Hafta sonunda gerçekleştirecek olan Konya Veteriner Hekimleri Odası 48. Olağan Genel Kurul Toplantısı öncesinde Selçuk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hasan Hüseyin Hadimli Oda Başkanlığına adaylığını açıkladı.

‘KUCAKLAYACI BİR YÖNETİM SERGİLEYECEĞİZ’

Konya Yenigün Gazetesine  adaylığı hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Hadimli, Konya Veteriner Hekimler Odası 48. Olağan Genel Kurulunda yönetimine niçin aday olduklarını açıkladı. Hadimli, “Veteriner Hekimlik; Halk Sağlığı açısından günlük hayatın içinde olmasına, Hayvan Sağlığı ile et, süt, yumurta ve ürünleri ile gıda güvenliği olarak her evin sofrasında bulunmasına rağmen maalesef hak ettiği saygı ve karşılığı gösterilememektedir. Veteriner Hekimlerin sayıca az olmasına rağmen sektörel ve etkinlik açıdan kalabalık birçok meslek grubundan daha etkin olduğunu ifade etmeliyim. Ayrıca, son 5 yılın meslek istihdam oranları değerlendirildiğinde mezunların yüzde 75-83’ünün iş sahibi olmaktadır. Bununla birlikte, Veteriner Hekimler birçok olumsuz durumlarla karşılaşmaktadır. Gün geçtikçe meslek adına olumsuz diyebileceğimiz, Veteriner Hekimleri üzen mevzuat değişiklikleri ve dışarıdan gelen farklı müdahalelerin arttığını görmekteyiz. Bu nedenle mesleği ve meslektaşları hayat ve meslek tecrübelerimizle, birlik ve beraberlik içinde kucaklamaya, gücümüz nispetinde var olan sorunları çözmeye, Veteriner Hekimleri yıllar öncesindeki itibarlı ve saygın günlerine yeniden kavuşturmak hedeflerimiz arasındadır. Halk sağlığı, Gıda güvenliği ve zoonoz hastalıkları vurgulayarak Veteriner Hekimliğin önemini ve farkındalığını oluşturulması sağlanacaktır. Kamuda, özel sektörde yada klinisyen olarak çalışma hayatına başlayan genç Veteriner Hekim meslektaşımız Odamız ve yönetim kurulumuzu mutlaka yanında görecektir. Genç meslektaşlarımıza ihtiyaç duydukları maddi ve manevi her türlü desteği sağlayarak, bilgi birikimi ve tecrübeli meslektaşlarımızla bir köprü oluşturarak bilgi ve tecrübe aktarımı yapılacaktır. Ayrıca, zaman zaman tüm meslektaşlarımıza ziyaretler gerçekleştirilerek iletişim ve ilişkiler kurulacaktır. Yönetilen değil, yöneten meslek olmasının sağlanmasına çalışılacaktır. İmaj, vizyon ve misyon güncellenmesi yapılacaktır. Bu nedenle, etik kuralları, hayat ve meslek know-how bilgilerine sahip olması, vasıflarını taşıması ile mesleğin her alanında istişare yeteneğine ve mesleği ulusal ve uluslararası her platformda temsil edebilme yeterliliğine sahip olduğunu hisseden ve tüm meslektaşlarını eşit, şeffaf ve samimi bir şekilde objektif olarak kucaklayacak bir yaklaşım sergileyeceğine inandığımız bir liste oluşturmaya çalıştık” ifadelerini kullandı.

‘VETERİNER HEKİMLERİMİZE YATIRIM YAPACAĞIZ’

Göreve gelmeleri halinde Veteriner Hekimlere yatırım yapacaklarını belirten Hadimli, “Ülkemizde, 56 Veteriner Hekimler Odası bulunmaktadır. Bunların içerisinde, Konya Veteriner Hekimler Odası alt yapı, bilgi ve tecrübe açısından ilklerde yer almaktadır. 2000 yıllardan bu tarafa Oda Yönetiminde yer alan meslektaşlarımız Konya Veteriner Hekimler Odasına birçok bina kazandırmıştır. Bu nedenle, seçildiğimiz takdirde hedefimiz Veteriner Hekimlere yatırım yapmak olacaktır. Bu amaçla; yapacağımız işleri ana başlıklar altında verecek olursak; Eğitim Çalışmaları; Veteriner Hekimlere yönelik Kişisel Gelişim seminerlerin düzenlenmesi; Konya ve ilçeleri yüz ölçümü açısından ülkemizden en büyük lokasyonunu oluşturmaktadır. Bu nedenle, eğitim çalışmalarını ilçelere götürmek istiyoruz. Birbirine yakın olan ilçelerin birkaç tanesini hedefleyerek özellikle Klinisyen Veteriner Hekimlerin belirlediği konularda meslek içi eğitim ve bilgilendirme çalışmalarının yapılması. Kurulu bulunan Birlik ve Kooperatiflerle iş birliği yaparak, ilgili meslektaşlarımızın öncülüğünde dolaylı yönden yetiştiricilere de yönelik bilgilendirme toplantılarının yapılması. Meram’da yeni yapılan Konya Veteriner Hekimler Odasına ait binada arzu eden firmaların tanıtım toplantılarının yapılması” dedi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA