İletişim Başkanlığı Konya İl Müdürlüğünün “Ustalardan Tecrübe Paylaşımı” projesi kapsamında gerçekleştirilen ve gazetecilik mesleğine uzun yıllar emek vermiş tecrübeli basın mensuplarının konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte genç iletişimciler bir araya geliyor.

İletişim Başkanlığı Konya İl Müdürlüğünün öncülüğünde düzenlenen “Ustalardan Tecrübe Paylaşımı” projesinde, deneyimli gazeteciler mesleğe dair tecrübelerini genç gazetecilerle paylaşıyor. İlki Karatay Kent Konseyinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa konuk olan Konya basınının deneyimli gazetecilerinden Ali Sait Öge, meslekteki tecrübelerini ve anılarını genç gazetecilerle paylaştı.

Programın açılış konuşmasını yapan İletişim Başkanlığı Konya İl Müdürü Abdurrahman Fidancı, kurum olarak basın mensuplarının mesleki gelişimlerine yönelik çalışmalar yürüttüklerini belirterek, “Gazetecilik mesleğine uzun yıllar emek vermiş deneyimli gazetecileri, genç meslektaşlarla bir araya getirmeyi amaçlıyoruz. İlkini gerçekleştirdiğimiz programın ilk konuğu, mesleğe 30 yılını vermiş ve yakın zaman önce de kitabı yayınlanan deneyimli gazeteci Ali Sait Öge bey oldu. Kendisine teşekkür ediyoruz. Ali Sait bey ile mesleki tecrübeleri ve yeni kitabı üzerine sohbet gerçekleştireceğiz. Programa katılan genç gazetecileriz de bundan istifade edeceklerine inanıyorum.” dedi. Bu tür etkinlikleri ayda bir düzenlemeyi planladıklarını dile getiren Fidancı, ev sahipliğinden dolayı Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve Karatay Kent Konseyi Başkanı Abdürrahim Arslan’a teşekkür etti. 

Daha sonra söz alan Karatay Kent Konseyi Başkanı Abdürrahim Arslan, yeni hizmete giren Kent Konseyi binasında böyle bir programa ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyetini dile getirerek, şehir yönetiminde tüm paydaşların görüşleri ve önerilerinin kendileri için önemli olduğunu vurgulayarak, şehir adına söz söyleme kabiliyeti olan herkesin payının olduğu Kent Konseyinde bu tür etkinliklere de her zaman açık olduklarını belirtti.

Konuşmasına, gazetecilik mesleğine nasıl başladığı ile ilgili bir anısını paylaşarak başlayan deneyimli gazeteci Ali Sait Öge ise sohbetinde genç gazetecilere mesleğe dair önemli tavsiyelerde bulunarak, her meslekte olduğu gibi gazetecilik mesleğinde de başarılı olabilmek için heyecan duyulması gerektiğinin altını çizdi. Sohbetinde Öge’nin 30 yılı aşkın meslek hayatındaki anılarını paylaştığı sohbette zaman zaman neşeli ve duygusal anlar yaşandı. Programın sonunda Öge, genç gazeteciler için kitabını imzalayarak ve birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim