Askon Konya Şubesi merkez binasında basınla bir araya gelen Genç ASKON Yönetim Kurulu, yeni yönetimi tanıtarak ve projelerini anlattı. 

Geçtiğimiz haftalarda genel kurulunu yaparak yeni yönetimini oluşturan Genç ASKON Konya Şubesi Başkanı Ferhat Korkmaz, "Genç askon iş dünyasına sivil toplum kuruluşlarına ve siyasete genç arkadaşlarımızı hazırlayan bir okul görevi görüyor diyen . Biz de üçüncü dönem olarak bu görevi misyonu layıkıyla getirmek için var gücümüzle çalışacağız. Bu hususta 2020 yılı içerisinde belirlediğimiz bazı projeler üzerinde çalışıyoruz" dedi.

Genç ASKON Türkiye genelinde 40 temsilci ve şubesinde hizmet veriyor hatırlatması yapan Korkmaz, "Genç ASKON olarak kişisel gelişime çok değer veren bir STK’yız. Konya Şubesi olarak tarih sohbetleri şeklinde bir çalışma başlattık. Gençlerimize tarhi bilincini aşılamak ve yakın tarih ile ilgili bilgileri aktarmak için KTO Karatay Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ömer Akdağ ile tarih üzerine bir çalışma yapıyoruz. Ayda bir burada programa başladık. Yine Finansal okur yazarlık üzerine bir program başlattık. Konya kültür turları yapıyoruz. Bunun yanında spor müsabakaları düzenleyerek üyelerimizin kişisel gelişimine katkı sağlamayı hedefliyoruz" ifadesini kullandı.

Üniversite sanayi işbirliğini artırmak adına çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Başkan Korkmaz, "ASKON olarak Türkiye genelinde faaliyet gösteren 40 şubeden 10 bin öğrenciye staj imkanı sözü aldık. Üniversitelerde öğrenci topluluklarına ciddi yatırımlar yapacağız. Bu anlamda çok sayıda sosyal sorumluluk projemiz var" dedi.

Teknolojiye yatırım yapmanın önemine de değinen Genç ASKON Konya Şube Başkanı Ferhat Korkmaz, "Girişim Vadisi kurma planımız var. İstanbul’daki proje ofislerini Konya’ya taşımak adına çalışmalar yapacağız. ASKON olarak 6000 üyemiz var ve en az 100 projeyi kazandırmak istiyoruz" diye konuştu.

İŞTE KONYA GENÇ ASKON ÖNETİM KURULU:

Editör: TE Bilişim