Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dün akşam açıkladığı, vaka sayısının son 3 günde en çok arttığı iller arasındaki Konya'da vatandaşların sosyal mesafe ve maske kurallarına uymaması endişelendiriyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İyileşen sayımız vaka sayısından 238 fazla. 1 Haziran'dan bugüne Kovid-19 sebebiyle kaybettiğimiz 1043 hasta içinde 65 yaşından küçük olanların sayısı 136. Son 3 gün vaka sayısı en çok artan iller; Ankara, Konya, Şanlıurfa, Batman, Adana, Kayseri, Erzurum" ifadelerine yer verdi.

Bakan Koca'nın bu açıklamaları yapmasının ardından kentin en işlek yerlerinndevatandaşların sosyal mesafe ve maske kurallarına uymaması dikkat çekti. Bir mağazanın açılmasını bekleyen vatandaşların sosyal mesafe kuralını hiçe saydıkları görüldü.

Bazı vatandaşlar maskesini takıp kurallara kısmen uyarken, çoğu vatandaş ise maskesini ya çenesinin altına indirerek ya da hiç takmayarak geziyor. Bu görüntüler virüsün yayılma hızının neden arttığını gözler önüne sererken endişe uyandırdı.

Editör: TE Bilişim