Gazetecilik; heyecandır. Toplumun sesidir. Olanı olduğu gibi, doğru, etik kurallar çerçevesinde, ahlaki değerlerimiz gözetilerek ulaştırmaktır insanlara. Zordur aslında gazetecilik. Hele ki günümüzde, bu anlayışla bu önemli görevi yerine getirmek meşakkatlidir. Çünkü; ne zaman eskisi gibi sevgiyle davranıyor insana ne de insanlar eskisi gibi iyi olabiliyor bu zamanda. Anlayış ve hayata bakış açısı ne kadar genişlese de, ahlaki ve vicdani gereklilikler de bir o kadar zedelenmiştir. Bu anlamda ortaya çıkan toplumsal çözülmeler, takdir edersiniz ki toplumlarda meydana aksiyonları da farklılaştırmıştır. Bu farklılık hem gazeteciler olarak bizlerin gördüğünü etkilemiş hem de "görmek ya da göstermek istediklerimiz" kavramını ortaya çıkarmıştır. Özellikle bu kavramsal anlayış, kişisel menfaatler doğrultusunda tüm medya organlarında kullanılan bir araç halini almıştır. Ortaya çıkan bu kavram her ne kadar etik ve ahlaki olmasa da, zamanın gazetecilik açısından belki de en acımasız hali olarak kendini göstermiştir. Ancak; tüm bunlara rağmen, mücadele etme ruhu sönmemiş, milletimizin ahlaki yargılarıyla yoğrularak, yeni umutlara ışık olacak milli ve manevi zihinler tükenmemiştir. Bunun bilincinde olarak, belirttiğim anlamıyla yeni umutlara ışık olma gayretinde olmuş ve olmaya da devam edeceğim.

Bu vesileyle; biz de yeni günümüze, yeni günlerimize Yenigün Gazetesi ile devam ediyoruz. Bundan sonra Allah kısmet ederse, söyleyeceklerimizi, dilimizin döndüğünce, kalemimizin yettiğince Yenigün Gazetesi'nden vermeye çalışacağız.

Başında "yeni" olan her şey daima iyidir. Yeni'ler, “yeni'likler farklılıkları beraberinde getirir, insanları dinamikleştirir. Buna binaen, Yenigün Gazetesi'nde, yeni ve dinamik bir ekiple birlikte, güzellikleri ortaya çıkaracak olmayı oldukça önemsiyorum. Yeni yerimizden, yeni köşemizden siz değerli okuyucularımıza selam ederim.

MÜBAREK RAMAZAN AYI BEREKET GETİRSİN

Beklenen ay; Ramazan'a erişmenin huzuru içerisindeyiz. Ramazan ayını tarif etsek, bu mübarek ayın önemini anlatsak herhalde Tüm Müslüman alemi hemen hemen aynı duygu ve düşünceleri hissederek kelimeler oraya koyacaktır. Nedir bu ortak Ramazan ayının ortak paydası; Bereket, mağfiret, huzur, huşu, yardımlaşma, paylaşma, kaynaşma ve daha bir sürü güzel şey. Bu güzellikleri saymak zor olmasa gerek. Zor olan elbette tatbik etmektir. Umarım tüm bu güzellikler içerisinde bir Ramazan ayını daha geride bırakır, Ramazan ayının anlam ve önemine nail olarak tamamlamayı başarabiliriz. Nefislerimizin terbiye edildiği, Mübarek Ramazan ayının nuruyla bezenilen bir ay diliyor; Ramazan ayının hayırların fethi, şerlerin define vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Saygı, sevgi ve selamlarımla...