Tüm dünyayı etkisi altına alan nCovid-19 pandemisi dolayısıyla evde sıkılan ve kültürel aktivitelerden uzak kalan sanatseverler, Konya’da seramik sanatçılarının eserlerinin sergilendiği ilk online seramik sergisinde buluştu.

Clay Art Platform'un Türkiye’de ve dünyada ilk olarak 22 Temmuz-4 Ağustos 2020 tarihleri arasında gerçekleştirdiği "Devinim Online 2020" Uluslararası Seramik Sergisi Konya’da sanatseverlerin büyük bir ilgisini topladı.

SANATÇILAR, PANDEMİYE KARŞI HEP BİR ALTERNATİF BULUYOR

Clay Art Platformun kurucusu ve "Devinim Online 2020" Uluslararası Seramik Sergisi Küratörü Dr. Öğretim Üyesi Mine Ülkü Öztürk, şuan içinde bulunduğumuz Covid-19 pandemisi sebebiyle sanattan uzak kalmamak adına farklı alanlarda karma online sergiler düzenlendiğine işaret ederek, “Bizde Clay Art Platform olarak seramik sanatçısı dostlarımızın yoğun talebi üzerine online bir sergi düzenlemeye karar verdik. Ve şuan seramik alanında geniş katılımcıya sahip Uluslararası ilk Online Seramik Sergisi olmanın gururunu yaşamaktayız” dedi.

13 ÜLKEDEN TOPLAM 229 SANATÇININ ESERİ ONLINE SERGİLENDİ

Dünyanın bir çok ülkesinden katılımın olduğu ilk online seramik sergisinde toplam 229 sanat eserinin sergilendiğini kaydeden Öztürk, “İran'dan 7, Amerika'dan 4, Irak' tan 4, Japonya'dan 1 , Polonya' dan 1, Yunanistan'dan 1, Hollanda'dan 1, Türkmenistan'dan 1, Kore'den 1, Nepal'den 1, Hindistan'dan 1, Bangladeş'ten 1 ve Türkiye’den 205 olmak üzere toplam 229 seramik sanatçısı ve 229 seramik eseri bu sergide yer almaktadır. Platformumuz şartlar ne olursa olsun sanatçıya destek olmaya ve farklı birçok projeyle sanata katkıda bulunmaya devam edecektir. Seramik sanatına ilgisi olan tüm dostlar @clayartplatform instagram adresinden ve facebook.com/[email protected] adreslerinden sergimizi takip edebilirler. Sergimize katılan tüm sanatçı dostlarımıza, sergimizi destekleyen tüm sanat severlere ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim