İçişleri Bakanlığı'nın emirleri gereği koronavirüs salgını nedeniyle 65 yaş ve üzeri ile kronik hastalığı olan vatandaşlarımızın ikametgahlarından ayrılma kısıtlaması getirilmesi nedeniyle Yunak Kaymakamı Mehmet Erdem Akbulut ve Belediye Başkanı Abdullah Emre Demirhan Yunak  ilçe pazarında inceleme ve denetlemelerde bulundu.

Kaymakam Mehmet Erdem Akbulut Pazar yerinde bulunan esnaflara Bakanlık tarafından yasaklanan kurallar hatırlattı. Ayrıca zorunlu olmadıkça tüm vatandaşlarımızın evlerinden çıkmamaları konusunda uyarılarda bulundu. Yunak’ta Çarşamba günü kurulan sebze ve meyve pazarında pazar esnaflarının görüşlerini alarak alınacak tüm tedbirlerin alınması isteyerek pazar esnafından kendilerine dağıtılan maske ve eldivenlerin kullanılmasını istedi.

Pazar yerindeki tüm esnafları Yunak Kaymakamı Mehmet Erdem Akbulut, Yunak Belediye Başkanı Abdullah Emre Demirhan, Belediye Başkan Yardımcıları  Hacı Ersan, Bekir Coşkun,  Beledıye Zabıta Ekipleri, Emniyet Personeli Korona (Covıd-19) virusü tedbirleri için  tek tek esnafları ziyaret ederek pazara gelen vatandaşlara  kolonya ile dezenfekte edilip pazara girmeleri  sağlandı.

Yunak Kaymakamı Akbulut, “65 yaş üstü pazarda bulunanlara gereken uyarılar yapılarak cezai işlem yapılacağını hatırlatıldı. Kurallara uymayan hiç kimseye taviz verilmeyeceği belirtildi. İnsanların sağlığını dikkate almayan duyarsız bir toplum olmamalıyız” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim