YENİGÜN'DE AÇILIŞ VE YENİ SORUMLULUKLAR!

Öyle zamanlar vardır ki insanlar dostları tarafından hatırlanmak isterler. Hatırlayanların sayısı ne kadar fazla olursa insan o kadar mutlu oluyor. 

Geçen Cumartesi günü Konya Yenigün Gazetesi'nin açılışı yapıldı. Bu açılış Gazetenin sahibi Mustafa Arslan için önemli idi! Çünkü çeyrek asırlık meslek hayatı boyunca yaptığı çalışmanın semeresini görecekti bu açılışta. 

Açılış, umulanın üzerinde bir ilgi gördü. Havanın hafif yağışlı olması, başlangıçta bizleri katılımcı sayısı konusunda biraz endişeye sevk etti. Ancak gökten inen rahmet, yeryüzüne de sirayet etti ve üç binin üzerinde katılımcı ile Konya Yenigün Gazetesinin açılışı gerçekleşti.

Katılımcı sayısının yüksek oluşu, biz Yenigün ailesini mutlu etti. Bu mutluluk yanında mesuliyet yükümüzü daha da artırdı. Katılımcı sayısının çokluğu yanında siyasi yelpazede ki dağılım da çok renkli idi. AK Parti İl Başkanı'nın yanı sıra Belediye Başkan Adayları, Saadet Partisi İl Yönetimi ve Belediye Başkan Adayları, MHP İl Başkanı ve Belediye Başkan Adayları, CHP İl Başkanı ve Belediye Başkan Adayları yanı sıra, Konya Milletvekili Atilla Kart ve İzmir Milletvekili Mustafa Balbay açılışa katılıp Gazetemize yayın hayatında başarılı dileyenler arasında yer aldı.

Siyasi yelpazede ki bu genişlik bize ağır bir mesuliyet yükledi. Daha önce de hassas olduğumuz tarafsız haber verme konusundaki sorumluluğumuz daha da arttı. Haberleri verirken kıstasımız bir siyasi görüş değil, milli ve manevi hassasiyetimiz olacak. 

***

Sanal ortamda paylaşılan bir olay bizi dehşete düşürdü. Üniversiteli bir genç evinde beslediği bir kediyi işkence ile öldürüp, bunun resimlerini de kendi ağında paylaşmış. Yapılan bu iş kasten işlenmiş bir cinayettir. Mahkemeler bu konuda daha duyarlı olmalı, hayvanlara karşı işlenen bu tür suçları ağır şekilde cezalandırmanın yolunu açmalıdırlar. 

Kanunlarımızda bu tür cinayetler suç olarak görülmüyorsa bir an önce bu konuda kanun hazırlanıp meclisten geçirilmelidir. Bu cinayeti işleyen kişi de bu konuda bir kanun yok denilerek serbest bırakılmamalı, en azından mahkeme bu şahsın akli yönden eksik olduğu yönünde bir karar alarak bir ruh ve sinir hastanesine yatırılmasını sağlamalıdır.

Allah'ın yarattığı hiçbir canlının hayatına sebepsiz yere son vermek cezasız bırakılmamalıdır. Bu cinayeti işleyen kişi, bu vahşeti internette paylaşmakta bir beis görmediğine göre büyük ihtimalle ruh hastasıdır. Devletin görevlerinden birisi de toplumun güvenliği için tehlike oluşturabilecek şahısları gözetim altında tutmaktır. Öldürülen bir kedi diye es geçmek, Allah'ın verdiği bir canı ciddiye almamaktır. Bunun öbür dünyada elbette vebali vardır. Bu dünyada da bir cezası olmalıdır ve bu kedi katili gerekli cezaya çarptırılmalıdır.

***

Gezi olayları sırasında bir grup fanatik tarafından saldırıya uğradığı ve üzerine ç.. yapıldığı iddia edilen başörtülü bayanın olay saatindeki görüntüleri yayınlandı. Olay açıklandığı zaman büyük tepki çekmiş ve olayı gerçekleştirenler toplum tarafından lanetlenmişti. 

Yayınlanan görüntüler sonrasında böyle bir olayın meydana gelmediği kamuoyuna aktarıldı. Böylesine kötü ve kul hakkına giren bir mizansen de kimlerin parmağı varsa onları hesap gününe havale ediyoruz. 

Başbakan görüntülerden sonra ellerinde tapu gibi rapor olduğundan bahsediyor. Daha önce de elinde görüntüler olduğunu ve bunu yayınlayacağını söylemişti. Aradan geçen zaman zarfında görüntüler yayınlanmadığı gibi olayın aksini ispatlayan görüntüler ekranlara yansıdı.

Şimdi Başbakan Erdoğan'ın elimizde kapı gibi rapor var demesi, bu görüntüler yanında ne ifade eder. Ellerinde varsa bu olayın görüntüleri yayınlanmalı, aksi halde paralel yapı! İçerisinde yer aldığı iddia edilen polis'in veya onun dahli doğrultusunda alınan hiçbir ifade ve raporun bir anlamı yok. Şayet bu raporları doğru kabul edeceksek, aynı Polis Teşkilatının üyeleri tarafından deşifre edilen 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet davaları da gerçektir. Başbakan bu konuda bir karar versin. Paralel yapı var mı? Yoksa kendisi aleyhine olan her şey paralel yapılanmanın eseri, kendisine hizmet eden her açıklama ise doğru mu?