Tekrarına ulaşmayı niyaz ettiğimiz Mübarek Ramazan ayını geride bırakmanın bir nebze de olsa burukluğunu ve hüznünü yaşadıklarını belirten Karaarslan, bir ay boyunca oruç ibadetinin rahmet ve bereketiyle dolup taştıktan sonra bayram günlerine kavuşmuş olmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Başkan Karaarslan mesajında şunları söyledi; “Kökeni, mezhebi ve anasının dili ne olursa olsun tüm Türk vatandaşları muhabbet ve hürmetle bayramlaşırken, gönüller alınmalı, dargınlıklar sonlanmalı, küslükler, kırgınlıklar tamir ve telafi edilmelidir. Bayramlar, Türk-İslam ahlakının yaşanıp yaşatıldığı manevi ve kültürel bir varlık alanı, ortak hatıra ve hedeflerimizin nefes aldığı buluşma ve kavuşma sahasıdır. Ne var ki Türkiye'nin bekası sağlama alınmadıkça, İslam dünyası huzur ve istikrara kavuşturulmadıkça sevinçlerimizin bir yanı buruk, umut ve hayallerimizin bir tarafı buhranlıdır. Türk-İslam coğrafyasını mesken tutmuş kanlı hesaplaşmalar bayramlarımızı gölgelemekte, masum ve günahsızların yüreklerimizi tırmalayan çığlıkları devasa acıların adeta özeti olmaktadır. Ülkenin yegane amacı devletin bekasına yönelmiş ağır husumet ve huşunet varlığını kaynağında yok etmektir. Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada ebedi olmasının başka çaresi yoktur.

Türkiye'yi denenmiş ve başarısız olmuş senaryoların karanlığına çekme gayretleri tam manasıyla siyasi gericiliktir. Toplumsal zeminde kök tutmuş Cumhur İttifakı Türkiye'nin bekasını, Türk milletinin güvenlik ve selametini muhafaza iradesine sahiptir ve bunu başarmaya da kararlıdır, azimlidir. Tedbir ve gayret bizden, teveccüh ve takdir büyük Türk milletinden, yardım ve himaye Yüce Allah'tandır.

Mübarek Ramazan ayını geride bırakıp bayram günlerinin muhabbet ve mehabetle bezenmiş manevi iklimine milletçe ulaşmış bulunuyoruz. Bu bayram ne yazık ki Kovid-19 virüsü musibeti sebebiyle insan ve toplum sağlığı açısından ilk kez kucaklaşmalarımızı ertelemek, buluşmalarımızı bir başka zamana tehir etmek sorumluluğunu taşıyoruz. Biraz daha sabır ve dua ile virüs mücadelesinde dünyaya örnek gösterilen Türkiye’nin bu illetten tamamıyla kurtulacağına inanıyoruz. Bunun için salgının tekrar yayılmasının önünü kesmek maksadıyla sosyal hareketliliğin Ramazan Bayramı’nda da çok düşük seviyelerde tutulması kuşkusuz toplum olarak bizler için hayati niteliktedir.

Türk milleti büyük bir ailedir. Gönülden gönüle kurulan sağlam köprülerle, tertemiz dua ve dileklerin himmet ve hidayetiyle bayramlaşmanın güzelliğini ve lezzetini gıyaben yaşamamız mümkündür. Geceye sabredene gündüzü bahşeden, hikmetinden ve rahmetinden sual olunamayacak Yüce Allah Türk milletinin ve mazlum gönüllerin inanıyorum ki yar ve yardımcısıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle muhterem vatandaşlarımızın ve Türk-İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı içtenlikle tebrik ediyor, manevi kucaklaşmalarımızla karşıladığımız Ramazan Bayramı’nın nice güzelliklere vesile olmasını temenni ediyorum."

Editör: TE Bilişim