Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle Sağlık Bakanlığı’nca tüm kurum ve kuruluşlara uyumaları gereken kurallar noktasında bilgiler verildi. Bu kapsamda, özellikle 1 Haziran sonrasında başlayan kontrollü sosyal devam ederken, önlemler de buna göre şekilleniyor. Bu önlemleri en iyi şekilde alarak, müşterilerinin sağlığını korumaya özen gösteren Çelik Motorlu Araçlar, koronavirüse karşı aldıkları önlemlerle ilgili bilgiler verdi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çelik Motorlu Araçlar A.Ş Satış Müdürü Bülent Tutar, “Çelik motorlu araçlar olarak biz, pandemi sürecinin başladığı ilk günden itibaren bütün personellerimize, satış ve servis noktalarımızı ziyarete gelen bütün misafirlerimize maskeleri yok ise maske verdik ve vermeye de devam ediyoruz. Sabit ve seyyar olmak üzere farklı noktalarda ateş ölçer cihazlarımız mevcut. Gün içerisinde bütün personellerimizin ateşleri minimum iki kez ölçülüyor. Kendi talepleri doğrultusunda daha fazla ateş ölçümü gerçekleştirebiliyoruz. Her personelimizin için 4 saatte bir olmak üzere maske değişimleri oluyor. Satış ve servis noktalarımız da burada bulunan her kat ve her birim için en az günlük bir paket kaç adet kullanılacak ise o kadar adet maske temin ediyoruz. Ayrıca showrom girişinde bulunan el dezenfektan noktamız ve içeride bulunan yine diğer noktalarda dezenfektan noktalarımız mevcut. Ayrıyeten satış danışmanlarımızın ofisleri profesyonel olarak günde en az iki kere dezenfekte ediliyor. Müşterilerimizin rahatlıkla showromumuzu gezebilmeleri ve araçlarımızı inceleyebilmeleri için her bir müşterimizin temasından sonra dezenfekte ediliyor bütün araçlarımız. Müşteri bekleme noktalarımız yine profesyonel bir şekilde dezenfekte ediliyor” dedi.

ALINAN ÖNLEMLER VE TEDBİRLER VATANDAŞTAN TAM NOT ALDI

Çelik Motorlu Araçlar A.Ş olarak alınan tedbirler kapsamında TSE onaylı Covid-19 Güvenli Servis sertifikası almaya hak kazanarak dezenfekte işlemlerini bir adım daha ileriye taşıdıklarını belirten Tutar, “Müşteri araçlarımız, showrom araçlarımız ve teslimat için hazırladığımız araçlarımızı dezenfekte ettik ayrıca bu işlemleri bir ileri aşamaya taşıdık. Araç teslimatında zaten dezenfekte edilen araçlarımız müşteri tanıtımını yaptıktan sonra teslimat sorumlumuzun temas ettiği bütün noktalar tekrar dezenfekte ediliyor. Müşterilerimizin tamamı bundan memnuniyet duyuyor. Bu memnuniyetlerini defalarca bizlere ve çevrelerine bildiriyorlar. Bunu biz tabi temizlik ve hijyen konusunda servisimizde ve personel alanlarımızda yine günlük dezenfektelerimiz yapılıyor. Yemekhanemizde ise sosyal mesafe kurallarına uyarak belirli bir oturma düzeni ayarladık. Her personelimizin yemek yiyeceği yer ve saat belli dolayısıyla herkes aynı masada yemek yediği için aldığımız bu tedbirler ile sağlığımızı koruyoruz. Aldığımız bu önlemlerin tamamını birleştirdiğimizde ortaya çıkan şey ise bize gurur verdi.  Alınan önlemler ile belli bir standardın üzerine çıktığımız için TSE’den onaylı Covid-19 Güvenli Servis sertifikamızı aldık. Aldığımız bu tedbirler bizi diğer firmalardan ayıran en büyük özelliklerimizden başında geliyor. Deneme araçlarımız da ise dezenfekte işlemlerine tabii tutuluyor. Her ne kadar pandemi sürecinde deneme sürüşlerimiz kısıtlansa da biz müşterilerimizin bu konuda eksik kalmalarını istemiyoruz. Deneme araçlarımız günde minimum yine iki kez dezenfekte ediliyor. Deneme araçlarımızı kullanan bütün müşterilerimiz için araçlarımızın içerisinde sabit dezenfektemiz, ıslak mendillerimiz ve kolonyamız da bulunmakta müşterilerimize bu şekilde hizmet veriyoruz” şeklinde konuştu.

‘ARAÇ BULUNABİLİRLİĞİNİ EN ÜST SEVİYEDE TUTTUK’

Koronavirüs döneminde vatandaşların özel araç kullanımına dikkat çekerek, araç bulunabilirliğini en üst seviyede tuttuklarını ifade eden Tutar, “Koronavirüs döneminde insanlar daha az toplu taşıma araçlarını kullanmaya başladılar. Dolayısıyla özel araç sayısında bir artış oldu. Bu durum ise bizim araç satışlarımıza yansıdı. Aracın biraz daha bulunamaması ya da ileri dönem satışa sunulması dönem dönem olsa da genel itibariyle pandemi döneminde araç satışları iyi bir artış gösterdi. Bu dönem içerisinde yoğunluktan dolayı araç bulunabilirliğini en üst düzeyde tutmaya özen gösterdik. Bunu da başardığımızı düşünüyorum çünkü bizleri ziyaret müşterilerimize biz yok demedik. Renault’un yeni başlattığı bir kampanya ile satışlarımızı gerçekleştirdik. Bu kampanyanın ayrıtınlar ise şu şekilde; sabit fiyat garantili ileri teslim seçeneklerini sunduk. Yani bugünkü fiyattan eylül ayında teslim alabilirsiniz gibi seçenekler sunduk. Müşterilerimiz tarafında da oldukça talep gördü ve beğenildi. Bu Renault’un sunduğu büyük bir ayrıcalıktır. Ağustos ayının sonuna kadar bu kampanyamız devam ediyor. Vatandaşlarımızın bu ayrıcalıkları kaçırmamalarını tavsiye ediyorum. Devam eden kampanyalarımız hakkında bilgi almak isteyen ve araçlarımızı incelemek isteyen bütün vatandaşlarımızı showromumuza bekliyoruz” dedi.

SEFA SALİH KULA

Editör: TE Bilişim