Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı tarafından Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın vefatının 9'uncu yıldönümü münasebetiyle anma programı düzenlendi. Programa Saadet  Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu,  Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcıları Av. Hasan Hüseyin Uyar, Şerafettin Kılıç, Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdülkadir Karaduman, Saadet Partisi İl Başkanı Hüseyin Saydam, Saadet Partisi GİK Üyeleri, Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, CHP Konya İl Başkan Yardımcıları, Saadet Partisi İl Müfettişi Ali Mücevher, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. 

‘HOCAMIZ BİR DAVA ADAMIYDI’

Gerçekleştiren anma programının açılış konuşmasını gerçekleştiren Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam yaptı. Erbakan ve Konya’nın özdeşleştiğini söyleyen Saydam, Milli Görüş hareketinin Konya’da başladığını dile getirdi. Bu topraklarda baharı başlatan insanın ise merhum Erbakan olduğunu aktaran Saydam, daha sonra şunları kaydetti: “Erbakan Hocamız, bir Müslüman olaylara nasıl bakar konusunu bizlere öğretmiştir. Hocamız, laf üreten değil, söylediklerini yapan ve fikirlerini icraata döken bir dava adamıydı. Sağlığında söylediği ne varsa, Erbakan Hocamız, bu konuda üzerine düşeni son nefesine kadar yapmanın gayretini verdi. Muhterem hocam, gözünüz arkanızda kalmasın. Emanetinizi yaşatıyor, yeni bir dünya düzenini kurmak için canla başla çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

‘ERBAKAN HOCAMIZ HAKTAN SAPMADI’

Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın izinde olduklarına dikkat çeken Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdülkadir Karaduman, “Konya’dan başlatılan Kudüs yürüyüşünü yapma cesareti gösteren ve Siyonizme meydan okuyan Erbakan’ın izindeyiz. En zorlu şartlarda dahi Erbakan Hocamız haktan sapmadı. Konjonktürün can alıcı gücüne rağmen, ‘iman varsa imkan da vardır’ diyen bir liderin izindeyiz. Herkesin ABD’ye göbekten bağlandığı bir dönemde ‘Bana ne Amerika’dan’ diyen bir liderin izindeyiz. Yarım asrı geride bıraktık. İnşallah ikinci 50. yılımızda da aynı kararlılıkla yeni bir dünya düzenini kuracağız” ifadelerini kullandı.

‘İSLAM BİRLİĞİNİN TEMELİ KONYA’DA ATILDI’

Konya denilince akla Mevlana, Şems, Hacıveyiszade, Tahir Büyükkörükçü, Ali Ulvi Kurucu ve Erbakan’ın geldiğini söyleyen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Erbakan’ı 1967 yılında tanıdığını aktardı. Karamollaoğlu, “Konya’da 3 vekil çıkaracak kadar oy aldı. İktidar olacağız dedi ve ESAM’ı kurdu. Meclise girdi, 1969’da kurdu. Milli Nizam Partisi kuruldu, hiçbir icraatta bulunmadan kapatıldı. Doğrudan doğruya bir yasak gelmedi kendine. Milli Selamet Partisi 1973’te seçime girdi, yüzde 13 civarında oy aldı. 48 vekille temsil edilir olduk. Herkesle iyi irtibat kuran, görüşebilen, kucaklaşabilsen bir yapıya sahipti. 1974’te Ecevit ile hükümet kurdular. Çok şaştılar. Kurulan hükümet kadar, Türkiye’nin önünü açan ikinci bir hükümet olmadı.  40 büyük fabrikanın kurulması için Ağır Sanayi hamlesi başlatıldı. Kıbrıs Zaferi bu dönemde kazanıldı. Koalisyon devam etmedi. Sonra da MC hükümetleri kuruldu. Organize Sanayi Bölgeleri yaygınlaştı, 270 fabrikanın temeli atıldı. Bugün onlardan geriye 3-5 numune kaldı. 1977 seçimlerinde MSP elemine edilmek istendi. Hocamız şevk ve azminden bir şey kaybetmedi. 77 seçimlerinde Türkiye’de ilk kez organize seçim hilesi yapıldı. 18 milyon seçmeni, 21 milyon seçmen gösterdiler. Seçimden yarı yarıya düşük oyla çıktık. 22 vekille kararlı çalışmalar yaptık. Erbakan’ın tavrı hiç değişmedi. Hüsrana kapılmadı. Konya’nın sadece Mevlana’dan, Şems’den dolayı önemli tarafı yok. Kudüs tam olarak İsrail’in eline geçti. Biz, Büyük Kudüs Mitingini Konya’da yaptık. Kudüs Mitingi, bizi birleştirdi. İslam Birliğinin temeli bu anlamda Konya’dan atıldı. Anahtar partiydik. O dönemlerde siyasette şahsiyetli duruş vardı. Kudüs o dönemlerde İsrail tarafından yeniden işgal edilince İsrail ile ilişkisini kesmediği için dönemin Dışişleri bakanını düşürdük. Bu tarihte ilktir. 1982 yılında Hocamız gözaltına alındı. Erbakan Hocamızı biz dışarıda nasıl tanıdıysak, içeride de öyle tanıdık. Bizler birkaç yıl sonra beraat ettik. 1987 yılına kadar hoca siyasi yasaklı kaldı. 87 seçimlerinde yüzde 10 barajını aşamadık. 89 seçimlerinde 5 belediye kazandık. Bu illerde yapılan belediyecilik çok göz doldurdu. İnsanlar umutlandı. 1991 yılındaki seçimle yine meclise girdik” ifadelerini kullandı.

‘BELEDİYECİLİKTE DESTANLAR YAZDIK’

Milli görüş belediyeciliğinde destanlar yazdıklarını ifade eden  Karamollaoğlu, “1994 yılında 29 il kazandık. 5 ilde yapılan başarılı işler bize 29 il kazandırdı. Belediyecilikte destanlar yazdık. 10 buçuk ay içinde D-8 kuruldu. Bu her babayiğidin yapacağı bir iş değildi. İran’dan başladı diğer ülkelerle görüştü Hocamız. Dünya tarihinde böyle bir siyasiye rastlanmaz. Hapse atılıyor, bütün gayretiyle çalışıp Başbakan oluyor. 28 Şubat’ta kara lekedir. 28 Şubat, Erbakan’ın önünü kesmek için yapıldı. Sonra Fazilet Partisi kuruldu, o da kapatıldı. Milli Görüş gömlekleri çıkarıldı. İsrail ve ABD’nin diktiği gömlekleri giydiler. Faizci Kapitalist sistemleri kabul ettiler. En son olarak Saadet Partisi Genel Başkanlığı yaptı. Genel Başkan iken kendisi vefat etti. Toplu iğne yapılmaz dönemde Ağır Sanayi Hamlesini başlattı. Türkiye’yi bir baştan bir başa dolaştı. Ümitsiz olan insanlara ümit aşıladı” şeklinde konuştu.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim