Konya'nın Karatay İlçesi Yediler Mahallesi'nde bulunan Form Apartmanı'nın 4'üncü katı 17'inci dairesi icradan satılacak. 180 binlira değer biçilen dairenin ilk satış günü ise 24.09.2020'de yapılacak. 

KONYA 13. İCRA DAİRESİ'NDEN YAPILAN AÇIKLAMA ŞÖYLE:

T.C.

KONYA

13. İCRA DAİRESİ

2019/10991 ESAS

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

1 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri                    :

A) Tapu Kaydı Bilgileri:

Dosya içerisindeki mevcut tapu kaydında; Konya ili, Karatay İlçesi, Erenler Mahallesi, 25 Cilt, 2476 Sayfa, 21097 Ada, 2 parsel numaralı, 1.296 m² yüzölçümlü Betonarme 7 Katlı Apartman ve Arsası vasıflı ana taşınmaz nitelikli 4. Kat, 17 bağımsız bölüm numaralı niteliği “Mesken” olan taşınmazın, borçlu adına tam hisse ile kayıtlı olduğu belirlenmiştir.

B) Adres Bilgileri:

Satışa konu yapılan taşınmaz Yediler Mahallesi, Ali Haydar Sokak, No: 16, Form Apartmanı, 4. Kat, Daire:17 Karatay/Konya adresindedir.

Taşınmaz Oğuzhan Sokak, Paşalimanı Sokak, İsmail Hakkı Sokak ve Ali Haydar Sokak ile çevrili yapı adasında yer almaktadır. Çevresinde konutlar, küçük çaplı alışveriş merkezleri, ilköğretim okulu, sağlık ocağı, parklar ve ibadethane vardır. Her türlü sosyal tesisler ve yeşil alan imkânı mevcuttur. Çevresinde 5-6 kat konutlar ile ana yol üzerinde zemin katları ticaret üst katları mesken olarak kullanılan yapılar bulunmaktadır. Çevresinde her türlü alt yapı tesisi mevcut olup belediyenin her türlü hizmetlerinden yararlanmaktadır. Dava konusu taşınmaz, kamusal alan ve sit alanı dışında yer almaktadır.

Taşınmaz kuşbakışı Fetih Caddesinden geçen toplu taşıma duraklarına yakın, Fetih Caddesine 100 metre, Konya-Ankara Karayoluna 1,2 km., Konya Şehirlerarası Otobüs Terminaline 6,75 km., Konya Sivil Havalimanına 11,60 km. mesafededir.

C) İmar Durumu Bilgileri:

Dosya içerisinde mevcut Karatay Belediyesi imar çapına göre; 1/1000 ölçekli uygulamalı imar planı bulunmaktadır. İmar planında, “Konut Alanı” imar lejantlı, ayrık nizam, Taks:0.30, Emsal:2.00, Hmaks: 18.00, olarak belirtilmiştir. Taşınmazın çevresi ayrık ve blok nizam 5-6 kat konut alanı olarak şekillenmiştir. İmar uygulaması yapılmış olup, net imar parselidir.

D) Zeminde Yapılan Taşınmaz Özellikleri:

Taşınmazın çevresinde 5-6 katlı apartmanlar yer almakta olup yeni yapılaşmanın mevcut olduğu ve boş imar parsellerinin yer aldığı bir bölgedir. Düşük rayiçli bir bölgededir.

Kamu hizmeti veren, toplu taşıma duraklarına, spor alanları, çocuk bahçeleri, alışveriş merkezlerine, hastanelere, sağlık ocağına, okullara, ibadethanelere, spor tesislerine yakın konumdadır. Sağlıksız ve zararlı olan, alt yapısı olmayan, az gelişmiş, çevre sağlığını tehdit eden sanayi atıkları, jeolojik açıdan tehlike arz eden oturmalar ve heyelan, ıslah edilmemiş dere yatağı, çöp boşaltım alanlarından, yüksek gerilim enerji hattı, emniyet acısından suç işleme oranı yüksek bölgeden uzak konumdadır.

Binanın ana giriş kapısı ve merdiven korkulukları alüminyum profildir. Binanın giriş, kat holleri ve merdiven basamakları seramik, duvarlar plastik boyadır. Bina dış cephesi, akrilik esaslı dış cephe boyasıdır. Parsel çevresi bahçe duvarı ile sınırlandırılmıştır. Kıymet takdiri yapılan 6 bağımsız bölüm numaralı mesken 1. katta bulunmaktadır. Salon, 3 oda, antre, mutfak, gece holü, WC-Lavabo, banyo, 2 adet balkon mevcuttur. Taşınmazın giriş kapısı çelik kapı, iç kapıları ahşap kapı, pencereleri ahşap görünümlü pvc doğrama ve ısı camlıdır. Mutfak, antre, gece holü, balkonlar ve ıslak hacimlerin zeminleri seramik; salon ve odaların zeminleri laminant parke kaplıdır. Dairedeki salon, oda, antre ve mutfak duvarları plastik boya; lavabo-WC ve banyo duvarları fayans kaplamadır. Banyoda klozet, duş ve lavabo mevcuttur. Lavaboda alaturka tuvalet ve lavabo mevcuttur. Mutfakta alt ve üst mutfak dolabı, mermer tezgahı bulunmakta olup tezgah arası ve duvarlar fayans kaplamadır. Dairenin tavanları kartonpiyerli ve plastik boyalı, ıslak hacimler ise asma tavandır. Elektrik, su ve kanalizasyon tesisatları döşeli ve aktiftir. Taşınmaz, doğalgaz yakıtlı kombi kalorifer ile ısıtılmaktadır. Güney ve doğuya bakan iki cepheli daire balkonlar dahil brüt kullanım alanı 116,05 m2, net ise 104,54 m2 olduğu belirlenmiştir.

          Taşınmaz binanın sınıfını 15.12.1982 gün ve 17899 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan “Bina İnşaat Sınıflarının Tespitine Dair Cetvel ”esas alınarak, taşınmaz binanın yıpranma payları 02.12.1982 gün ve 17886 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan “Yıpranma Paylarına İlişkin Oranları Gösterir Cetvel “esas alınarak, birim maliyetler, 16.07.1985 tarih ve 85/9707 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren “Mimarlık ve Mühendislik Şartnamesi” nin hizmet bedellerinde kullanılacak Yapı Yaklaşık Birim Maliyetlerine göre değerlendirilmiştir.

  Bina İnşaat Sınıflarının Tespitine Dair Cetvele göre 2. sınıf konut yapılara girdiği, Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde olan bir yapı olduğu, taşınmaza 26.05.2015 tarih ve 2015/495-222 sayılı yapı ruhsat belgesinin alındığı, balkonlar dahil brüt kullanım alanı 116,05 m2, net ise 104,54 m2 olduğu belirlenmiş, Karatay Belediyesi emlak vergisine arsa rayiç m2 birim değerinin 48,91 TL olduğu belirlenmiştir.

Kıymeti                        : 180.000,00 TL

KDV Oranı                  : %1

Kaydındaki Şerhler    :

1. Satış Günü              : 24/09/2020 günü 16:15 - 16:20 arası

2. Satış Günü              : 22/10/2020 günü 16:15 - 16:20 arası

Satış Yeri                     : KONYA ADLİYE SARAYI B BLOK ZEMİN KAT Z 18/Z 19MEZAT SALONU Akabe Mahallesi Cemil Çiçek CaddesiKARATAY/KONYA

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

             Satış şartları :

             1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.  Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

             2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

             3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

             4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

             5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

             6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, satış ilanının ilgililere tebliğ edilememesi durumunda yapılacak gazete ve elektronik ilanın tüm ilgililere tebliğ yerine geçmesine, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2019/10991 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.05/08/2020


 

Editör: TE Bilişim