Koçakpark, çocuk oyun grupları, kent ekipmanları, oyun elemanları, dış mekan spor aletleri üretiminde sektörün markası haline geldi. Koçakpark Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koçak, firmaları ve sektör hakkında dergimize açıklamalarda bulundu. Koçak, kalite ve güvende öne çıkan firma olduklarını dile getirdi.

Firmanızdan kısaca bahsedebilir misiniz?

Koçakpark, sac işlem ve metal sektöründe, sektörünün öncü ve lider konumunda olduğu herkes tarafından bilinen imalatta 39 yılı devirmiş bir Koçaksac firmasının yan kuruluş olarak Koçakpark ismi ile çocuk oyun grupları, kent ekipmanları, oyun elemanları, dış mekan spor aletleri üretimi yapmak üzere 2014 yılında kurulmuş üretici bir firmadır. İmalat konusunda 39 yıldan bugüne kadar edindiğimiz tecrübe, Ürünlerimizin kalitesine ve Müşterilerimizin memnuniyetine yansımakta ve bu durumda Firma olarak bize değer katmakta, bizi ziyadesiyle memnun etmektedir.

Kalite, disiplin ve müşteri memnuniyetini benimseyen bir anlayışla üretime ilk başladığımız günden itibaren Koçakpark farkını ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Kısa zaman diliminde öncü firmalar arasında yer almamız da bunun en büyük göstergesidir. 

Sac işlem merkezi ve Metal sektöründen Plastik sektörüne, Çocuk Oyun grubu imalatına başlama kararı almadan önce sektörle ilgili bir takım araştırmalarımız olmuştur. Araştırmalarımız neticesinde, Sektörün heryıl kendini yenilediğini ve eğer bu yeniliklere ayak uyduramazsak herhangi bir olumlu fayda sağlamlayacağını gördük. Sektör içerisinde yıllardır imalat yapan ve kendini yenileyen firmaların başarılı olduğu aşikar, Bizde yola çıkarken, 39 yıllık tecrübeyi ve yenilikçi ruhumuzu işimize yansıtacağımızdan hiç şüphemizin olmadığı kanaatine vararak sektöre ilk adımımızı atmış olduk.

Fabrikanızın fiziki alanı ve yatırımlarınızı anlatabilir misiniz?

Çocuk Oyun Grubu ve Kent Ekipmanları üretimi yaptığımız fabrikamız lokasyon olarak Konya 3.Osb’nde yer almakta ve hali hazır da açık-kapalı toplam 40.000 metrekare alanda imalat yapmaktadır.

Fabrikamızın bazı kısımlarında henüz inşaat işlerimizi devam etmektedir, ayrıca heryıl daha farklı kalıp çeşitleri ve yeni AR-Ge çalışmalarımız kapsamında çeşitli yatırımlarımız devam etmektedir.

Fabrikamızdaki üretimi kısaca anlatmak gerekirse; Ar-Ge Departmanında bilgisayar üzerinde tüm ürünleri modellemekte ve detaylandırmaktadır. Üretim Departmanında polietilen ürünlerin üretimini tamamen alüminyum kalıplarda rotasyon makineleri ile sağlanmaktadır. Oyun gruplarında kullanılan metal ürünlerin Kumlama, Boyama, PVC kaplama ve Kaynak işlemleri de fabrikam sahamızda yapılmaktadır.

Ayrıca çocuk oyun grubu üretimi ile ilgili gelişmeleri yakından takip ederek, sektör araştırması kapsamında gerek Avrupa gerek Amerika ve Uzak Doğuya çeşitli seyahatler planlayarak, sektör üzerinde Dünya da neler yapıldığı konusunda araştırmalar yaparak, firmamızı daha iyi noktalara nasıl taşırız ve daha farklı AR-Ge çalışmalarını nasıl yaparız gibi araştırmalarımızı her yıl yaparak, daha sağlam adımlarla yolumuzda ilerlemeye devam ediyoruz.

Ürünleriniz hakkında bilgiler verebilir misiniz?

Ürünlerimiz her yaş grubu çocuğun rahat ve güvenle oynayabileceği ve yetişkinlerin açık alanda spor yapabileceği şekilde tasarlanmakta ve üretilmektedir.

Ürünlerimizin hammaddesi ağırlıklı olarak LLDPE (Lineer Düşük Yoğunluklu Polietilen), HDPE (Yüksek Yoğunluklu PE)’dir. Dünya Standartlarına uygun olarak üretilen ürünlerimizde çocuk sağlığına zararlı olmayan hammadde kullanımı tercih etmekteyiz. Bu nedenle Dünya Standartlarına uygunluk belgelerine ve test raporlarına sahip olduğumuzu da belirtmek isteriz.

Koçakpark olarak çocuk oyun grubu, oyun elemanları, dış mekan spor aletleri ve kent ekipmanlarından oluşan geniş bir ürün yelpazemiz vardır. 2018’de Ekim ayında çıkan farklı tematik tasarımlardan oluşan yeni kataloğumuzda her yaş grubunun kullanımına uygun ürünler yer almaktadır. 0-6 yaş grubu için Kreş Serisi Oyun Grubu, 12-15 yaş grubu için Hisar Serisi Oyun Grubu uygun olurken yetişkinler için Küp Serisi Oyun grubu ve Fitness Serilerini örnek verebiliriz . Firmamız , Dünya üzerinde ki Engelsiz vatandaşlarımızı ve bize Dünyalar kadar değerli Engelsiz Çocuklarımızı da unutmaksızın 2018 kataloğunda (ÖZGÜR SERİSİ) olarak adlandırdığı serilerle de ön plana çıkmaktadır.

Kısaca oyun grubu tasarımında dünya genelinde kabul gören  tematik tasarımlara, firma olarak farklı isimler tabir ederek , yeni kataloğumuzda yer vermiş bulunuyoruz; Tabiat Serisi Oyun Grubu, Yelken Serisi Oyun Grubu, Badem Serisi Oyun Grubu, yanı sıra Koçakpark farkını ortaya koyan ürünlerde bulunmaktadır. Özellikle Küp Serisi Oyun Grubu, Kafes Serisi Oyun Grubu ve Dinamik Serisi Oyun Grubu müşterilerimizin oldukça ilgisini çekmektedir.

Yurt dışı pazarınız nasıl?

Uluslararası pazarda; başta Avrupa ülkeleri olmak üzere Balkanlar, Afrika,  Ortadoğu ve Orta Asya’da yer alan 28 den fazla ülkeye ihracat yapmaktayız. Kaliteli üretim, Kaliteli Paketleme ve Zamanında teslimat firmamızın en önemli özelliklerinden olması nedeniyle Uluslararası Pazarda adından söz ettiren bir firma olmaya devam ediyoruz. Zaman zaman, Dünyanın çeşitli bölgelerinden ve ülkelerinden Firmamızı ziyarete gelen müşterilerimiz, Fabrikamızı ve üretim hattımızı yakından inceleyip ürünlerimiz ve üretimimiz hakkında, alanında uzman personelimizden bilgiler almaktadırlar. Firmamızı Ziyaret eden müşterilerimiz Ürün kalitesi ve Gördükleri Misafirperverlik karşısında her zaman memnun kalmışlar ve Zamana yayılacak olan uzun vadeli işbirlikleri talebinde bulunmaktadırlar.

Bu durum da müşteriye güven veren bir yapıya sahip olduğumuzu açıkça göstermektedir.

Ülkemiz ve sektörümüz için İhracat,  imalat yapan tüm firmalar açısında sorumlu olduğu alanlardan biridir, Ülkeye döviz getirisi sağlayarak, İmalat kapasitesini arttırmak ve İstihdam sağlamak biz üreticilerin en önemli sorumluluğudur. Firma olarak Sorumluluğumuzun farkındayız ve Uluslararası pazarda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz, Ayrıca Yeni Pazarlar araştırmak için uluslararası seyahatlerimize devam ederek, Müşteri portföyümüzü  geliştirmeye , İhracat oranlarımızı arttırmaya ve İstihdam kapasitemizi arttırmaya devam edeceğiz.

Kaç personel ile hizmet veriyorsunuz?

Koçakpark ve Koçaksac şirketlerimiz bünyesinde; beyaz yakalı ve mavi yakalı olmak üzere toplam 130 kişilik çalışma ekibimizle sektörlerimize hizmet vermeye devam ediyoruz.

Hedefleriniz neler?

Öncelikle hedefimiz “Mutluluk hayalde kalmasın” sloganından hareketle bütün çocukların rahat ve özgür bir şekilde oynayabildiği çocuk oyun alanları oluşturmaktır. Diğer yandan Koçakpark’a özgün tasarımların bölgesel, ülkesel ve küresel platformda her noktada yer almasını sağlamaktır. Başlangıçtan bulunduğumuz noktaya kadar olan sürece bakıldığında gösterdiğimiz performans doğru yönde ilerlediğimizi göstermektedir. Elbette bu uzun soluklu ve çok çalışma gerektiren bir süreç olacaktır. Yenilikçi politika ve yeni deneyimler sayesinde özgün tasarımlar yapmaya ve ürün bandımızı genişletmeye devam edeceğiz.

Ayrıca; en büyük hedeflerimiz arasında olan; uluslararası müşteri portföyümüzü arttırmak ve Ülkemizin Yerli ve Milli duruşuna daha çok katkı sağlayarak, Uluslararası arena da yerli ve milli bir firma olarak, ülkemizi en iyi şekilde temsil etmektir.

Sektörün sorunları hakkında bilgiler verebilir misiniz?

Çocuk oyun grubu sektöründeki sorunların en başında merdiven altı olarak tabir edilen ürünlerin üretilmesi ve bazı müşterilerin ucuz ürün almayı tercih etmesidir. Kısa vadede ucuz ve kolay üretimi olan bu ürünler, uzun vadede çocukların sağlığını olumsuz etkilemektedir. Kullanım sonucu oluşan yıpranmalar çocuklarımızın yaralanmasına neden olmaktadır. Bu konu ile ilgili gerekli denetlemelerin daha sık yapılması gerektiğini düşünmekteyim. Ayrıca Cumhurbaşkanımızın Yerli ve Milli hamlesini gözardı eden bazı belediyelerimizin de İthal ürün değil, Yerli ürünlerini tercih etmeleri gerektiği kanaatindeyim.

Editör: TE Bilişim