Yeniden Refah Partisi (YRP) Konya İl Teşkilatının ocak ayı il divan toplantısı partinin İl binasında yapıldı. Toplantıya YRP Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilatlanma Başkanı Bahattin Sungur, Bölge Koordinatörü Topel Yıldız, İl Başkanı Mustafa Özerdem, İl Yönetimi, İlçe Başkanları ve Gençlik Kolları ile partililer katıldı.

TÜRKİYE’DE FARK 4 KAT!

Avrupa ülkelerinde birbirine yakın olan milletvekili maaşları ile öğretmen maaşları arasındaki farkın ülkemizde 4 katına çıktığına dikkat çeken Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Sungur, bunun adil olmadığını kaydetti. Millî Görüş’ün asıl görevinin milletle devleti barıştırmak olduğunu anlatan Sungur, “Onca parti varken niye yeni bir parti kurduğumuz soruluyor. Faturalar çoğalıyor, vergiler artıyor, bunun yanında gelirimiz düşüyor. Ağız tadımız bozuluyor. Aile kurumu çöküyor. Kısaca, ülkemiz iyi idare edilmiyor. Durum böyle olunca Erbakan olup yollara düşmemiz gerekti.” dedi.

SİFTAHSIZ KAPATILIYOR

Birçok iş yerinin siftah etmeden kapandığı ülkemizde, vergilerin, faturaların artmasına rağmen “enflasyon düşüyor” açıklamasının neye göre yapıldığının merak konusu olduğunu kaydeden Sungur, her üç gençten birinin işsizlikle boğuştuğunu söyledi. Konuşmasında Milli Eğitim ve Üniversite konusuna da değinen Sungur, son dönemde 6-7 kez Milli Eğitim Bakanı değişikliği yapılmasının eğitim yapımızı özetlediğini anlattı. Sayısı 207’ye ulaşan üniversitelerimizin dünya sıralamasında ilk 500’e girememesinin de çok acı olduğunu vurgulayan Sungur, “Yeni üniversiteler açarak işsizlik beş yıl daha öteleniyor!” şeklinde konuştu.

‘AHLÂKLA YIKAYACAĞIZ’

Ruhlarına dokunulmadan yetiştirilen gençleri sistemin birer asi haline getirdiğine dikkat çekerek, helal ve haramı bilen nesiller yetiştirmek gerektiğinin altını çizen YRP Genel Başkan Yardımcısı Sungur, “Savcı Selim Kiraz’ı şehit eden gencin anne babası inançlı insanlardı. Ama sistem o genci bu hale getirdi.” dedi. Uyuşturucu kullanım yaşının hızla düştüğünü de hatırlatarak, bunun; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Okul çevresinde görülen uyuşturucu satıcısının ayağını kırmaya polis görevlidir…” sözlerinden de anlaşıldığını kaydeden Sungur, “Bu müfredatla, bu kafayla sorun çözülmez. Bizler neslimizi temiz ahlâkla yıkayacağız” dedi.

‘AİLE DE DİNAMİTLENDİ!’

İstanbul sözleşmesine işaret ederek, yanlış yönetimin aileyi de dağıttığını ileri süren Sungur sözlerini şöyle tamamladı: “Araç içinde sigara içen vatandaşı gördükten sonra sağlığımızı düşünerek kanun çıkaran Cumhurbaşkanımız, 30 yaşına kadar evlenemeyen gençlerimizi de arayıp sebebini soruyor mu? Komşuluk bitti. Akrabalar arasındaki bağlar koptu. Siyonizm’in 5 bin 700 yıllık planı var, ama bizim yarın için bir planımız yok. ‘Sıfır sorun’ sloganıyla çıkılan yolda ‘sıfır komşu’ noktasına geldik. Dış politikamız günübirlik değişiyor. Güçlü devletlerin dış politikası tren rayları gibidir. Yöneticiler değişse de yol değişmez.”

‘YARINLARDAN UMUTSUZ’

YRP Konya İl Başkanı Mustafa Özerdem ise vatandaşlarımızın her alanda dertli olduğunu belirterek, “Köylü, çiftçi, esnaf, emekli, çalışan ve çalışmayan her kesim ekonomik durumdan, her gün gelen zam ve vergilerden şikâyetçi. Emeğinin karşılığını alamamaktan, evinin geçimini sağlayamadığı için bugün mutsuz yarın için de umutsuzdur.” dedi. Sadece ekonomik anlamda değil sosyal ve ahlaki yozlaşmadan da vatandaşımızın dertli olduğunu ifade eden Özerdem, “Bu konuda şikayetçi olan sadece vatandaş değil hükümet yetkililerimiz de ahlaki çöküntüden mustarip. Halbuki hükümet şikâyet mercii değil icraat mevkiidir. Hükümetimiz de bu ahlaki çöküntünün farkında, ama hatalarının farkına varıp gereken icraatları yapmalarını bekliyoruz. İnşallah biz iktidara geldiğimizde aileyi temellerinde yıkmak için çıkartılmış olan İstanbul Sözleşmesi gibi kanunları kaldıracağız ve toplumumuzu fabrika ayarlarına getireceğiz.” ifadelerini kullandı.

YRP Konya İl Teşkilatının ocak ayı divan toplantısı ilçe başkanları ve birim başkanlarının faaliyet raporunu açıklamasıyla sona erdi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim