Topluluk Danışmanı Arş. Gör. Dr. Hale Öncel, KTÜN Gelişim Yerleşkesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğin açılışında, katılımlarından dolayı Göksu’ya teşekkür ederek, etkinliğin verimli geçmesini diledi.

Göksu, şehirlerin yeniden düşünülerek, tasarlanmasının önemini anlattı. Mahalle kültürünün yeniden tasarlanıp hayata geçirilmesi konusunda görüşlerini paylaşan Göksu, şunları kaydetti: “Bir kişi Cumhuriyeti tasarladı. Siz de tasarımcısınız. Tasarımı sadece mimari, yapı tasarımı, imar planlama olarak anlamayınız. Süreci, geleceği tasarlamak olarak algılayınız. ‘Stratejiyi, çözümü nasıl tasarlayabilirim’ diye düşündüğünüzde önünüzde o kadar çok yelpaze var ki. Her şeyi okuduğunuz branşa göre odaklamamalısınız. ‘Mimarım, iç mimarım’ diye düşünmediğiniz takdirde önünüze çok farklı alanlar çıkacak. O yüzden de 2023’ü çok önemsiyoruz. 2023’ten sonra, sizin gelecek 100 yılı tasarlamanız gerekiyor. Gelecek 100 yılı tasarlamanız için etkileşim içerisinde olmalısınız. Network ağlarının içerisinde rol kapmalısınız. Bunun için de farklılık yaratmanız gerekiyor. Eğer farklılık yaratamıyorsanız yeni dünya düzeninde çok fazla etkiniz olmaz. O nedenle farklılık oluşturacak alan ve sektörlere yönelmenizde yarar var. O nedenle diyorum ki yeni nesil kentler, yeni nesil gençler.”

Ardından, öğrencilerin katılımıyla Gelişim Yerleşkesi Sergi ve Fuaye Alanı’nda, Konya temalı Bek Analizi başta olmak üzere Kentsel Bulmaca, Kentsel Mozaik konularında atölye çalışmaları gerçekleştirildi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim