Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya İl Başkan Yardımcısı, Mehmet Akif Savaş, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam'ı hedef alan açıklamalarına tepki gösterdi.

İslam’a saldırarak siyasi güç elde etmeye çalışan Macron’un hiçbir yere varamayacağının altını çizen Başkan Savaş, “Siyasi amaçlarına ulaşmak, iktidarlarını tahkim etmek ve dahil oldukları çatışmalara taraftar toplamak başta olmak üzere çeşitli bahanelerle inançlar ve toplumlar arasında yıkıcı ihtilaflara yol açabilecek söylemlere başvuran, düşmanlık doğuran eylemlere tevessül eden Macron, haddini bilmelidir. Bu tür küstah açıklamalar kendisine kaybettirecektir” dedi.

Savaş, “Ne yazık ki son dönemde bu türden hastalıklı bir söylem Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un beyanlarında ve icraatlarında görülmektedir. Mezkur zat, ifade hürriyetini desteklemek kisvesine bürüdüğü pervasız eylemleriyle, küresel sonuçları her inançtan insanı derinden ve olumsuz etkileyebilecek bir çatışmayı, yarılmayı tetiklemektedir” ifadelerini kullandı.

Başkan Yardımcısı Savaş, “ASKON Konya İl Başkanlığı olarak, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam'a, Aziz Peygamberimiz Hz. Muhammed'e ve Müslümanlara yönelik kışkırtıcı, saygısız ve tehlikeli söylemini şiddetle kınıyor; Dünyanın sağduyu sahibi kanaat önderlerini, siyasetçilerini, düşünürlerini, sanatkarlarını ve toplumsal kesimlerini bu çirkin tavırlar karşısında sağduyudan ve barıştan yana tavır almaya davet ediyoruz. Peygamberimiz bizim en kıymetlimizdir. Herkes bunu bilmeli" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim