Bayramların dayanışma günleri olduğunu vurgulayan Çetim mesajında şu ifadelere yer verdi: Dini Bayramlarımız, milli birlik ve kardeşliğin, yardımlaşma ve dayanışmanın, iyilik ve güzelliklerin daha fazla hissedildiği önemli günlerdir. Bir pandemi ortasında Kurban Bayramı’na ulaşmanın heyecanı ve mutluluğunu buruk bir şekilde yaşıyoruz.

Kurban Bayramı’nda kesilen kurbanı paylaşmak topluma, yardımlaşma, dayanışma ve kardeşlik ruhunu aktarır. Bu ibadetimizle dünyanın herhangi bir yerinde zorluklar içinde yaşayan insanları dahi sevindirme fırsatımız olur.

Bu yıl Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi Kurban Bayramı’nda da salgından dolayı daha dikkatli olmalıyız. Gelecekteki bayramlarda beraber olabilmek için salgının yayılmasına hep birlikte engel olmamız gerektiğini, maske, sosyal mesafeye ve hijyene daha çok dikkat edip, diğer tedbirlere de uyarak, hem kendimizi hem de sevdiklerimizi korumak adına salgına karşı daha duyarlı olmayı unutmamalıyız.

​Bu duygu ve düşüncelerle bayram günlerinde acı haberlerin alınmaması için trafik kurallarına uymak gerektiğini de hatırlatarak, tüm İslam Alemi ve meslektaşlarımızın Kurban Bayramı' nı tebrik ediyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.

Editör: TE Bilişim