akademik ve idare personeli ile öğrencileri katıldı.

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özdemir Koçak, “Öncelikle İdlib’te hain bir saldırı sonucu şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Selçuk Üniversitesi öncülüğünde ve KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği’nin (UNİKOP) destekleriyle gerçekleştirilen Açık Bilim – Açık erişim Semineri’ne hepiniz hoş geldiniz. Dünyada hızla artan yayın sayısı ve yüksek ücretli abonelik bedelleri açık erişimi ve açık bilimi önemli bir hale getirmektedir. TÜBİTAK Açık Bilim Politikası ile ilgili metninde Açık Bilim ve Açık erişim ile ilgili tanımlamalar yapmakta ve TÜBİTAK ilkelerinden bahsetmektedir. Birçok kurum ve kuruluş tarafından bu konuda projeler başlattırılarak, ülkemizde açık erişiminin yaygınlaştırılması amacıyla çalışmalar yürütülmektedir.  Bizde bugün burada iki değerli konuğumuzun anlatımıyla konunun önemi, neler yapılması gerektiğini ya da neleri yapabileceğimizi değerlendirmeye çalışacağız” şeklinde konuştu.

İTÜ İşletme Mühendisliği Bölümü öğretim Üyesi Prof. Dr. Şebnem Burnaz Açık Bilim, Açık İnovasyon konulu seminerini; İYT Enstitüsü Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Gültekin Gürdal ise Açık Bilim sunumunu gerçekleştirdi.  Seminer sonunda Selçuk üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özdemir Koçak tarafından Prof. Dr. Şebnem Burnaz ve Gültekin Gürdal’a hediye takdim edildi. Program toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Editör: TE Bilişim