10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Türkiye’nin temel insan hak ve özgürlükleri konusunda önemli ilerlemeler kaydettiğini belirtti. 

Başkan Hasan Kılca’nın mesajı şöyle:  “10 Aralık 1948’de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda İnsan Haklar Evrensel Beyannamesi’nin kabul edilmesi nedeniyle 10 Aralık ‘Dünya İnsan Hakları Günü’ olarak kutlanmaktadır. 

Türkiye de, modern insan hakları anlayışının temellerini atan, temel hak ve özgürlükler konusunun en önemli dayanak belgesi özelliği taşıyan İnsan Hakları Evrensel Bildirgesini, 6 Nisan 1949 tarihinde ilk onaylayan ülkelerden biridir. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ düsturunu kendine ilke edinen devletimiz, muasır medeniyet seviyesinin de üstüne çıkma hedefleri doğrultusunda demokrasimizin daha ileri standartlara kavuşması ve tüm vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerden eşit şekilde yararlanabilmesi için önemli reformları hayata geçirmeye devam etmektedir. Demokrasi ve hukuk devleti anlayışının ön planda tutulduğu bütün demokratik ve çağdaş devletlerde olduğu gibi ülkemizde, bireyin güvenliği ve insan haklarına büyük önem verilmekte, bu yönde gerekli adımlar atılmaktadır. 

Geçmişte olduğu gibi bugün de, demokrasi, insan hakları, saydamlık, kadın-erkek eşitliği gibi ortak değerlerimizin güçlendirilmesi ve yaygınlaştırılmasına yönelik herkesin üzerine düşen görevi yerine getireceğine inanıyor; bu duygu ve düşüncelerle 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü`nü kutluyorum.”