Üniversite hastanelerinde yıllardır hizmet verip haklarını alamadıklarını savunan sağlık çalışanları Sağlık Bakanlığı’nın son aldığı kararda da hekim haklarının öncelendiğinin kendilerinin ise geriye itildiğini iddia ederek bir an önce sosyal haklarına tam anlamıyla kavuşmak istiyor. Bu konuda Sağlık Bakanlığı’na çağrıda bulunan Sağlık Sen Üniversite Şube Başkanı Mithat Şafak, Bakanlığın yanlış politikaları bizi tüketti diyerek tepki gösterdi.Pandemi döneminin baş kahramanları koronavirüs ile yoğun mücadelelerinin yanında bir mücadele de haklarını isteme konusunda veriyorlar. #ÇokŞeyMiİstiyoruz? başlığı açan sağlık çalışanları yetkililere seslendi.

‘ADALETİ TESİS EDİN’

Adalet istiyoruz diyerek bakanlığa seslenen Mithat Şafak, “Biri çıkıp  sağlık çalışanları için adaleti tesis etsin  artık! Bizler sağlık ekip işidir demekten tükendik ama siz “sağlık hekim işidir demekten vazgeçmediniz”. Performansa dayalı ek ödeme sisteminin çöktüğü 5 yıldır söylüyoruz ve yeni hazırlanması gereken sistemin herkese adaletli ve eşit olması gerekir söylemimizi de duymadınız veya duymak istemediniz. Sağlık Bakanlığı yanlış politikalarıyla iyice dibe vurmuş bir kez daha ‘Hekim Bakanlığı’ olduğunu tüm çalışanlara göstermiştir” ifadesini kullandı.

‘BÜTÜN KAMUOYU DUYSUN’

Hekim dışı sağlık çalışanlarınınım isyanını görmeyen anlayışı kabul etmiyoruz serzenişinde bulunan Sağlık Sen Üniversite Şube Başkanı Mithat Şafak, “Çalışma şartlarının zorlukları  bire bir  gören ve yaşayan Sayın Bakan; gecesi gündüzü,  hafta sonu, bayramı tatil, kar tatili,  yaz tatili gibi argümanlarının olmadığı bir çalışma sisteminde,  bir gün İzinliyim duygusunu yaşayamayan bizler... Ne depremde, ne afette, ne  çığ felaketinde, ne de salgın hastalıklarda biz yokuz demedik ve hep  vardık. Vicdanla,  samimiyetle ve merhametle yaptığımız mesleğimizden artık tükendik tüm kamuoyu duysun Bakanlığın yanlış politikaları tüketti bizi. Bunlar yetmezmiş gibi üstüne darp edildiğimizde de katledildiğimizde de  seyirci kaldınız. Son zamanların başarısı çalışanların vicdanı, samimiyeti, azmi ve merhametiyle olmuştur” diye konuştu.

‘SİSTEMİ TEK ÇATIDA TOPLAYIN’

Ne yazık ki sağlık çalışanlarının mutsuzluğunu görmezden gelen bakanlık yetkilileri hekim ve hekim dışı ayrımına girmesini kabul etmeyeceğiz diyen Mithat Şafak,  “Bir sağlık emekçisi olarak yeter artık diyorum, Performansı yapan hekim ise verin hakkını, Ama Hekim dışı çalışanı da artık yok saymayın. Ek ödemeyi kaldırın Sabit ödemeyi %50 arttırın. Arttırın ki, hekim dışı çalışanlar bu ay ne kadar ek ödeme almayacağız hesabı yapmasın. Artırın ki, ek ödemede sizin olsun performans da...Bakanlığın, merhametle yaptığımız mesleğimizi tüm kamuoyu gibi taktir etmesi memnuniyet verici, Hakkımızı verme konusunda çalışanlar aynı duygularla sizleri takdir etmiyor... Ve artık ülkedeki sağlık sistemini tek çatı altına toplayın ki bu tartıştığımız adaletsiz döner sermaye yönetmeliğinin üniversite hastanelerinde acaba uygulanacak mı uygulanmayacak mı düşünmeyelim” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim