Konya’da traktör sektöründeki faaliyetleriyle adından söz ettiren Buyruk Otomotiv, yakın zamanda aldığı Erkunt Traktör Bayiliği ile bir adım daha öne çıkmış durumda. Türkiye’nin traktör sektöründeki önemli markalarından olan Erkunt Traktör’ün satışını gerçekleştiren Buyruk Otomotiv, yılların verdiği tecrübeyle Konya’daki Erkunt satışlarını da artırmış durumda. Faaliyetleri hakkında bilgiler veren Buyruk Otomotiv Sahiplerinden Mehmet Ali Buyruk, iki ayrı şirketle farklı traktör markalarının bayiliklerini yaptıklarını söyledi. Son olarak Erkunt Traktör’ün bayiliğini aldıklarını belirten Buyruk, “Buyruk Otomotiv olarak Konya bölgesinin Erkunt bayisiyiz. Meram, Karatay, Selçuklu, Altınekin, Kadınhanı, Sarayönü, Çumra, Güneysınır, Bozkır bölgesinin Erkunt bayisiyiz” dedi

DAHA BÜYÜK HEDEFLERİMİZ VAR

Geçen senelere göre sektörde hareketlilik olduğunu vurgulayan Buyruk, “Şuanda geçen seneye göre sektörde büyük bir hareketlilik var. Beklentilerimizin çok üzerinde satış âdeti var. Geçen sene Türkiye genelinde 26 bin civarında satış rakamıyla seneyi kapattık. Bu sene ise 40 bini geçecek diye hedef belirledik. Üretici marka ve fabrikalar ise bu rakamlara karşı bir an önce üretimi çoğaltmaları gerekiyor” şeklinde konuştu.

Bu yıl ki satış hedeflerinden de bahseden Buyruk, “Bu yıl ki hedeflerimiz geçen sene ki satış rakamlarına göre daha fazla. Bu sene içerisinde Konya bölgesinde Erkunt olarak yüzde 10 Pazar payını hedefliyoruz. Bu aylar içerisinde çiftçilerimizde de traktör alımında bir hareketlilik mevcut. Şuanda ise üretici fabrikalar bizim siparişlerimize yetişemiyor. Geçen seneye göre satışlarımızda ise yüzde 30-40 civarında bir artış bekliyoruz” dedi.

ERKUNT’UN KALİTESİ TARTIŞILMAZ

Erkunt Traktör’ün tartışılmaz bir kaliteye sahip olduğunu dile getiren Buyruk, “Erkunt Traktör bazı markaların da motor kısmının dökümünü üreten bir firma. Erkunt o yüzden kalitesini tartışmaya gerek yok. Motorunu verdiği firmalar Türkiye’de iyi satış yapan markalar. Erkunt yerli bir üretim. Her şeyiyle traktörü üretebiliyor.

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Buyruklar otomotiv olarak müşteri memnuniyeti ve satış dışındaki hizmetlerinden de bahseden Buyruk, “Biz Erkunt Konya bayii olarak bizde satış dışında traktör yetkili servisi, traktör bakım ve tamiri, yedek parça servisi ile bayiliğimizin olduğu bütün ilçelerde hizmet vermekteyiz. Bizim için önemli olan unsurlardan bir tanesi de müşteri memnuniyetidir. Bugüne kadar hiçbir çiftçimizi ve müşterilerimizi mağdur etmedik” dedi.

İBRAHİM BÜYÜKHARPUT

Editör: TE Bilişim