Saadet Partisi Konya Gençlik Kolları’nın Türk Kızılay Konya Şubesi’yle birlikte yürüttüğü ‘Kan Kardeşliği Kampanyası’ Konya İl Sağlık Müdürlüğü önünde gerçekleştirildi. Gençlik kollarındaki görevli gençler bir günlüğüne Kızılay gönüllüsü oldu. Zafer Yürüyüş Yolu’nda bulun kan bağış merkezinde görev alan gençler vatandaşları kan vermeye davet etti. Gönüllü olan gençler aynı zamanda kendi kanlarını da bağışlayarak öncülük ettiler.

Kampanya sahasına gelerek incelemelerde ve kan bağışında bulunan İl Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Sami Kollu; “İçerisinde bulunduğumuz pandemi sürecinde Konya’mızda da dahil olmak üzere kan stoğunda eksilmeler meydana geldi. Türk Kızılay Konya Şubesi tarafından partimizle iletişim kurularak destek talebinde bulunuldu. Biz de bu durumu memnuniyetle karşıladık. Benzer bir çalışmayı da geçtiğimiz mayıs ayında gerçekleştirmiştik. Şu an ikincisini gerçekleştirdiğimiz bu tarz çalışmalara devam edeceğiz. Türk Kızılay’a içerisinde bulunduğumuz süreçte destekte bulunan tek siyasi partiyiz. Ben buradan bütün siyasi partileri ve sivil toplum kuruluşlarını da Türk Kızılay’a bu konuda desteğe, aynı zamanda kan stoklarının büyük bir ölçüde azalmış olduğu bu günlerde tüm vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyorum.” şeklinde konuştu.

Türk Kızılay Görevlisi Engin Çorman ise sosyal medya hesabından gerçekleştirmiş olduğu açıklamada; “Bugün aramızda Millî Görüş’ün genç neferleri vardı. Saadet Partisi Konya Gençlik Kolları, ülke için yapılması gereken ne varsa biz de her daim varız dediler. Artan hava sıcaklıkları ve covid-19 nedeniyle her zamankinden daha çok kan ihtiyacı var çağrısına kayıtsız kalmayıp bizlere destek oldular. Hiç tanımadıkları insanların hayatını kurtardılar.” dedi.

Türk Kızılay tarafından, vermiş oldukları destekten dolayı Saadet Partisi Konya Gençlik Kolları adına İl Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Sami Kollu’ya teşekkür sertifikası takdim edildi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim