Programa ASRİAD Şube Başkanı Mustafa Balta ve yönetim kurulu üyeleri katılırken etkinlikte basın mensupları da yer aldı. İkram edilen arabaşı sonrası ASRİAD’ın çalışmaları istişare edildi.

Programda açıklamalarda bulunan ASRİAD Konya Şube Başkanı Mustafa Balta, Yeni katılan üyelerle faaliyetlerine devam ettiklerini ifade etti. Yeni bir dernek olduklarını hatırlatan Balta, Bir ülkenin ayakta durmasının 3 temel şartının bulunduğunu söyleyerek Konya’nın birlikteliğinin önemli olduğunun altını çizdi.

‘DERNEKLERLE İSTİŞARE HALİNDEYİZ’

Başkan Balta, “Bunlar ilmi güç, siyasi güç ve ekonomik güç. Biz de ekonomik sahada üstlendiğimiz misyonumuzu ülkemize ve şehrimize katkı sağlamak amacıyla kullanma gayreti içinde olacağız. ASRİAD, iş hayatının ve ona bağlı olarak tüm sosyal çevrenin, hakkaniyet, adalet ve dürüstlük ilkelerine bağlı olarak yeni bir anlayış kazanmasını sağlamak ve bağımsız bir STK örneğini Konya'mıza ve ülkemize kazandırmak amacıyla kuruldu. Önce nitelik temel sloganı, duruşumuzu özetlemektedir. Derneğimiz, inanç, ahlak ve vizyonu pratikle yoğurup çevresine önderlik yapacak ve öncelikle coğrafyamızın gelişmesine katkı sağlayacak. Türkiye, vizyoner olmak için son derece müsait bir ülke. Bizler de ülkemizin avantaj sağlayan bu özelliğini yine ülkemizin ve insanımızın menfaatine doğru bir şekilde kullanmak niyetindeyiz. Bu amaçla da Konya’daki diğer derneklerle istişare halindeyiz. Konya’nın marka oluşturma çabasını destekliyor, bunun için yeni projeler geliştirmeye çalışıyoruz” dedi.

‘TAVSİYELERE İHTİYACIMIZ VAR’

Bu tür buluşmalar ve birlikteliklerin Konya ve için önemli olduğunu vurgulayan ASRİAD Konya Şube Başkanı Mustafa Balta, “İstişare toplantılarımıza önem veriyoruz. Onun için bu tür buluşmalarımız bundan sonra daha da sık aralıklarla olacak. Bu şehrin tavsiyelerine ihtiyacımız var” diye konuştu.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim