Müslümanların ortak paydası ve derdinin gündeme getirilmesi ve İsrail’e tepkilerini göstermek için Kayalıpark’ta bir araya gelen HEDA DER yöneticileri ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepki  gösterdi. Çok sayıda vatandaşın da katıldığı tepki mitinginde konuşan HEDA DER Başkanı Erdoy Kağnıcı, ’Siyonist terör çetesi İsrail’i bir devlet saymak, onunla sosyal siyasal ekonomik işbirliği içerisinden olmak Küdus’ü onun başkenti saymaktan farksızdır” diyerek bazı Müslüman ülkelerin konuya sessiz kalmasını da üzüntüyle takip ettiklerini dile getirdi.

İsrail’e peşkeş çekmek tiyatrodur diyen Konya HEDA-DER Yönetim Kurulu Başkanı Ersoy Kağnıcı, “Kudüs topraklarının herhangi bir İslam beldesiyle kıyaslanamayacak kadar aziz olduğunu ifade etme gayretinde olduklarını dile getirirken ‘’Siyonist terör çetesi İsrail’i bir devlet saymak, onunla sosyal siyasal ekonomik işbirliği içerisinden olmak Kudüs’ü onun başkenti saymaktan farksızdır. Bir şeyin küllünü kabul edip cüzüne itiraz etmek akıl sağlığı açısından zararlıdır. İsrail’i  kabul edip onun başkentinin  neresi olup olmayacağını tartışmak ve Kudüs başkent olarak  ilan edilince ona tepki vermek akıl sahiplerinin idraki ile alay etmektir alay etmeyin aklımızla  evvela devlet olarak tanıyıp sonra şuraya girmenize karşıyız şunları  yapamazsınız diye  bağırmak, ama her işgalden sonra sessiz kalmak Kudüs’ü doğu batı diye ikiye bölüp doğusuna sahip çıkmak şimdi tamamı İsrail’e peşkeş çekilince bağırmaya kalkışmak trajikomik bir tiyatrodan başka bir şey değildir’’ ifadesini kullandı.

KUDÜS BİZİMDİR

Tepki mitinginde konuşan  HEDA-DER Kültür Komisyon Başkanı Ali Eröz de  Kudüs bizimdir şeklinde konuşarak,  “Bir takım aklı ermezler dünyanın her yerindeki yanan ateşi gösterip bu ateşlerin verdiği ızdırapları bayraklaştırıp Kudüs’ten bahsedilmesinin bu yangını görmemezlikten gelmek olarak nitelendiriyorlar. Biz bugün var olan bütün yangınların sebebinin Kudüs ve mübarek Mescidi Aksa’nın işgalcisi İsrail’in ve ABD’nin olduğunu biliyoruz. Amerika topraklarımızın en büyük işgalcisidir. Amerika dünyanın başının belasıdır. o nükleer silah kullanan tek canidir. O dünyaya silahlı terör örgütleri yetiştirip ihraç eden tek tedarikçidir. Bunlardan en belirgini olan PKK yıllardır coğrafyamızda Müslüman kanı dökmektedir. Ve benzeri örgütler İslam dünyasının her yerinde sayılamayacak adette bulunmaktadır. Katil Amerika’nın yüzyılın barış planı diye adlandırdığı evanjelist kafanın gayr-ı meşru çocuğu dünyaya dayatmaya kalkıyor. Bu bir anlaşma değil bu bir iğrenç saldırıdır. Bu taslağı kabul eden tüm tarafları şiddetle tel’in ediyoruz. Buradan Kudüs’teki tüm direniş erlerini sabra, kararlılığa ve zafere kadar sebata çağırıyoruz. Selam olsun onların zafere yürüyen ayaklarına. Batı Şeria’nın yiğit evlatlarına, Gazze’nin yıkılmaz savaşçılarına… binler kere selam olsun. Kudüs bizimdir.’’ diyerek sözlerini noktaladı.

HEDADER yönetim kurulu üyesi olan Musa Kazım Yılmaz’ın dualarıyla Kayalıpark’taki tel’in mitingi son buldu.  Öte yandan Kayalıpark’ta düzenlenen tel’in mitingine çok sayıda vatandaş da katıldı.

SEFA KULA

Editör: TE Bilişim