Bayramlar, milli ve dini duyguların pekişmesinin yanı sıra toplumun birlik ve beraberliğinin sağlandığı müstesna günlerdir. Toplumların manevi zenginliği olan bayramlar, aynı zamanda güçlü bir toplumsal yapının oluşturulması içinde de büyük önem arz etmektedir. Zira bugünler, toplumsal huzur atmosferinde yaşanacak kardeşlik ve birliktelik duyguları bizi daha da güzel günlere taşıyacak en kuvvetli kaynağımızdır.

İçinde bulunduğumuz zor zamanlara rağmen millet olma bilincinin tüm dünyaya gösterildiği, kültürümüzün ve inançlarımızın işaret ettiği dayanışmanın en güzel örneklerinin sergilendiği günler yaşıyoruz. Yeni normalleşme süreciyle birlikte her ne kadar bir arada bayram heyecanı yaşasak da COVİD-19 salgını henüz etkisini yitirmemiştir. Bu sebeple sosyal mesafe-maske-hijyen kurallarını göz ardı etmeyerek gerekli tedbirleri almayı unutmamalıyız.

Bu duygularla Konya Teknik Üniversitesi Ailesi başta olmak üzere, şehrimiz, ülkemiz ve tüm Müslüman Âleminin Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutlar, tüm insanlık için barış, sevgi ve kardeşliğe vesile olmasını temenni ederim.
Editör: TE Bilişim