Selçuklu Belediyesi eğitime ve gençliğe olan desteğine ilçeye kazandırdığı 4 kapalı spor salonu daha inşa ederek devam ediyor.  Bu kapsamda Kosova Mahallesi Saray Bosna Anadolu Lisesi   Selahattin Eyyubi Mahallesi Kemal Akpınar İmam Hatip Ortaokulu, Yazır Mahallesi Adil Karaağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Dumlupınar Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi’ne kazandırılan 4 kapalı spor salonu Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi’nde düzenlenen toplu açılış töreniyle gerçekleştirildi. 

UMUTLARIMIZI HER DAİM DİRİ TUTUYOR
Selçuklu Belediyesi’ne bu yatırımları ilçeye kazandırması sebebiyle teşekkür ederek sözlerine başlayan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Bugün Konya’da çok önemli temel atmalar çok güzel açılışlar önemli başlangıçlar vesilesiyle bir aradayız. Tabi ki Konya geldiği nokta itibariyle hem hükümetimizin Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, hem yerel yönetimlerimizin çok ciddi yatırımları çok önemli hizmetleri almış bir şehrimiz. Biz de diyoruz ki tıpkı ülkemizin tüm halkı, dört bir yanımız her türlü hizmetin en iyisine en güzeline layık olduğu gibi Konya’mız da ilçelerimiz de her şeyin en iyisine en güzelini hak ediyor. Biz de bu çerçeve de hem bakanlık olarak gençlerimiz için, spor camiamız için, her şeyin en iyisini üretmekle meşgulüz hem de yerel yönetimlerimizin siyaset camiamızın bu anlamdaki iş birlikleri bu anlamdaki oluşan sinerji bizlere apayrı bir güç veriyor. Bu gücün en güzel sembollerinden birinde Konya’da yaşıyoruz. Zira Konya Büyükşehir Belediyemizin bu anlamdaki çabaları yine ilçe belediyelerimizin bu çerçevede ortaya koymuş olduğu gayretler Konya’mızın hem gençlerine hem spor geleceğine yönelik umutlarımızı her daim diri tutuyor” ifadelerini kullandı.

 

OKULLAR HAYAT OLSUN

Burada çok anlamlı bir tören gerçekleştiğini söyleyen Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, “Zira sporun eğitimle iç içe olması gençlerimizin sporla iç içe olması bizim önemli hedeflerimizden çok çok ama çok önemsediğimiz konulardan bir tanesi. Zira gençlerimizin bir dakikalarını dahi heba etmemeleri dolu dolu geçirmeleri adına onların her alanda her imkana erişiminin çok mühim olduğu gibi spora erişimleri, spor imkanlarına, spor salonlarına, tesislerine erişimleri de bir o kadar mühim ve ben bu vesileyle Selçuklu Belediye Başkanımızı ve değerli ekibini tebrik ediyorum.  Bu 4 adet salon sadece okullarımıza hizmet etmeyecek. Bu 4 salon okullarımızın bulunduğu mahalle halkına hizmet edecek. Kadınlarımıza, gençlerimize, büyüklerimize hizmet edecek ve bizler bakanlık olarak önemsediğimiz “Okullar Hayat Olsun” projesinin Konya’da Selçuklu’da hayata çok güzel bir şekilde geçmesinden dolayı da ayrı bir mutluluk duyduğumuzu da ifade etmek istiyorum.  Bu projenin mimarlarından Bakan Yardımcım Halis hocamızda bizimle birlikte. İnşallah yine sizlerin Konya’nın ilçelerinin Selçuklu’nun bu konudaki güzel örneklerini ülkemizin dört bir yanındaki okullarımıza eğitim yuvalarımıza yaymak hep birlikte nasip olsun diyorum” diye konuştu.
Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Açılışını gerçekleştireceğimiz spor salonlarımıza; milletimizin bağımsızlığını ve onurunu korumak amacıyla mücadele verdikleri esnada şehadet şerbeti içmiş olan Konyalı şehitlerimiz Hacı Osman Ayyıldız, Resul Coşkun, Mustafa Özata ve Battal Yıldız’ın isimlerini verdik. İnşallah, şehitlerimizin aziz hatırasını ebedileştirmiş olacağız. Şehitlerimizin değerli aileleri de şuan aramızdalar, onlara buradan selam ve muhabbetlerimi iletiyorum. Bu vesileyle bütün şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyorum” ifadeleriyle başladı.

“SELÇUKLU BELEDİYESİ SPORA 277 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPTI”
Başkan Pekyatırmacı ilçeye önemli spor merkezleri yaptıklarını belirterek “Selçuklu Belediyesi; fiziki, sosyal ve kültürel belediyecilik faaliyetlerinin yanında ilçemize birçok okul, spor salonu ve sosyal tesis kazandırarak eğitimin de en büyük destekçisi olmaya devam ediyor. Selçuklu Belediyesi olarak geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin isteklerine her koşulda önem veriyoruz. 35 tesis, 60 adet spor salonu, 20 branşta 15.488 lisanslı sporcu sayısı ve 172 milli sporcu sayısıyla ülkemizin en büyük amatör spor kulüplerinden biri olan Selçuklu Belediyespor kulübümüz ahlaklı, başarılı, dürüst ve karakterli sporcular yetiştirerek bizleri her platformda gururlandırmaktadır. Ülkesini seven, başarılı ve ahlaklı sporcuların yetişmesi için gayret gösteren Selçuklu Belediyesi, spor kulübüne yapılan yatırımların yanı sıra; okullara kazandırılan 15 adet kapalı spor salonu, farklı mahalle ve okullara kazandırılan 98 adet suni çim saha, farklı mahallerimizde bulunan 3 adet kapalı spor salonu, Dumlupınar Spor Kompleksi, Yazır ve Beyhekim yarı olimpik yüzme havuzları, Yazır Mahallemizde bulunan kapalı ve açık tenis kortları ile Selçuklu’yu sporun merkezi haline getirmiştir. Bugüne kadar spora yapmış olduğumuz yatırımların toplam tutarı277 Milyon TL’dir” şeklinde konuştu. 

SPORCU SEÇME VE YETİŞTİRME MERKEZİ’Nİ ŞEHRİMİZE KAZANDIRACAĞIZ
Başkan Pekyatırmacı 700 bine yakın nüfusuyla birçok ili geride bırakan Selçuklu ilçesinde çok önemli bir projeyi de hayata geçirmek için çaba sarf ettiklerini söyleyerek, “Türkiye’nin en büyük amatör spor kulüplerinden birine sahip Selçuklu’da milli sporcularımızın yanında olimpiyatlara katılan ve dereceler alarak göğsümüzü kabartan, ülkemizi gururla temsil eden sporcular yetiştirmek istiyoruz. Bu amaçla Konya’mızda ilk olan ve Türkiye’nin en kapsamlı spor tesislerinden biri olacak “Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezi’ni şehrimize kazandıracağız.22.500 metrekare alana sahip olacak merkezimizde takım ve bireysel sporların yer aldığı 16 branşta sporcular yetiştirilecek. Bilimsel yöntemlerle eğitimlerin verileceği merkezimizden aynı günde 1500 çocuğumuz faydalanacak. Önümüzdeki günlerde ihale sürecini başlatacağımız bu önemli projemizin açılışında da sayın bakanımızı tekrar ağırlamaktan onur duyarız” diye konuştu. 

SPOR SALONLARIMIZIN TOPLAM MALİYETİ 10 MİLYON 500 BİN TL
Son olarak açılışı yapılan tesislerle ilgili bilgi veren Başkan Ahmet Pekyatırmacı “Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi, Adil Karaağaç Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Kemal Akpınar İmam Hatip Ortaokulumuza kazandırmış olduğumuz kapalı spor salonlarımızın toplam maliyeti 10 milyon 500 bin TL. Günümüz koşullarına uygun ve tüm detaylar düşünülerek inşa edilen spor salonlarımızın içerisinde ilk yardım odası, duş, soyunma odası, basketbol, hentbol ve voleybol sahası, aile ve sporcu tribünü gibi fonksiyonlar yer alıyor. Selçuklu’muz, bugüne kadar yapımı tamamlanan ve devam etmekte olan tesisler ile spor yatırımlarında Avrupa standartlarına ulaşmış durumda. Selçuklu Belediyesi olarak geçmişte olduğu gibi gelecekte de spora ve sporcuya vermiş olduğumuz önemi ve değeri devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Konyalı şehitler Hacı Osman Ayyıldız, Battal Yıldız, Resul Coşkun, Mustafa Özata’nın isimleri verilerek hatıraları yaşatılacak olan tesislerin açılışı Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. 
Heyet açılış sonrasında salonda incelemelerde bulundu. Spor salonunda Selçuklu Belediyespor Kulübü Wushu Kung-Fu takımı gösteri yaptı.
Bazı temaslarda bulunmak üzere  Konya’ya gelen  Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun da katıldığı açılış törenine,  Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı , Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı  Mustafa Kavuş, Konya İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, AK Parti  Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer,  MHP Selçuklu İlçe Başkanı Güzide Çipan, Mahalle Muhtarları, şehit aileleri, okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Editör: TE Bilişim