Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Cebrail Gümüş ve İl Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Sami Kollu Yenigün’e açıklamalarda bulundu. Cebrail Gümüş, “Gençlerin yüzde 70’i yurt dışında yaşamak istiyor” derken Mahmut Sami Kollu ise gençlerin manevi çöküntü içerisinde olduğunu belirtti.

Her ay farklı başlıklarla il ziyaretleri gerçekleştiren Saadet Partisi genel Merkez Gençlik Kolları pandemi ve ekonomiyi eylül ayı başlığı olarak belirledi. Bu kapmsam Konya’da bir sizi çalışmalar gerçekleştiren Saadet Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Cebrail Gümüş’ün başkanlığındaki heyet Konya’da da gençlerle bir araya gelerek farkındalık oluşturmak adına maske dağıttı.

FARKINDALIK OLUŞTURUYORUZ

Yenigün’e açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Cebrail Gümüş, “Eylül ayında il divan toplantılarına katılıyor, illerimizde bazı çalışmalar yapıyoruz. Bazı illerde maske dağıtımı yapıyoruz. Bazı illerimizde ise gençlerin ekonomiye yaklaşımını görmek açısından ‘Fikir Duvarı’ adı altında ‘Söz Gençlerin’ programları düzenliyoruz. Ekonomiyle ilgili eleştiri ve tavsiyelerini almak üzere gençleri dinliyoruz. Yani illerde bu ay iki başlık belirledik, birincisi ekonomiye dikkat çekmek ikincisi de pandemi döneminde farkındalık oluşturmak” diye konuştu.

VERİLER SAĞLIKLI DEĞİL

İllerde çalışma takvimi çıkararak  özellikle ekonomiyle ilgili yapılan çalışmaları rapor olarak kamuoyu ile de paylaşacaklarını açıklayan Gümüş, “Şu an Türkiye’de gündem pandemi ve ekonomi. İlk zamanlardan itibaren pandemi ile alakalı sağlık alanında hükümetin yanında durarak tavsiyelerde de bulunduk. Bunula birlikte yanlış ya da eksik gördüğümüz hususları, Sayın Genel Başkanımız bizzat Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı da ziyaret ederek kendisine iletti. Bir de Saadet Partisi vekili Abdülkadir Karaduman, Sağlık Bakanlığı’nın verilerinin doğru olup olmadığını sormuş ve cevabı kamuoyu ile paylaşılmasını istemişti. Biz de 5 tane ili baz alarak değerlendirme yaptık. Erzurum, Malatya, Konya gibi iller de bizim için bir kıstas oldu. İşin rakamsal boyutunu ele alarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gerektiğini gündeme taşıyoruz ve bunu vatandaş gençlere hatırlatıyoruz. Ambulansların yetersiz olduğu ve pozitif vakaların da takip edilmekte zorlandığını görüyor ve bu tür durumları da hükümete hatırlatarak gündemi doğru oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.

ADALETE GÜVEN AZALMIŞ

Gençliğin hali alakalı endişelerimiz var ifadesini kullanan Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Cebrail Gümüş,” Son zamanlarda ülkede farklı anketler yayınlanıyor. 18-30 yaş arası gençlerin ülke ile duygusal bağının azaldığını görüyoruz.. Bu, açıkça anketlerde görülüyor. Yurtdışında yaşama hayalleri gençlerde yüzde 60’larda. Bu kötü bir oran değil mi? Onun da sebepleri var. Birincisi işsizlik. Yani her 3 gençten 1’i işsiz. Maalesef 100 gençten 30:’u da gelecekten ümidini kesmiş. İş bulabilme umudu da yok. Barınma ile alakalı problemleri var. Gençler adalete güvenmiyor, fikir özgürlüğünü olmadığını düşünüyor. 90-95 almış öğretmen adaylarının mülakatta elendiğini görüyoruz. Gençlerin bu yüzden adalete olan güvenin kalmadığını anketlerle öğreniyoruz. Bir de gençler Türkiye’de liyakatın olmadığını dolayısıyla emekleriyle bir yere gelemeyeceklerini düşünüyorlar. Bunlar ülkenin realiteleri ve Saadet Partisi olarak da çözüm sunma adına çalışmalarımızı yürütüyoruz.” şeklinde konuştu.

GENÇLİK MANEVİ ÇÖKÜNTÜ YAŞIYOR

Konya’da da gençlik üzerine yoğun çaba sarf ettiklerini söyleyen Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Sami Kollu, “Göreve geleli 2,5 ay oldu. Bu süreçte hem teşkilatlanma çalışmalarımızı yürütüyoruz hem de çalışma takvimi hazırlıyoruz. Pandeminin gerçek olarak devam ettiği şu süreçte bizim de sahada olmamız gerektiğini düşündük. Bu anlamda geçtiğimiz gün Konya’nın merkezi noktalarında maske dağıtımı yaptık. Yine ziyaretlerimizi de gerçekleştiriyoruz. Yine bu kapsamda kan bağışında bulunduk. Bu dönemde çalışmalarımızı sosyal farkındalık üzerinden gerçekleştiriyoruz. Yerelde gördüğümüz bazı sıkıntılar var. Özellikle gençler manevi çöküntü içerisinde ve bu konuda raporlarımızı hazırlayarak çalışmalarımızı yürüteceğiz. Ayrıca Konya’da genç işsizler olduğunu görüyor ve bu anlamada notlarımızı alıyor çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi.

MEHMET ALİ ELMACI

Editör: TE Bilişim