Büyükşehir Belediyesi vatandaşların hayatını kolaylaştırmak adına çalışmalarını sürdürüyor. Bu anlamda, pandemi sürecinde sokağa çıkma kısıtlamalarını fırsata çeviren Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ekipleri, şehrin muhtelif bölgelerinde trafik akışını rahatlatmak adına küçük ama etkili dokunuşlar yapmıştı. Böylece Konya trafiğinin bir nebze de olsa rahatlatılması amaçlanıyordu. Bunun dışında Büyükşehir Belediyesi, sadece araç trafiğini kolaylaştırmayla kalmayıp, yayaların da güvenli ve kolay bir şekilde ulaşımını sağlamak adına etkili önlemler almaya devam ediyor. Daha önce bu konuda yaya üst geçidi çalışmaları yapılmış, eski üstgeçitler yenilenerek riskler ortadan kaldırılmıştı. Bu çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Zafer Sanayi Sitesi bölgesine yeni bir yaya üstgeçidi kazandırıyor.

YAYA ÜSTGEÇİDİNE BAŞLANDI

Özellikle ana caddeler üzerinde öğrencilerin giriş ve çıkışlarının tehlike oluşturduğu okulların önüne ve yaya trafiği ile araç trafiğinin yoğun olduğu bölgelere yaya üstgeçitleri inşa eden Konya Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirdiği üstgeçit inşaatları ile vatandaşlardan tam not alıyor. Büyükşehir Belediyesi daha önce Zafer Sanayi Girişinin olduğu bölgede İstanbul Yolu üzerinde çeşitli değişikliklere gitmiş, trafik sıkışıklığını önlemek adına çalışmalar yürütmüştü. Büyükşehir Belediyesi şimdi de aynı bölgede yaya üstgeçidi çalışmalarına başladı.

KOLAYLIK SAĞLAYACAK

Oldukça işlek bir cadde olan İstanbul Yolu, yayaların geçişlerini zorlaştırıyor. Bu anlamda yoğun bir kullanım alanı olan Zafer Sanayi bölgesine yayaların geçişlerini kolaylaştırmak adına yapılan üstgeçidin büyük fayda sağlayacağı düşünülüyor. Yapılan üstgeçitle tramvayla sanayiye gelen vatandaşlar üstgeçit sayesinde yoğun trafik akışında zorlanmadan sağlıklı bir şekilde sanayi bölgesine geçebilecek.

MODERN ÜSTGEÇİT

Büyükşehir Belediyesi son dönemlerde yaya üstgeçitlerini zamanın şartlarına uydurarak, modern hale getirmişti. Yeni yapılan yaya üstgeçitlerinde vatandaşlara kolaylık sağlamak adına yürüyen merdiven ve asansörler bulunuyor. Yeni yapılan bu üstgeçit de modern ayrıntılar düşünülerek, asansör ve yürüyen merdiven olacak şekilde planlandı. Yapımına başlanan üstgeçit vatandaşlar tarafından olumlu karşılanırken, üstgeçidin 150 gün içerisinde tamamlanması planlanıyor.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim