AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve beraberindeki heyetle birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) 5. Cumhurbaşkanı seçilen Ersin Tatar'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın görevi devralmasının ardından ilk konuğu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve beraberindeki heyet oldu. KKTC 5. Cumhurbaşkanı seçilen Ersin Tatar'ın Cumhuriyet Meclisi'nde gerçekleşen yemin törenine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Büyükelçi ve Milletvekilleri katıldı. Saat 16'da Büyükelçi ve heyetteki milletvekilleri Cumhurbaşkanı seçilen Ersin Tatar'ın devir teslim törenine katılım sağladılar.

5. Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar'ın Cumhuriyet Meclisi'nde yemin ettiği törene katılan AK Parti Konya Milletvekili ve Türkiye-KKTC Dostluk Grubu Başkanı Orhan Erdem, bu anlamlı günde KKTC’de olmaktan mutluluk duyduğunu ve demokrasi şöleni çerçevesinde geçen bir seçim sürecinin Kıbrıs Türklerinin faydasına tamamlandığını ifade etti.  Erdem, "KKTC’nin ve Kıbrıs Türk halkının seçilmiş 5. Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar'ı kutluyorum. Kıbrıs ile adanın geleceği noktasında Türkiye; her fırsatta her şartta, her zaman KKTC’nin yanında olacaktır" dedi.

Editör: TE Bilişim