Akören İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından tarımsal yayım çalışmaları doğrultusunda Akören Belediyesi toplantı salonunda “Kültür Mantarı Yetiştiriciliği” konulu gece eğitim çalışması yapıldı.. İlçe Tarım Müdürü Seyit Ali DAMKACI ev sahipliğinde yapılan gece eğitim çalışmasına Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Sayın Ali ERGİN, Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Müdür yardımcıları Esat ALTUNTAŞ, Fevzi TOSUN, Orhan TAT, Konya Tarım İl Müdürlüğü Şube Müdürleri İbrahim TÖKE, Fazlı ARITÜRK, Akören İlçesinde mantar seralarında üretim yapan mantar üreticileri ve çok sayıda bölge çiftçisi katıldı.

Bu projelerde emeği geçenlere ve projeyi uygulayan üreticilere teşekkür eden Konya Tarım İl Müdürü Ali ERGİN Akören İlçesinde yapılan mantar seralarının tüm bölgeye örnek teşkil ettiğini, kurulan S.S. Konya Kalkınma ve İşletme Kooperatifi sayesinde kırsalda üretim yapan çiftçilerimizin birlikte hareket ettiğini ve ürünlerini pazarlama konusunda çok kuvvetli bir duruma geldiğini dile getirdi.

Üreticilere ve katılımcılara şükranlarını sunan İlçe Tarım Müdürü Seyit Ali DAMKACI da mantar yetiştiriciliğinin bölge halkının kalkınmasına olumlu etki yaptığını ve yapılan projelerle üretim, depolama ve satış ağının İlçede kurulduğunu anlattı.

Kültür Mantarı yetiştiriciliği konusunda uzman Ziraat Mühendisi Mehmet DUTGUN  isebölgede üretim yapan yetiştiricilere üretim teknikleri, mantar hastalık ve zararlıları, pazarlama, kompost hazırlama teknikleri ve kompost üretim tesisleri hakkında teknik bilgiler verdi.

Editör: TE Bilişim