Koronavirüs nedeniyle sosyal mesafeyi korumanın önemli olduğu bugünlerde belediyelerin etkinliklerinin boyutu da değişti. Birçok belediye sosyal medya üzerinden farklı etkinlikler yaparak, vatandaşı evinde hoşnut etmeye çalışıyor. Ramazan ayında her yıl farklı sosyal ve kültürel etkinlikler düzenleyerek vatandaşı sokaklarda buluşturan belediyeler, bu yıl koronavirüs nedeniyle etkinliklerini sosyal medya üzerinden gerçekleştiriyor.

Bu kapsamda Meram Belediyesi de sosyal medya adreslerinden ‘Konyalıyım diyen bu yarışmayı kaçırmaz’ adı altında 42 kişiye 5 kişilik Geleneksel Konya Pilavı çekilişi gerçekleştirdi. Çekilişe başta Meram’da yaşayan vatandaşlar olmaz üzere birçok Konyalı yoğun ilgi gösterdi. Çekilişe katılan birçok vatandaş kendisine çıkması halinde pilavı ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmasını istedi. Başkan Kavuş vatandaşlardan gelen bu duyarlılık karşısında yeniden attığı twitte şu ifadelerini kullandı, “Özlemin tavan yaptığı bu süreçte yarışmanın ilgi göreceğini tahmin etmiyordum. Ancak bizi asıl mutlu eden, içinde bulunduğumuz Ramazan ayının manevi havasına uygun paylaşma ve yardımlaşma duygularıyla yazılan yorumlardı. İyi ki bu şehirde yaşıyorum. Sizler de iyi ki varsınız” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN KAVUŞ SAĞLIK ÇALIŞANLARININ TALEBİ KIRMADI

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, belediyenin sosyal medya hesabından çekilişe katılan sağlık çalışanlarının isteği geri çevirmedi ve pilav sözü verdi. Çekilişe katılan Mustafa Kayıkcı isimli bir sağlık çalışanı, “Başkanım biz sağlık çalışanları olarak Meram Öğretmenevinde kalıyoruz. 10 kişiyiz. Çekiliş bize çıkarsa sayıyı artırabilir miyiz? mesajı paylaştı. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş bu çağrıya sessiz almadı ve “Bizim için evlerinden, çocuklarından ayrı fedakârca görev yapan sağlık çalışanlarımız için ne yapsa az kalır. Çekilişte çıkmasa bile bir gün iftar yemeğinizi biz ikram edelim. Tabi geleneksel düğün pilavı. Şimdiden afiyet olsun” dedi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim