Konya Büyükşehir Belediyesi, poliklinik hizmeti vermeye başlayan Konya Şehir Hastanesi’ne ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla tramvay ve otobüslerle Saman Pazarı Otobüs Hareket Merkezi’ne gelen vatandaşlara aktarmalı otobüs seferleri başlatmış ulaşımı kolaylaştırmak adına farklı çalışmalar içerisine girmişti. Ulaşımın paydaşları da vatandaşın işini daha da kolaylaştırmak adına minibüs güzergahlarında değişikliğe gidildi.

Edinilen bilgilere göre Sancak Adliye hattında vatandaşlara hizmet veren minibüsler artık Konya Şehir Hastanesi'ne de uğrayacak. Bu düzenleme ile vatandaşın Konya Şehir Hastanesi'ne ulaşımı daha da kolaylaşacak.

Öte yandan,Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz günlerde yaptığı yeni düzenlemeyle toplu ulaşım araçlarıyla Konya Şehir Hastanesi’ne gitmek isteyen vatandaşlar, Saman Pazarı Otobüs Hareket Merkezi’ne geldikten sonra buradan günlük tarifeli 45 adet seferi bulunan 112 No’lu otobüsle hastaneye ulaşabiliyor. Ayrıca Alaaddin-Adliye Tramvay Hattı’nı kullanan vatandaşlar da Karşehir Tramvay Durağında indikten sonra Saman Pazarı Otobüs Hareket Merkezi’nden aktarma seferi yapan 112 No’lu Otobüs Hattı’nı kullanarak hastaneye ulaşım sağlayabiliyor. Yolcular, tramvay ve otobüslere bindikten sonra 100 dakika içinde ücret ödemeden aktarma hattını kullanabiliyor.