Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, hayırseverler ile Ahmet Derebağ’ın ailesi tarafından yapımı tamamlanan Ahmet Derebağ Camii’nin açılışını dualar eşliğinde gerçekleştirdiler.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, açılışta kısa bir konuşma yaparak Ahmet Derebağ Camii’nin hayırlı olmasını diledi. Başkan Altay, “Böylesine güzel bir ibadethaneyi mahallemize kazandıran tüm hayırseverlerimize ve Ahmet Derebağ’ın kıymetli ailesine şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da Fevzi Çakmak Mahallesi’nde hizmete giren Ahmet Derebağ Cami’nin Karatay’a hayırlı olması temennisinde bulundu.

Başkan Hasan Kılca, şunları kaydetti: “Bugüne kadar şehrimizde birçok cami ve mescit hizmete girdi. Bugün de hayırsever vatandaşlarımız ve Ahmet Derebağ ailesinin büyük katkılarıyla Ahmet Derebağ Camimizin açılışını yapıyoruz. Camiler, dün olduğu gibi bugünde dinimizin, kültür ve medeniyetimizdeki değerini muhafaza etmeye devam edecek. Rabbim birlik ve beraberliğimizin simgesi olan camilerimizin sayılarını arttırsın inşallah.”

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü, Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Karatay İlçe Müftüsü Mehmet Akpınar ile çok sayıda davetli ile vatandaşın katıldığı programda Ahmet Derebağ Camii’nin açılışını kurdele keserek gerçekleştiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ile AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, açılışın ardından cami cemaati ve esnaflarla da bir araya geldi. 

Editör: TE Bilişim