EMLAK VERGİSİ’NDE ERTELEME BEKLENTİSİ

Şu ana kadar muhalefet partileri tarafından verilen kanun teklifi ve soru önergesi bulunmasına rağmen hükümet emlak vergisi ertelenecek mi sorularına yanıt vermedi. Emlak vergisi son ödeme tarihi yaklaşırken emlak vergisi bu tarihe kadar ertelenmedi. Bu tarihten sonra da büyük bir çoğunluğun ödeme yapması nedeni ile erteleme kararı çıkması beklenmiyor.

Kerem Nükte Gayrimenkul Yetkilisi Hasan Aksay, “Mart ayı itibariyle başlayan emlak vergisi ödemeleri için son tarih Mayıs ayı olarak uygulanıyordu. Ancak bu sene Mayıs ayının son işlem gününün hafta sonu tatiline denk gelmesi nedeni ile emlak vergisi son ödeme tarihi 1 Haziran 2020 Pazartesi günü itibari ile sona ermiş olacak.1 Haziran tarihine kadar ödemelerini yapmalara gerekmektedir” dedi.

Emlak vergisi muafiyeti için belirli şartlar arandığını dile getiren Aksay, “Sahip olduğu tek taşınmazı 200 metrekareden daha büyük olmamak ve geliri olmamak şartı ile emekliler, ev hanımları, şehidin dul eşi ile yetimleri ve işsiz kişilere emlak vergisi muafiyeti hakkı tanınmaktadır. Bu şartların dışında olan ve ülke sınırları içerisinde taşınmaz mala sahip olan herkes her sene düzenli olarak emlak vergisi ödemekle yükümlü tutulmaktadır” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim