Gönül Gözü Derneği Genel Başkanı Devriş Ahmet Şahin, TEMAD sohbetlerine konuk oldu. TEMAD Çarşamba Sohbetleri Koordinatörü Sebahattin Güler'in organize ettiği programda konuşan Şahin kendisine eşlik eden başkan yardımcısı Hatice Hale Gürüler ile dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Engellilerin topluma entegre olması için bürokratik alanda yaşanan sorunların büyük oranda çözüldüğünü fakat toplumun bir türlü aynı hassasiyeti gösteremediğini belirten Devriş Ahmet Şahin, “Belediye engelliler için kaldırıma engelli rampası yapmış. Sağlıklı vatandaş oraya arabasını park ediyor, Kamu ve özel kuruluşlarda veya üst geçitlerde engelli ve yaşlılar için asansörler yapılmış normal bireyler lütfederse engelli vatandaşlar kullanabiliyor” dedi.

Engellilerin en büyük sorunlarından birinin de engelliler adına kurulmuş sözde engelli dernekleri olduğunu ifade eden Şahin, “Otobüs duraklarında, kalabalık caddelerde ev ve işyerlerine ellerindeki çeşitli materyaller ile engelliler adına para toplayan kişi ve kurumlar, engelli bireyleri incitmektedir. Kapı kapı gezen hiçbir kurum muteber değildir. Lütfen bunlara prim vermeyelim” dedi.

Program sonunda TEMAD Konya Şube Başkanı Hakan Topçu tarafından engellilere yönelik yapmış olduğu örnek çalışmalardan dolayı Gönül Gözü Derneği Genel Başkanı Devriş Ahmet Şahin'e teşekkür plaketi takdim edildi. Program günün anısına çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim