Konya Büyükşehir Belediyesi ile Meram Belediyesinin işbirliği ile Melikşah Kapalı Pazar Alanında her cumartesi kurulan ‘Yerli Ürün Pazarı’, tercihini doğal ürünlerden yana kullanan vatandaşların en gözde mekanlarından biri oldu. Pazarın, özellikle kış hazırlıklarında Meramlıların en çok tercih ettiği yerlerden biri olduğunu söyleyen Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Sağlıklı, doğal ve konforlu alışverişin adresi ‘Yerli Ürün Pazarı’nda hem çiftçimiz hem tüketicilerimiz kazanıyor” dedi.      

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Meram Belediyesinin işbirliği ile Melikşah Kapalı Pazar Alanında her cumartesi kurulan ‘Yerli Ürün Pazarı’, doğal ürün arayan vatandaşların uğrak yeri haline geldi. Kış hazırlıklarının arttığı şu günlerde üretici ile tüketiciyi buluşturan pazarda sağlıklı ve koforlu bir alışveriş yapılması adına tüm önlemleri alan Meram Belediyesi, salgın önlemleri çerçevesinde de denetimlerini aralıksız sürdürüyor.     

‘PAZAR, ÜRETİCİ VE TÜKETİCİYİ ARACISIZ BULUŞTURUYOR’

Konya Büyükşehir Belediyesinin Meram’ın farklı mahallelerinde çiftçilere verdiği girişimcilik, hijyen ve sebze yetiştiriciliği eğitimleri sonrasında sertifika alan Meram çiftçisinin doğal ürünlerinin yer aldığı pazarın her cumartesi günü çiftçilerle sofrasını doğal ve sağlıklı ürünlerle donatmak isteyen vatandaşları buluşturduğunu kaydeden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş,  “Meram çiftçisi, her cumartesi sabahı Melikşah Kapalı Pazar Alanında kurulan Yerli Ürün Pazarımızda yetiştirdikleri ürünleri tüketiciye aracısız ulaştırmaktadır. Aracıların kalkmış olmasıyla hem çiftçimiz hem vatandaşlarımız kazanıyor. Çiftçimizin kazancı artarken vatandaşlarımız da ürünleri gönül rahatlığıyla satın alıp tüketebiliyor. Pazarda satışa sunulan ürünlerin ekiminden hasadına kadar kontrolleri yapılıyor, çiftçilerimize satış konusunda destek veriliyor. Bunun yanı sıra Meram Belediyesi olarak böylesi güzel bir organizasyonu hayata geçirmiş olmakla birlikte gerekli tüm önlemleri alarak ve denetimleri yaparak üzerimize düşeni yapmaya da devam ediyoruz” diye konuştu.

BAŞKAN KAVUŞ’TAN BAŞKAN ALTAY’A TEŞEKKÜR

Doğal ürünleri doğrudan vatandaşa ulaştıran pazarın perde arkasında önemli bir çalışmanın olduğunu belirten Başkan Mustafa Kavuş, bu pazarın altyapısının oluşmasını sağlayan Konya Büyükşehir Belediyesine ve Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür etti. Büyükşehir Belediye Başkanı uğur İbrahim Altay ve ekibinin her konuda Meram Belediyesine verdiği desteğin her türlü övgünün üstünde bir destek olduğunu ifade eden Başkan Kavuş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bir orkestra misali ortaya koyduğumuz bu uyumlu çalışma ile müthiş bir resital çıkıyor. ‘Yerli Ürün Pazarı’ örneğinde olduğu gibi bu uyumdan Meram çiftçisi kazanıyor, Meram esnafı kazanıyor, üretcisi kazanıyor, tüketicisi kazanıyor. Kısaca Meram kazanıyor. Bu nedenle buna benzer ortak çalışmaları her daim devam ettirerek Meram’a kazandırmaya devam edeceğiz”        

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim