Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, tüm dünyayı ve ülkemizi saran Koronavirüs nedeni ile yaşanan pandemi sürecinde geçilen yeni normal konusunda açıklama yaptı. Yaklaşık üç aydır devam eden korona ile mücadele sürecinde, geçtiğimiz haftalarda yeni bir aşamaya geçilerek yeni normal sürecine başlandığını hatırlatan İl Başkanı Ekici, “Vaka sayısı 100 iken alınan tedbirler sadece ekonomik kaygılarla, vaka sayısı 1000 iken kaldırılıyor. Bu durumu anlamak mümkün değildir.

Hükümet tarafından karantina döneminin ardından hayatın hızla normale döndürülmeye çalışılması virüsün yeniden yayılmasının önünü açmıştır. Olası bir ikinci dalganın önüne geçebilmek için, kontrollü bir hayat tarzının dikkatle uygulanması şarttır.

Hükümetin ekonomik kaygılarından dolayı ortaya çıkan bu yeni süreç maalesef ki Konya başta olmak üzere birçok şehrimizde vakaların hızla artmasına neden olmuştur. Sağlık bakanlığı açıklamalarından da görüldüğü üzere Konya’da durum üzücü boyutlara ulaşmıştır. Gelecek Partisi olarak bu durumun yaşanmaması için her vesile ile açık bir şekilde uyarılarımızı yapmış, iktidarın özellikle en azından sağlık konusunda ciddi ve sorumlu kararlar alması gerektiğini söylemiştik” dedi.

“İktidarın sokağa çıkma yasaklarını ve maske dağıtımı işini yönetememiş olması ve bunları krize çevirmesi, bizi önümüzdeki döneme yönelik olarak endişelendirmektedir” diyen Gelecek Partisi İl Başkanı Hasan Ekici, “Özellikle salgın sürecinde kadına şiddet vakalarında ve aile yapılarında ciddi çatlamalar gözlenmektedir. Birkaç yöneticinin cılız söylemlerinden başka bu konu hiç dillendirilmemiştir. Devlet halkı için vardır. İktidar aileler için ekonomik ve psikolojik destek konusunda son derece yetersiz kalmıştır. Aile yapılarında ki sorunlar için hükümet çözümler üretmek zorundadır. Aile milletimizin temel taşıdır. Aile yapısı düzenli olmayan toplumlar ise zamanla yok olmaya mahkûmdur. Toplumsal kin ve öfkeyi artıran bu gibi süreçlerde, halk, devletini yanında hissetmek ister. Salgın hala aramızda belki bugün ya da yarın bizim kapımızı çalacak. Açıklamamızı sonlandırırken hemşerilerimizden ricamız önerilen sosyal izolasyona dikkat edip, maske ve kişisel koruyucu önlemleri almalarıdır” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim