Milletvekili Samancı’nın ilçede ilk ziyaret adresi Hüyük Kaymakamlığı oldu. Hüyük Kaymakamı Dilara Şenoğlu’nu kendisine eşlik eden İlçe Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, AK Parti İlçe Başkanı Muammer Karaaslan ile birlikte ziyaret eden Samancı, daha sonra ilçede KOP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından verilen proje desteğiyle ilçeye kazandırılan kurulumu tamamlanarak tarımsal faaliyete başlayan bir seranın açılışını gerçekleştirdi.

HÜYÜK’E 10 MİLYON LİRALIK MEDAŞ YATIRIMI

Milletvekili Samancı, ilçede Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında başlayan Hüyük çevre yolu çalışmalarını da inceledi. Burada açıklamalarda bulunan Samancı, yaşanan pandemi süreci dolayısıyla hemşerilerinden uzak kaldıklarını vurgulayarak, yeni normalleşmeye doğru gidilen süreçte yeniden ilçe ziyaretlerine başladıklarını belirtti. Hüyük çevre yolu çalışmalarını yerinde inceleyerek yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldıklarını vurgulayan Samancı, takipçisi oldukları bu yolun yapımının kurban bayramı sonuna doğru tamamlanacağı bilgisinin yetkililer tarafından kendisine verildiğini kaydetti. Hüyük’teki MEDAŞ yatırımları hakkında da açıklamalarda bulunan Samancı, bu çerçevede elektrik hatlarının yer altına alınması noktasında 10 milyon liralık bir ihalenin gerçekleştirildiğini belirterek “Hüyük ilçemize hayırlı olsun. Çamlıca, Mutlu ve Hüyük merkez yer altı olmak üzere Pınarbaşı ve Değirmenaltı mahallelerimizde de elektrik şebekeleri tamamen değişecek şekilde bir yatırım sözkonusu bölgemizde. Diğer mahallelerimizde de peyderpey çalışmalar devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Samancı, ilçe ziyaretinde daha sonra yörede faaliyet gösteren ve yurtdışına çilek ihracaatı gerçekleştiren bir firmanın tesisleri ile ilçe ekonomisine önemli kazanımlar sağlayan balık işleyen Yay Çet Su Ürünleri Fabrikasını da gezerek yürütülen çalışmalar hakkında firmaların sahiplerinden bilgiler aldı. Samancı, ilçe temasları kapsamında Hüyük ilçesinin yeni Devlet Hastanesi’ni de ziyaret etti. Başhekim Dr.Mehmet Ali Kaçar’ı makamında ziyaret eden Samancı ve beraberindekiler, daha sonra hastaneyi gezerek sağlık çalışanlarına kolaylıklar, vatandaşlara ise geçmiş olsun dileklerini iletti.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim