Daha önce gazetemiz ve sitemizde yer alan  ‘Derinlik 26 metreden 6 metreye düştü!’ haberine Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan açıklama geldi.  Açıklamada, Beyşehir Gölü’nde hatalı balık üretiminin/et yiyen balıkların çokluğunun otlanmaya ve göl su seviyesinin düşmesine neden olduğu haberinin bilimsel dayanağı olmadığı gibi doğruluğu da söz konusu değildir” ifadelerine yer verildi.

İŞTE BAKANLIKTAN YAPILAN AÇIKLAMA

İnternet Sitenizde, 08 Aralık 2019 tarihinde, “Derinlik 26 Metreden 6 Metreye Düştü” başlığıyla yayınlanan habere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek görülmüştür.

Haber bülteninizde yayınlanan ve Beyşehir Gölü’nde hatalı balık üretiminin/et yiyen balıkların çokluğunun otlanmaya ve göl su seviyesinin düşmesine neden olduğu haberinin bilimsel dayanağı olmadığı gibi doğruluğu da söz konusu değildir.

Beyşehir Gölü’nde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından omnivor sazan balığı dışında balıklandırma yapılmamaktadır. Ayrıca gölde et yiyen balık üretimi de söz konusu değildir. Hatta ülkemizdeki doğal göllerin hiç birinde ticari amaçlı balık yetiştiriciliğine de izin verilmemektedir.

Beyşehir Gölü’nde,  ekonomik öneme sahip sudak balığı uzun yıllardır bulunmakta olup otlanmaya sebep olması söz konusu değildir.  Göldeki otlanmanın esas sebebinin göle besin tuzlarının fazlaca taşınmasından kaynaklandığı, su seviyesindeki düşüşün ise yağışlardaki azalma ve kullanım amacıyla gölden su çekilmesinden kaynaklandığı değerlendirilmektedir.

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına dikkatinize sunar, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Editör: TE Bilişim