Eğitim, sağlık, kültür, spor ve daha birçok alanda hayata geçirdiği yatırımlarla ilçeye değer katan Karatay Belediyesi, sosyal belediyecilikte de başarılı projelere imza atıyor.  Bu kapsamda Karatay Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Yardım Komisyonu, ihtiyaç sahibi vatandaşların gerçekten ihtiyaç duyduklarının karşılanması adına ihtiyaç sahibi vatandaşları evlerinde ziyaret ediyor.

Gerçekleştirilen ziyaretlerle bireysel, CİMER, Başkana Mektup ile Whatsapp iletişim hatları çeşitli yollarla Karatay Belediyesi’ne ulaşan ihtiyaç sahibi vatandaşların durumları sosyal incelemelerle birebir ve yerinde takip ediliyor.

Karatay Belediyesi Meclis Üyeleri, sosyologlar, sosyal hizmet uzmanları ve doktorlardan oluşan Sosyal Destek Hizmetleri Yardım Komisyonu, yapılan inceleme ziyaretlerinin ardından oluşturdukları raporlar ışığında Karatay Belediyesi’nin söz konusu kişilere sosyal yardımın yapılıp yapılamayacağına karar veriliyor.

ZOR ZAMANLARINDA İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay Belediyesi olarak ihtiyaç sahibi vatandaşların zor zamanlarında yanlarında olmaya gayret ettiklerini belirterek bu konuda birçok proje yürüttüklerini söyledi.

Başkan Hasan Kılca, “Karatay Belediyesi olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın zor zamanlarında yanlarında olmaya gayret ediyoruz. Bu, hem köklü medeniyetimizin hem de inancımızın bir gereği. Bu kapsamda da Karatay Belediyesi olarak; nakdi yardımdan aşevi yardımına, şefkat evlerinden gıda yardımına, asker maaşından Karatay Kart uygulamasına kadar her konuda ihtiyaç sahiplerine katkı sunuyoruz. Belediyemiz bünyesindeki Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğümüz de Karatay genelinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın tespiti veya belediyemize ulaşan müracaatların değerlendirilip sonuçlandırması adına yıl boyunca özverili bir şekilde çalışıyor. Çünkü yardımlarımızın gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşması önemli. Bizlere bir şekilde ulaşan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret ederek söz konusu hizmetlerimizin gerçek amacına ulaşmasını sağlıyoruz. Belediye olarak sadece fiziki belediyecilikte değil sosyal belediyecilikte de iddialıyız ve bu konuda vatandaşlarımızın gönlüne dokunmaya değer veriyoruz” dedi.

HABER MERKEZİ