Eğitim ve sağlık alanlarındaki yatırım ve projeleriyle ilçenin eğitim kalitesine önemli desteklerde bulunan Karatay Belediyesi ilçenin bu alanlarındaki eksiklerini bir bir tamamlıyor. Böylece Karatay Belediyesi, ilçenin eğitim ve sağlık kalitesinin de yükselmesi için büyük çaba sarfediyor

Karatay Belediyesi, ilçe genelinde eğitime yönelik olarak hayata geçirdiği yatırım ve projelerine devam ediyor. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 31 Mart Seçimleri'nin ardından mazbatayı aldıktan hemen sonra ilk gerçekleştirdiği yatırım eğitime ve sağlığa yönelik oldu. Eğitim ve sağlık alanlarındaki yatırım ve projeleriyle ilçenin eğitim kalitesine önemli desteklerde bulunan Karatay Belediyesi ilçenin bu alanlarındaki eksiklerini bir bir tamamlıyor. Böylece Karatay Belediyesi, ilçenin eğitim ve sağlık kalitesinin de yükselmesi için büyük çaba sarfediyor.

KARATAY BELEDİYESİ’NDEN İLÇEYE YENİ EĞİTİM YUVALARI

Karatay Belediye Başkan Hasan Kılca, Yerel Seçimlerin ardından göreve gelir gelmez Hamzaoğlu Mahallesi'ne 24 derslikli ortaokulu, Fevzi Çakmak Mahallesi’ne 24 derslikli ilkokul ve yine Köprübaşı Mahallesi'ne de 8 derslikli bir anaokulunun temelini attı.  Başkan Kılca, o dönem atılan temelleri ve sonrasındaki süreci şöyle anlattı: ''Hamzaoğlu, Fevzi Çakmak ve Köprübaşı Mahallelerimize inşa ettiğimiz okullarla toplamda 56 yeni dersliği ilçemize kazandırıyoruz. Amacımız Konyamızın ve ilçemizin eğitim hayatına, derslik ihtiyacına katkı sağlayarak evlatlarımızın kaliteli mekanlarda eğitim görmelerine vesile olmak. Yine bu yatırımlarımızla Karatayımızın akademik eğitim kalitesine destek oluyoruz. Eğitime yaptığımız her yatırım ilçemizin, insanımızın ve Konyamızın geleceğine yapılmış bir yatırımdır. Yavrularımızın eğitimi, gelişimi ve ilerlemeleri için ne yapsak azdır.”

KARATAY BELEDİYESİ’NDEN ÖNEMLİ BİR EĞİTİM YATIRIMI DAHA; BİLSEM

Karatay Belediyesi’nin eğitim alanında ilçeye kazandırdığı yatırımlar sadece bunlarla da sınırlı değil. Toplamda 6.5 milyon liraya mâl olan BİLSEM de tamamlandı. Söz konusu proje, çocuk ve gençlerin geleceğinin şekillenmesi adına son derece önemli bir yatırım. Proje için “Gelecekte ülkemize ve milletimize katkı sağlayacak nesiller yetiştirilmesi açısından önemli” değerlendirmesinde bulunan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, dünyanın her yerinde özel yetenekli çocuklara yönelik olarak farklı eğitim programlarının uygulandığını hatırlatarak, zorunlu eğitim dışında çeşitli programlarla öğrencilerin özel yeteneklerinin geliştiren Bilim Sanat ve Eğitim Merkezi’ni (BİLSEM) Konya’ya kazandırdıkları için mutlu olduklarını belirtti.  Başkan Hasan Kılca, “BİLSEM sayesinde özel yetenekli, özellikle zeka ve liderlik alanlarında yüksek kapasitesi olan ve bunun yanında özel akademik alanlarda yaşıtlarına göre yüksek seviyede performans gösteren öğrencilerin tespit edilerek, bu öğrencilerimize eğitim hayatları boyunca ekstra eğitim programlarıyla yardımcı olmak, onların kendilerini tanımalarını sağlamak, aynı zamanda gelecekte ülkemize katkı sağlayacak nesiller yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Evlatlarımız bunu yaparken de örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini de aksatmayacaklar. Hem bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını sağlanacak hem de sahip oldukları kapasitelerini geliştirme imkanı bulacaklar” dedi.

CELALEDDİN KARATAY GENÇLİK MERKEZİ GENÇLERİN YENİ İLGİ ODAĞI

Karataylı gençlerin eğitim, kültür, sanat ve spor faaliyetlerinden daha fazla faydalanabilmesi amacıyla Karatay Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Celaleddin Karatay Gençlik Merkezi de gençlerin kaliteli aktivitelerle eğlenmelerinin yanı sıra öğretimlerine de olumlu katkılar sunuyor. Celaleddin Karatay Gençlik Merkezi’ndeki bütün kurslar ücretsiz. Kursların yanı sıra çeşitli yarışmalar, konferans, seminerler, geziler, sosyal sorumluluk projeleri ve daha pek çok etkinlik de gençlerin eğitimlerine destek oluyor. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, konuyla ilgili olarak şunları aktardı: “Gençlerimizin serbest zamanlarını sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle değerlendirmelerine, bilgilerini arttırıp becerilerini geliştirmelerine katkı sunmaya çalışıyoruz. Celaleddin Karatay Gençlik Merkezimizdeki kursların tamamı ücretsiz. Amacımız gençlerimizin bilgi, becerilerini geliştirmek ve onlara yardımcı olmak. Ailelerimiz de gençlerimizin gelişimine katkı sağlayan gençlik merkezimizden oldukça memnunlar.”

EĞİTİME YAPTIĞIMIZ HER YATIRIM BU ÜLKENİN GELECEĞİNE YAPTIĞIMIZ YATIRIMDIR

Başkan Kılca, “Karatay Belediyesi olarak bir yandan ilçemize yeni okullar kazandırırken bir yandan da okullarımızın çevre düzenlemeleri yapıyoruz, eksiklikleri gideriyoruz ve ihtiyaçlarıyla ilgileniyoruz. Hedefimiz ilçemizdeki eğitimin kalitesinin daha da yükselmesi. Eğitime verilen her destek, gelecek nesillerimize bırakılacak en güzel mirastır. Bu yıl olduğu gibi gelecek yıllarda da ilkokula başlayan yavrularımıza destek olacağız. Çünkü öğrenciye, eğitime ve öğretime yapılan her yatırımın bu şehrin, insanının ve ülkenin geleceğine yapılmış bir yatırım olduğunun farkındayız. Bu anlayışıyla da Karatay Belediyesi olarak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

SAĞLIK YATIRIMLARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Karatay Belediyesi fiziki ve sosyal belediyecilik çalışmalarının yanı sıra ilçenin sağlık yatırımlarına ağırlık veriyor. Bu kapsamda Karatay Belediyesi tarafından sağlık yatırımları da eksiksiz bir şekilde devam ediyor. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay Belediyesi ile hayırsever Ali Gümüş tarafından yaptırılan ve 4 milyon TL’ye mal olacak Selim Sultan Aile Sağlığı Merkezi’nin inşaatında incelemelerde bulundu. Karatay Belediyesi olarak birçok alanda olduğu gibi sağlık alanında da önemli projelerinin olduğunu ve bu projeleri bir bir hayata geçirdiklerini belirten Başkan Kılca, “Karatay’ımıza hizmetin en güzelini yapmaya devam edeceğiz” dedi. Karatay Belediyesi ve hayırsever Ali Gümüş tarafından yaptırılacak olan ve geçtiğimiz aylarda düzenlenen törenle temeli atılan Selim Sultan Aile Sağlığı Merkezi inşaatı, hızla ilerliyor. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, çalışmaların sürdüğü Selim Sultan Mahallesi’ni ziyaret ederek aile sağlığı merkezinin inşaatını yerinde inceledi ve yetkililerden bilgi aldı. Belediyenin ilgili müdürleri ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Başkan Hasan Kılca, pek çok alanda olduğu gibi Karatay Belediyesi’nin sağlık alanında da önemli projelere imza attığını söyledi.

HEMŞEHRİLERİMİZE HİZMETİN EN GÜZELİNİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Allah kimseye sağlık sorunu yaşatmasın, ama hemşehrilerimiz sağlıkla ilgili herhangi bir sıkıntı yaşadıklarında yakın bir zamanda hemen yanı başlarında çok güzel bir tesis bulacaklar. Bilindiği gibi yaklaşık 1.5 ay önce, hayırsever Ali Gümüş’ün de kıymetli katkılarıyla Selim Sultan Aile Sağlığı Merkezi’nin temelini atmıştık. Merkezimizin inşaatının kaba inşaatı bitmiş durumda. Merkezimizde; doktor ve hemşire odalarının yanı sıra Gebe İzleme Odaları, Aşı-Bebek İzleme Odaları, Acil Müdahale Odaları Bebek Emzirme Odaları, toplantı odası ve laboratuvar ile mescit bulunacak. Çevre düzenlemesiyle birlikte 4 milyon TL’yi bulacak Selim Sultan Aile Sağlığı Merkezi’ni kısa sürede tamamlayarak hemşehrilerimizin hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Selim Sultan Aile Sağlığı Merkezimiz tamamlanmasıyla birlikte bölgenin önemli bir sağlık hizmeti ihtiyacı karşılanmış olacak. Bizler ilçemize hemşehrilerimize hizmetin en güzelini yapmaya devam edeceğiz. Ben, şimdiden merkezimizin Konyamıza ve Karatay’ımıza hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunuyorum” dedi.

HEMŞEHRİLERİMİZİN MUTLULUĞU İÇİN HER TÜRLÜ İMKANI SAĞLAMAK İSTİYORUZ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Hayıroğlu Mahallesine kazandıracak yaklaşık 1 milyon TL’ye mal olacak merkezin sağlık ve sosyal alanlarda bölgeye önemli hizmetler sunacağını belirtti. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, proje hakkında şunları söyledi: “Hayıroğlu Mahallesi’ne kazandırdığımız Aile Sağlığı Merkezi, Emekli Konağı ve Muhtar Evi projemizin inşaatı tamamlandı. Ekiplerimiz şu anda çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Merkezi kısa bir süre içinde hemşehrilerimizin kullanımına açmayı hedefliyoruz. Aile Sağlığı Merkezimizin içerisinde poliklinik, gebe izleme, aşı ve bebek emzirme odaları gibi pek çok birim yer alacak. Hayıroğlu Mahallemizin Muhtar Evi ve Emekli Konağı’na da ihtiyacı vardı. Bu projemize hem Muhtar Evi hem de Emekli Konağı’nı ilave ederek mahallenin bu ihtiyaçlarını da böylece gidermiş oluyoruz. Projemizin ilçemize ve mahallemize hayırlar getirmesini, güzel hizmetlere vesile olmasını diliyorum.”

KARATAY'DA 80 MAHALLEDE TOPYEKUN ÇALIŞMA VAR

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, ilçeye kazandırılan yatırımlarla Karatay’ın yaşam standartlarını yükselttiklerinin altını çizdi.  Başkan Hasan Kılca, “Hedefimiz, hemşehrilerimiz için nitelikli yatırımlarla ilçemizde modern sosyal yaşam alanlarını oluşturmak ve bu imkanlardan vatandaşlarımızın en güzel şekilde faydalanmasına katkı sunmaktır. Bir yandan ilçemizde yaşam standartlarını arttırırken diğer yandan da şehrin çehresinin değişmesine ve gelişmesine katkı sunuyoruz. Karatay Belediyesi olarak ilçemizin 80 mahallesinin her birinde ihtiyaçları doğrultusunda elimizden geldiğince çözümler üretiyor ve hemşerilerimizin hayatlarını daha da kolaylaştırmak için adım adım çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ BÜYÜK’TEN BAŞKAN KILCA’YA TEŞEKKÜR

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya Karatay ilçesinde eğitime verdiği desteklerden ötürü teşekkür etti. Büyük, “Karatay Belediye Başkanımız Hasan Kılca ve ekibi Karatay’ın eğitim çıtasını yükseltmek adına Karatay ilçesinde fiziki imkânlarının yanı sıra eğitim ile ilgili birçok projeyi hayata geçiriyor. Karatay ilçesinde belediyemizin desteği ile eğitim çıtası her geçen gün yükseliyor. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve ekibine Karatay’ın ve Konya’nın eğitimine verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

‘KARATAY BELEDİYESİ EĞİTİM GÖNÜLLÜSÜ BİR BELEDİYE’

Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Karatay Belediyesi’nin eğitim gönüllüsü bir belediye olduğuna dikkat çekerek, “Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve ekibi eğitim çalışmalarımızın bütün makul taleplerimizi yerine getiriyor. Şehrin inşası kadar, ihyası, nesillerin eğitimi kadar önemini bilen bir belediye başkanı ile birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz.   Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimizin adında Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya ilçemizin eğitimine sunduğu katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Allah kendilerinden razı olsun. Karatay Belediye Başkanımız Hasan Kılca, eğitime büyük önem veriyor. Bugüne kadar hayata geçirilen projeler de bunun göstergesi. Başkanımız, söz konusu projeler sizlerin hizmetine sunulurken il ve ilçe milli eğitim müdürlüğümüz, okul idarecilerimiz, öğretmenlerimiz ile de istişarelerde bulunuyor.  Karatay Belediyemiz tarafından son bir yılda önemli eğitim yatırımları kazandırıldı. Yine Karatay Belediyemiz tarafından okullarımızın ihtiyaçları da gideriliyor. Yine Karatay Belediyemiz ilçemizde uyguladığımız akademik çalışmalarımızda da desteklerini esirgemiyor.  Karatay Belediyemiz köyden mahalleye dönüşen mahallerde eğitim alan öğrencilerimize yönelik de eğitim çalışmalara imza atıyor.” şeklinde konuştu.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ KOÇ’TAN TEŞEKKÜR

Türkiye’de ve şehrimizde sağlık yatırımlarının pandemi döneminde dahi devam ettiğini belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, sağlık alanındaki yatırımlarından dolayı Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca'ya teşekkür etti. Koç, “Devlet dediğimiz şey, milletin bir araya gelerek meydana getirdiği birlikteliktir. Devletin varlığı, milletin yaşaması ve güçlü olmasına bağlıdır. Şeyh Edebali’nin Osmangazi’ye söylediği gibi “Ey oğul! İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.” Devlet millete hizmet etmekle mükelleftir. Devlet millet için vardır. Konya’da devlet-millet işbirliği ve belediyelerimizin de desteğiyle bu tür yatırımlar çok iyi noktalara geldi. Konya’mızda ikinci ve üçünce basamak sağlık hizmetlerde artık sorunumuz yok. Konya Şehir Hastanemizin hizmete girmesi ile birlikte hastane yönünden hiçbir eksiğimiz kalmadı. Bu birliktelik hem ülkemize hem de işlerimize bereket oluyor. Pandemi sürecinde dahi yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Bu da devletimizin gücünü gösteriyor. Her anlamda bizlere destek olan belediye başkanlarımıza buradan tekrar en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA