Saadet Partisi Konya İl Teşkilatı, Eylül ayı il divan toplantısını parti binasında kısıtlı katılımla gerçekleştirdi. Toplantıya Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam'ın yanı sıra, il başkan yardımcıları ve ilçe başkanları katıldı. Başkan Saydam, ülke ve Konya gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Toplantının ardından devir teslim töreni de gerçekleştirildi. Başkan Saydam, partisinin Karatay eski İlçe Başkanı Ali Genç'e, Selçuklu eski İlçe Başkanı İbrahim Ceylan'a, Meram eski İlçe Başkanı Mustafa Uyar'a ve Yalıhüyük eski İlçe Başkanı Abdullah Altuntaş'a çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, plaket takdim etti. Saydam, Saadet Partisi Karatay İlçe Başkanı Fatih Karaman, Selçuklu İlçe Başkanı Lütfi Çelik ve Meram İlçe Başkanı Mutlu Öcal'a görevlendirme kağıtlarını, Yalıhüyük İlçe Başkanı Ebubekir Mücevher’e ise mazbatasını vererek, bundan sonraki çalışma hayatlarında kendilerine başarılar diledi.

18YIL ÜRETİME DÖNÜK BİR POLİTİKA GÜDÜLMEDİ

Pandemi sürecinin tüm dünya ile birlikte Türkiye'yi de bir yerlere sürüklediğine dikkat çeken Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, alışkanlıkların ve yaşantının değiştiğine vurgu yaptı. Bu sürecin önümüzdeki günlerde de birçok sektörün kapanmasına, birçok kişinin işsiz kalmasına, farklı ihtiyaçların ve buna bağlı yeni sektörlerin ortaya çıkmasına sebep olacağını ifade eden Saydam; “Bugün itibari ile geçici gibi duran bu süreç, belki de uzun yıllar sürebilir. Bu sebeple herkes adımını ona göre atmalıdır. Ortalama akıllı bir insan geleceğini, yarınını düşünür ve ona göre yatırımını yapar. Olası öngöremediği hadiseler için de yedek akçesini bir kenara bırakır. Normalde olması gereken budur” dedi.

EKONOMİ SAĞLAM DEĞİLSE HER SİSTEM ÇÖKER

“İktidar 18 yıldır herhangi bir üretime dönük yatırım yapmadan, ekonomiyi sağlam temeller üzerine oturtmadan yol yaptı, hastane yaptı, köprü yaptı, stadyumlar, saraylar yaptı” diyen Saydam, “Aslında kendisi de yapmadı da çoğu yabancı sermaye birilerine yaptırdı. Hepsi de hazine garantili. Özelleştirme kapsamında önceden kazanılmış ne kadar fabrikamız varsa, onlar da satıldı. Üstüne üstlük 1,5 trilyona yakın da borç var. Ödediğimiz vergiler, cezalar da cabası. Daha bunlar yetmedi, deprem için toplanan vergiler yok olmuş, bu yetmemiş işsizlik fonunda biriken para da ortada yok. Tabi bunlar bizim bildiklerimiz. Ortaya çıkanlar. Bilmediğimiz daha neler vardır Allah bilir, kokusu yakında çıkar. Bütün bunları şunun için anlattım. Bu dönemin en önemli konusu ekonomi. Sağlık tabi ki önemli, ancak paranız yoksa ekonominiz sağlam değilse sağlık bile sekteye uğrayabiliyor” diye konuştu.

KONYA OVASINDAKİ OBRUKLAR YANLIŞ POLİTİKALARIN SONUCU

Şehrin geleceğinin düşünülmeyen başka bir konusunun da tarım olduğunu aktaran Saydam, şunları kaydetti; “Tarımda da aynı. Konya Ovası sos veriyor. Bu işten anlayan konunun erbabı kimseler olsun, akademisyenler olsun, odalarımız olsun sürekli uyarıyor. Ama maalesef kimse kulak asmıyor. Su istemeyen bitkilere adam gibi bir para verilmediği için çiftçimiz yaşamını sürdürmek, zarar etmemek, para kazanmak için yeşil bitkiye yöneliyor. Yeşil bitkiler su istiyor. Ve ovada sürekli sulama yapılıyor. Netice olarak yeraltı sularımız çekiliyor ve obruklar oluşuyor. Ama hiçbir önlem alınmıyor. Yakın bir zamanda kuraklıkla karşı karşıya kalacağız deniyor. Bu bilindiği halde hiçbir önem alınmıyor.”

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim