AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı mesajında; “Türk demokrasi tarihinin en önemli günleri arasında yer alan ve ülkemizin birlik ve beraberliğini perçinlenerek devletimizin bütünlüğüne kasteden hainlere karşı milletimizin basiret, feraset ve cesaretiyle kurtulduğu gün olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz kutlu olsun” dedi.

AK Parti İl Başkanı Hasan Angı; “15 Temmuz gecesi ülkemizin birliğine, devletimizin bütünlüğüne kast etme cüreti göstererek, bu milletin evlatlarına, tankla tüfekle kurşun sıkacak kadar aşağılaşmış FETÖ’nün yaşattıklarını hep beraber gördük ve şahit olduk. Bu hainlerin ne kadar zalimleşebileceklerini hep beraber idrak ettik. Milletimizin ve devletimizin şanlı tarihinden aldığı feraset, milli ve manevi değerlerimizin kazandırdığı iman ve cesaretle bu kahpe girişimi hep birlikte bertaraf ettik. 15 Temmuz darbe girişiminde milletimiz tıpkı Çanakkale’de, Kut’ül Ammare’de, Dumlupınar’da, ülkemizi bölmek, yok etmek ve istikbalini söndürmek isteyenlere verdiği büyük cesaret ve birlik mesajını yine göstermiştir. Vatanı olan Anadolu topraklarını kimseye yar etmeyeceğini milletimiz tüm dünyaya adeta haykırmış ve bir daha böyle bir girişimde bile bulunmayı tenezzül edeceklere neler yapacağını göstermiştir. Tankların, tüfeklerin, savaş uçaklarının karşısında Türk Bayraklarıyla, çıplak elleri ile karşı koyan aziz milletimizin dirayeti ve cesareti Türk ve Dünya tarihine altın harflerle yazılmıştır. Bu bağımsızlık örneği asırlar boyunca da unutulmayacaktır” dedi.

Türk milleti esareti kabul etmektense, aşığı olduğu şehadete gözü kırpmadan yürüyen, vatanı ve bayrağı için en değerli varlığı olan canını feda eden asil bir millet olduğunu belirten İl Başkanı Angı; “Karanlık dehlizlere yuvalanmış, kanla beslenen patronlarına uşaklık yapan bir avuç kalleşe bu ülkeyi böldürtmeyecektir. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Hiç şüphesiz şehitlerimiz kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. 15 Temmuz akşamı meydanları boş bırakmayarak hainlere ve kalleş işbirlikçilerine meydanları dar eden, genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, çocuğuyla adeta kurşunlara meydan okuyan aziz milletimize ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bağımsızlığı ve bütünlüğü için şehit olan ve kahraman gazilerimizi minnet, sevgi ve duayla anıyorum.”

Editör: TE Bilişim