3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, insanı merkeze alan hizmet anlayışıyla hareket ettiklerini belirtti. Başkan Hasan Kılca, mesajında “Bir Başka Karatay”ı gerçeğe dönüştürmek amacıyla hep insan, hep hizmet diyerek hizmet verdiklerini ve engelli vatandaşların da sosyo-ekonomik hayata katılımlarını kolaylaştırmanın sorumluluğunda olduklarının altını çizdi.

Hasan Kılca’nın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı şu şekilde: “Engelli vatandaşlarımızın insan onuruna yakışır şekilde hizmet almasını sağlamak, becerilerini geliştirmek, sosyal hayata uyumuna ilişkin hizmetleri sunmak, istihdamına katkıda bulunmak öncelikli görevlerimizdendir. Bu görevimizi yerine getirirken en büyük desteğimiz, milli ve manevi değerlerine bağlı, dayanışma duygusuna sahip bir toplumun varlığıdır. Unutulmamalıdır ki engelli bireyin yaşadığı sorunlar sadece kendisinin değil, ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası insanlığın ortak sorunudur. Bu sorunun etkin bir şekilde çözümü de toplumun bütün kesimlerinin vereceği destek, göstereceği duyarlılık ile gerçekleşir. Onların hayatlarını kolaylaştırmak için büyük küçük bütün bireylerin yapabileceği pek çok şey var. Bize düşen engelli bireylerimizi topluma kazandırmaktır. Karatay Belediyesi olarak ilçemizde yaşayan engelli kardeşlerimize daha çabuk ulaşıyor her türlü sosyal ve kültürel taleplerini dinliyor çözüm noktasında birçok yeni proje geliştiriyoruz. Engelli vatandaşlarımızın talep ve fikirleri doğrultusunda doğru ve kalıcı çözümler üretmeye çabalıyoruz. Bu konuda gerek engelli vatandaşlarımızın gerekse ilgili STK’larımızın her türlü katkısının bizleri mutlu edeceğini de özellikle belirtmek istiyorum.

Zihinsel veya bedensel farklılıkların yaşama engel oluşturmadığı bilincinin daha da sağlamlaşması temennisiyle; dünyadaki tüm engellileri ve onların gören gözü, işiten kulağı, tutan eli olan sabır, şefkat ve merhamet abidesi kıymetli ailelerini sevgiyle selamlıyorum. Tüm engelli vatandaşlarımıza uzun ve mutlu bir yaşam diliyorum.”

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim