Tesisle ilgili açıklamalarda bulunan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, bölgedeki termal suyun mineral bakımından zengin, sıcaklık bakımından oldukça uygun olduğunu söyledi. Kılca, “Buraya gelen misafirlerimiz hem dinlenecekler hem şifa bulacaklar hem de onları dingin bir şekilde buradan yolcu edeceğiz” dedi

Altyapı ve üstyapı çalışmalarının yanında, Karatay’ın ve şehrin her alanda gelişimine katkı sunmayı amaç edinen Karatay Belediyesi, bu anlamda önemli yatırımlar yürütüyor. Biryandan şehrin eğitimine, kültürüne destek veren Karatay Belediyesi, tarihi ve kültürel açıdan önemli bir şehir olan Konya’nın turizmini geliştirmek için de büyük bir gayret sarf ediyor. Bu kapsamda, ilçeye ve şehre önemli bir termal tesis kazandıran Karatay Belediyesi, bu yatırımla büyük takdir toplamış durumda. Yaklaşık 1,5 ay önce hizmete giren Karatay Termal Tatil Köyü, farklı ve kaliteli konseptiyle Konya’nın termal turizmde kısa sürede söz sahibi olmasını sağlayacak.

ULAŞIMI KOLAY, ŞEHİR MERKEZİNE YAKIN

Karatay Termal Tatil Köyü, oldukça modern ve teknolojik altyapısıyla hizmete girerken, ulaşılabilirlik noktasında da iyi bir konumda bulunuyor. Bu anlamda Karatay Termal Tatil Köyü Türkiye’nin en çok turist ağırlayan müzelerinden biri ve tüm dünyaya hoşgörü felsefesini ulaştıran Hz. Mevlana’nın kabri olan Mevlana Müzesine 53 kilometre mesafede bulunuyor. Konya-Adana yolunun 50. kilometresinde bulunan tesis, rengarenk atmosferi ile büyüleyici bir görsel şölen sunan İsmil Lale Tarlalarına ise 16 kilometre yakınlıkta yer alıyor. Ayrıca havalimanına 66 kilometre, otogara 59 kilometre, YHT Garına 58 kilometre uzaklıkta bulunan Karatay Termal Tatil Köyü, rahat ulaşılabilir olmasıyla dikkat çekiyor.  

MODERN BİR TESİS

Konya’nın en yeni ve modern tesisi olan Karatay Termal Tatil Köyü, son teknolojik alt yapı ile dizayn edilerek misafirlerine modern, şık ve lüks bir konaklama imkanı

sunuyor. Her aşamasının hassas bir titizlikle tasarlandığı yeni nesil bir tati merkezi, misafirlerine eşsiz bir zaman geçirme olanağı sunuyor. Toplam 100 bin metrekare alan üzerinde 7 modern bloktan oluşan Karatay Termal Tatil Köyü’nde

28 adet 2+1 ve 84 adet 1+1 geniş aile odaları bulunuyor. Yüksek hijyen kurullarına uygun olarak sık sık temizlenen ve dezenfekte edilen odaların şık banyolarında misafirleri özel bir keyif bekliyor. Karatay Termal Tatil Köyü’nde tüm Odalarda Termal küvet ve duşakabin, elektronik kasa, ücretsiz wifi, smart TV – Netflix, oda servisi, (24 Saat Mini Mutfak Alt Yapısı), saç kurutma makinası, elektronik kapı kilit sistemi, telefon, tüm odalarda çay - kahve set up, split klima, oturma grubu, ütü-ütü masası, tüm odalarda geniş balkon imkanı bulunuyor.

ÖNEMLİ BİR SOSYAL İMKANA SAHİP

Karatay Termal Tatil Köyü, rahat ve konforlu odaların yanında, önemli bir sosyal alanları da içinde barındırıyor. Bay-bayan termal havuzlar, fitness-jakuzi-sauna-buhar odası, masaj odaları, vitamin bar, Türk Hamamı, kese, köpük masaj hizmetleri, dinlenme odaları, basketbol-voleybol-tenis spor sahaları, tartan pist yürüyüş yolu, çocuk oyun alanları (Play Station Vb.), çocuk oyun parkları, yetişkin eğlence alanları(Masa Tesini-Bilardo-Langırt) alanlarıyla Karatay Termal Tatil Köyü, eğlenceli ve spora dayalı güzel bir zaman geçirme fırsatı sunuyor.

OYUN ALANLARI DİKKAT ÇEKİCİ

Ailecek vakit geçirilecek alanlarda belki de en önemli konu çocukların eğlenceli zaman geçirebileceği alanların olması. Karatay Termal Tatil Köyü, bu anlamda oluşturduğu özel bölümlerle çocukların güzel vakit geçirmesini sağlıyor. Çocuklar, saatlerce eğlenerek zaman geçirecekleri oyun alanlarına sahip olan çocuklar, Karatay Termal Tatil Köyü’nde konaklamaktan çok mutlu olacaklar gibi görünüyor.

Ayrıca yetişkinlerin de, eğlenerek zaman geçirecekleri, çocuk oyun alanıyla bitişik,

içerisinde bilardodan oyun konsollarına kadar bir çok keyifli aktivitelerin olduğu bir

yetişkin oyun alanı da bulunuyor.

ANADOLU MUTFAĞININ EŞSİZ LEZZETLERİ BURADA

Dinlenmek ve tatil yapmak için ailecek birarada olan vatandaşlar için konaklanan yerdeki yemekler de oldukça önemli. Damak tadına hitap eden yemeklerin tercih edildiği bu tür alanlar, vatandaşlarca oldukça tercih ediliyor. Bu kapsamda Karatay Termal Tatil Köyü de önemli bir tercih sebebi. Konya’nın ve Anadolu Mutfağının eşsiz lezzetleri, alanlarında uzman şefler tarafından misafirlere sunuluyor. Hijyenik muhafaza şartlarında korunan taze lezzetlerden oluşan açık büfe kahvaltısı ve en özel tatların bir araya geldiği akşam yemeği ayrıcalıkları Tarçın Restaurant’ta maharetli ustalarca hazırlanarak kusursuz bir şekilde vatandaşlara sunuluyor.

LEZİZ BİR BAHÇE “PARK KAFE”

Karatay Termal Tatil Köyü’ne giden vatandaşlar, Konya’nın meşhur yöresel lezzetlerinin tatları ve modern lezzetleri keyifle tadarken, doğanın içinde kendinizi dinleyecek ayrıcalıklı bir zamana sahip olacaklar. Bu özel alanda etliekmek, pizza,

hamburger, tatlı çeşitleri ve sıcak-soğuk içecekler gibi zengin bir menü vatandaşların tercihlerine sunulmuş durumda.

PAPATYA KAFE

Sosyal tesis içerisinde yer alan Papatya Kafe misafirleri 15.00 - 17.00

saatleri arasında aparatif lezzetler ile 5 çayında ağırlıyor. Günün Her Saati, Her Dakikası Oda Servisi hizmeti bulunurken, vatandaşların yeme-içme ihtiyaçları kaliteli bir şekilde karşılanmış oluyor.

SPOR ALANLARI GÖZ DOLDURUYOR

Karatay Termal Tatil Köyü, sadece eğlence değil, spor alanında önemli imkanlar sunuyor. İçerisinde barındırdığı sportif alanlarla dikkat çeken Karatay Termal Tatil Köyü, bu anlamda vatandaşların beğenisini kazanmış durumda. Termal havuzlarından fitness salonuna, saunadan masaj odalarına, Türk Hamamından spor sahalarına, yürüyüş yolundan yetişkin ve çocuk eğlence alanlarına kadar onlarca aktivite, keyif ve ayrıcalık en modern halleri ve en kaliteli uygulamalarıyla vatandaşların hizmetine sunulmuş durumda.

MODER VE TEKNOLIOJİK ALTYAPI

Karatay Termal Tatil Köyü’nü Yenigün ekibine gezdiren Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, tatil köyü hakkında önemli bilgiler verdi. Karatay Termal Tatil Köyü’nün yaklaşık 1 buçuk ay önce hizmete başladığını hatırlatan Başkan Kılca, tesisin yaklaşık 100 bin metrekare alan üzerine kurulduğunun bilgisini paylaştı. Tesisin teknik altyapısı hakkında bilgiler veren Başkan Kılca, şunları söyledi, “Tesisimiz 7 tane blok olmak üzere apart daireden oluşuyor. Tesisimizde toplam 112 odamız var, bunların 26 tanesi 2+1 diğerleri 1+1 şeklinde. Aynı zamanda büyük bir sosyal tesisimiz var. Sosyal tesisin içerisinde kadın ve erkeklerin ayrı ayrı kullanabileceği havuzlar, fitness salonları, saunalar, Türk hamamları, buhar odaları, SPA merkezleri, masaj odaları, hidroterapi odaları var. Çok güzel bir tesis oldu. Yine sosyal tesis alanın içerisinde 500 ve 100 kişilik olmak üzere 2 ayrı toplantı salonları mevcut. Yine kafeterya ve kafe mevcut. Tesisimizin büyük bir bölümü peyzaj alanı. Peyzaj alanının içerisinde kamelyalar, yeşil alanlar, kafeterya, basketbol, voleybol, futbol olmak üzere 3 sahamız var. Şuanda gelen hemşehrilerimiz buradan istifade edebiliyorlar. Büyük bir camimiz var, şadırvanımız var. Büyük bir marketimiz var. Bu marketten gelen misafirlerimiz ihtiyaçlarını giderebiliyor. Buraya gelen misafirlerimiz hem dinlenecekler hem şifa bulacaklar hem de onları dingin bir şekilde buradan yolcu edeceğiz.

GERİ DÖNÜŞLER ÇOK İYİ

Karatay Termal Tatil Köyü’nün açıldığı günden buyana çok güzel geri dönüşler aldığını belirten Başkan Kılca, “Bugüne kadar ki müşterilerimizin geri dönüşleri çok olumlu. Çok güzel tebrikler ve geri dönüşler alıyoruz. Konya’mıza yakışır bir tesis oldu. Konya’ya yakın olması da büyük bir avantaj. Çünkü biliyorsunuz Konya’nın bir kaplıca alışkanlığı var. Bu ihtiyacı gidermek için vatandaşlarımız en yakın olarak Ilgın, Afyon, Denizli gibi bölgelerdeki termal tesislere gidiyorlardı. Ama artık burada Konyalı hemşehrilerimizin burayı tercih edeceğini düşünüyoruz. Kaldı ki Adana, Mersin, Hatay, Antep, Niğde, Aksaray bölgelerinden de buraya ciddi anlamda müşterilerimiz geliyor. Hatta yoldan geçerken merak edip durup, burada kalmaya karar veren müşterilerimiz var. Yaptığımız tanıtım çalışmalarıyla ve buraya gelen vatandaşlarımızın yaptığı tavsiyelerle müşteri potansiyelimiz artma eğilimi gösteriyor. Pandemi dönemi olmasına rağmen ciddi manada bir müşterimiz var. Bu arada pandemiyle ilgili tüm tedbirleri almış durumdayız. Kovid-19 TSE Belgesini aldık. Açık alanlarımız, mesafeli kullanım alanları olması ciddi bir avantaj. Bu anlamda vatandaşlarımız da tercih ediyorlar” ifadelerini kullandı.

SUYU OLDUKÇA ŞİFALI

Başkan Kılca, Karatay Termal Tatil Köyü’nde hizmete sunulan termal su hakkında da önemli ayrıntılar paylaştı. Termal suda mineral yapısı ve sıcaklık konularının önemli olduğuna değinen Başkan Kılca, şu bilgileri aktardı, “Türkiye’de termal su dediğiniz zaman öncelikle sıcaklığına ve mineralizasyon özelliğine bakılıyor. Bizim İstanbul Teknik Üniversitesi’nden aldığımız raporlara baktığımız zaman, suyumuzun mineralizasyon değeri 3100’lerde. Bu oldukça yüksek bir rakam. Türkiye’deki diğer kaplıcalara baktığımız zaman ilk 7-8 kaplıcanın içindeyiz. Birçok tanınmış kaplıcanın suyundan da bizim suyumuzun daha kaliteli olduğunu iddia ediyoruz. Raporlarla bu ispat edilmiş durumda. İçindeki faydalı mineraller çok yüksek. Bu kapsamda suyumuz cilt hastalıklarına, eklem ağrılarına, romatizma hastalıklarına, ameliyat sonrası hastalıklara, bel fıtığı, boyun ağrıları, bel ağrıları gibi ağrılı kireçlenmelere oldukça faydalı ve şifalı bir suyumuz var.”

TARIMLA İLGİLİ DE PROJE YÜRÜYOR

Karatay Termal Tatil Köyü bölgesinde farklı projeler de yürüttüklerinin altını çizen Başkan Kılca, bu projelerin en önemlisinin de termal seracılık olduğunu söyledi. Bölgede konuyla ilgili Maden Tektik Arama ile ortak bir çalışma yürütüldüğünü söyleyen Başkan Kılca, şöyle devam etti, “İsmil bölgemiz ova bölgesi. Burada tarım arazileri oldukça yoğun. Bu bölgede biz Maden Tektik Arama termal seracılıkla ilgili bir çalışma yürütüyoruz. Bölgede termal seracılık yapmak için uygun bir su derecesi yakalayabilirsek, o yönde bir faaliyetimiz, yatırımımız olacak. Bunu biz sadece belediye olarak değil, vatandaşların bu işe eğilmesi ve bu konuda istihdam oluşması konusunda bir öncü olmayı istiyoruz. Böylece bölgedeki vatandaşlarımızın gelir seviyesine katkı sunmayı amaçlıyoruz. Bu çalışmayı yaparsak bölgedeki ürün çeşitliliği de artacaktır.”

TESİSTE HEDEFLER VAR

Karatay Termal Tatil Köyü için gelecek dönemlere yönelik farklı planlamaların da olduğunu vurgulayan Başkan Kılca, “Tesisimizin kapasitesi 112 oda şeklinde. Yaklaşık 350-400 kişiye yakın misafiri burada ağırlayabiliyoruz. Ama ilerki dönemlerde tesisin zenginleştirilmesi yönünde çalışmalarımız var. Bunun dışında yatırımcı bulabilirsek özel yatırımcıları buraya getirmeye çalışacağız. Şuanda bizim önceliğimiz Karatay Termal Tatil Köyü’nü bir marka değeri olarak tanıtmak ve önemli bir marka değeri oluşturmak. Zaten bunu başarabilirsek, özel teşebbüslerin bu bölgeye yatırım yapacağına inanıyoruz” diye konuştu.

SU BOŞA GİTMİYOR

Karatay Termal Tatil Köyü’nde kullanılan suyun boşa gitmemesi adına modern bir geri dönüşüm altyapısının olduğunu da belirten Başkan Kılca, “Normalde sera veya şehir ısıtmasında kullanılan sular, hiç borudan çıkmadan, günyüzünü görmeden dolaşıp tekrar yerin altına enjekte ediliyor. Ama termalde kullanılan sular, kullanılmış su hüviyetinde olduğu için öyle bir şans olmuyor. Biz burada yeniden kullanılmak üzere KOSKİ kanallarına deşarj ediyoruz. Böylece su yine boşa gitmiş olmuyor” ifadelerini kullandı.

ABDULLAH AKİF SOLAK-SEFA SALİH KULA

Editör: TE Bilişim