Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya İl Başkanlığı’nın 37. Olağan Genel Kurul Toplantısı geçtiğimiz haftasonu gerçekleştirildi. Yeni il başkanının da seçildiği kongrede mevcut Başkan Barış Bektaş ile Başkan Adayı Hüsnü Bozkrut yarıştı. Kongreye CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, CHP Konya İl Başkanı ve İl Başkanı Adayı Barış Bektaş, CHP Parti Meclisi Üyesi Bülent Ecevit Tatlıdil, Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, YDK Üyesi Gülsüm Filorinalı, Bir önceki Dönem Konya Milletvekili ve İl Başkan Adayı Hüsnü Bozkurt, Eski Milletvekili Atilla Kart, CHP Konya İl Başkan Adayı Saim Sezen, CHP Karaman İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı, Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, kadın ve gençlik kolları, delegeler, partililerle birlikte İyi Parti il yönetim kurulu üyeleri, sendikalar ile STK temsilcileri katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan CHP Konya il Başkanı ve İl Başkan Adayı Barış Bektaş, “İnsanlara dokunan, gönüle hitap eden bir anlayışla hareket ettik. Bundan sonra da bu anlayış içinde olacağız. Genç kardeşlerimize örnek olacağız. Memleketin içinde bulunduğu dönem Atatürk'ün gençliğe hitabesindeki durumdadır. Ülkemizdeki değerlerin, aydınlanmacı önderleri ve Atatürk’ü örnek alarak, yoldaşımız olacaktır. Cumhuriyetimizin Kurucusu Atatürk ve silah arkadaşları bizlere egemenliği miras bıraktı. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin olacaktır. Bu anlayışla hareket ederek partimizin iktidarını birlikte sağlayacağız. Ülkemizin durumu iyi değildir. Bürokrasi yok edilmiştir. Bunun karşısında duran tek parti CHP’dir. Kongreler de hizmet yarışıdır. Herkesle uyumlu çalıştık. Bundan sonra da uyumlu çalışarak Konya’da oyumuzu attıracağız” dedi.

İKTİDAR, TÜRKİYE’NİN SORUNLARINI GÖRMEZDEN GELİYOR

Kongrenin Divan Başkanlığını yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel Türkiye’nin sorunlarını iktidarın görmezden geldiğini belirterek, “Türkiye'nin birçok sorununu göremeyen iktidar ülkede gündemi değiştirmek için yine İş Bankası hisselerinin devrini gündeme getirdi. Algı operasyonlarıyla sanki CHP bu hisselerden kasasına para koyuyor algısı oluşturulmaya çalışıyor. İş Bankası hisselerinden tek kuruş dahi CHP'nin kasasına girmemiştir, girmeyecektir. Biz Mustafa Kemal Atatürk'ün mirasına sahip çıkıyoruz ve bu hisselerin hazineye devredilmesine asla müsaade etmeyeceğimizin bilinmesini isterim. Türkiye'de çocuk istismarı, kadına şiddet, işsizlik patlamış. 1 milyon 300 bin üniversite öğrencisi işsiz. 8 milyon insanımız işsiz. Her gün vatandaşlarımızın ekonomik durumu kötüye giderken, neymiş de ekonomide rakamlar iyileşiyormuş. Bunu devletin bir kurumu söylüyor. Ama vatandaşın mutfağındaki ve cebindeki gerçek ortadadır. Vatandaşı bu yalanlarla artık kandıramayacaklar. Tek adam yönetimi hukuku ve demokrasiyi ayaklar altına aldı. Can ve mal güvenliğinin, hukukun olmadığı bir ülkede ekonominin iyiye gitmesinin bir şansı yok. Toplumların bütün kesimlerinin katıldığı parlamenter sistemi tekrar hayata geçirebiliriz. Bununla birlikte ekonomimizi yeniden güçlendirebilir, yeniden üreten ve büyüyen Türkiye'yi inşa edebiliriz” diye konuştu.

CHP YDK Üyesi Gülsüm Filorinalı, “Gün koltuk mücadelesi yerine partimizin iktidar yürüyüşü mücadelesine katılma gönü olarak görmeliyiz. Partililerimizi birlik ve dayanışma içinde partimizi iktidara taşıma mücadelesi katılmaya çağırıyorum. Kongredeki adaylara başarılar diliyorum” dedi.

CHP Konya Kadın Kolları Başkanı Şerife Tunç, "Bizim kongrelerimizin kazananı kaybedeni yoktur. Ayrıştırıcı olmayacağız. Bizim mücadelemiz sisteme karşı olmalı. Oligarşik sistemle yönetiliyoruz. Biz bu sistemi yok edebilmek için neler yapmalıyızı düşünmeliyiz. Kadınlara adeta savaş açılmış durumda. Bu sistemden kurtulabilmemiz için iktidara gelmemiz lazım. İktidara en yakın olduğumuz dönemdeyiz. Kazanan partimiz olsun” ifadelerini kullandı.

CHP Eski Konya Milletvekili Atilla Kart, “Siyasi, ekonomik kriz ve dış politika krizi yaşanıyor. AKP kriminal bir yapıda. AKP kadrosu bilgi kirliliği işleyen, suç işleyen bir kadrodur. Cumhuriyetin kazanımları ülkemizin en iyi olmasına yol açtı. Kamu kurumları dip yapmıştır. Kurumlar şahsi kurumlara dönüştü. Bütün bunlar karşısında meşru direnmeyi gerçekleştirmek gerekir. Bunun öncüsü CHP olacaktır. Seçilecek olan arkadaşlara başarılar dilerim” dedi.

KILIÇDAROĞLU DÖNEMİ, EN BAŞARILI BİR DÖNEMDİR

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener ise, 30 yıldır CHP'nin en başarılı döneminin Kılıçdaroğlu dönemi olduğunun üzerinde durarak, “Türkiye büyük bir badireden geçiyor. İktidar denge ve kontrol unsurlarını yok etmiştir. Keyfi, bireye dayalı bir iktidar ortaya çıkmıştır. Bu ülkemiz için felakettir. Her zaman seçmene değer vereceğiz. Her yurttaşımız önemli ve değerlidir. Cumhuriyetin kurucusu Atatürk o günkü koşullarda Türk milleti zekidir, çalışkandır demiştir. O halde Atatürk'ün kurduğu siyasi partiye yakışan milleti ayrıştırmadan değerli görmektir. Konya'da tarımı yok eden bir iktidar var. İnsanların ortak değerlerini konuşacağız. Omuz omuza vererek iktidara geleceğiz. Seçmenin yüzde yüzüne ulaşacağız. Vatandaşlarımızı ne konuşuyorsa, dertleri ve sıkıntıları ne ise genel başkanımız onu gündemine alıyor. Ülke felaket yerine dönmüştür. Ülkeyi bu felaketten kurtaracak tek parti CHP'dir. Mutlak surette iktidara gelmek için çabalayacağız. 30 yıldır CHP'nin en başarılı dönemi Kılıçdaroğlu dönemdir. Bu dönemde doğru politikalarla Ankara ve İstanbul başta olmak üzere seçim kazanıldı. İktidara alternatif olan tek parti CHP'dir” şeklinde konuştu.

Bir önceki Dönem CHP Konya Milletvekili ve İl Başkanı Adayı Hüsnü Bozkurt, “CHP aldığı oy oranıyla büyüklüğü ölçülemeyecek kadar büyük bir partidir. CHP asla sıradan bir parti değildir. Farklı parti mensuplarına saygım sonsuzdur. Ama CHP farklıdır. Çünkü CHP, Milli Mücadelenin partisidir. Cumhuriyetimizi kuran bir partidir. Ülkemiz bir felakete gidiyor. İç barışımız tarumar edilmiş durumda. Bugün ne bela çekiyorsak, iş bulamıyorsak, kadın cinayetleri artıyorsa, ekonomik sıkıntılardan dolayı intiharlar arttıysa hepsinin sebebi 100 yıl önceki tablonun aynısıdır. Meclis onun için atıl duruma getirildi. Bu ülkede CHP dışında milletin tutunacak dalı kalmamıştır. Bize fetocu diyenler kendine bir baksın. Kongremizin iyilik katmasını dileyerek, aday arkadaşlarıma başarılar diliyorum” ifadesini kullandı.

CHP İl Başkan Adayı Saim Sezen konuşmasında il başkan adaylığından çekilerek, Barış Bektaş’ı destekleyeceğini dile getirerek, “Devlet, sosyal, siyasal, kültürel, ekonomik ve ahlaki olarak çökertmiştir. Akıl ve bilim üniversitelerden kovulmuştur. Bu devletin mahkemelerinden hak ve hukuk da kovulmuştur. Meclis, meclis olmaktan çıkmıştır. Yalan haber ve propagandalarla beyinler uyuşturuldu. Yönetim bir süreçtir. Karar alma çok önemlidir. İl başkanı adaylığından çekilerek Barış Bektaş’ı destekliyorum. Aday olan arkadaşlarıma başarılar diliyorum” diye konuştu.

Diğer konuşmaların ardından seçime geçildi. 534 delegenin oy kullandığı seçimde, Barış Bektaş 277 oy olarak yeniden CHP Konya İl Başkanı seçildi. Hüsnü Bozkurt’ta 252 oy aldı.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim