Küresel ölçekte yaşadığımız Koronavirüs (COVID-19) salgınıyla mücadelede henüz bir ilaç ya da aşı bulunamadı. Bilim insanı ve tıp uzmanlarının bu konuda birleştiği tek ortak görüş ise, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi. Güçlü bir vücut direnci, Corona’ya da direniyor ve hastalığı daha hızlı yenmemizi sağlıyor. İşte bu noktada, son dönemde tüm dünyada yukarı bir ivme yakalayan doğal, bitkisel besin destekleri devreye giriyor. Bu kapsamda salgın ile birlikte, insanların besin desteklerine olan talebi de arttı. Bu durum, Türkiye’nin ilk sağlıklı yaşam markası Zade Vital ürünlerine olan talebi de artırmış durumda. 

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRMEK GEREKİYOR 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Zade Vital ve Helvacızade Grubu’nun CEO’su Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil, bağışıklığı dengelemek için şu anda pazarda en çok tercih edilen ürünlerden birinin, çörek otu yağı olduğunu söyledi. Klinik çalışmalarda da etkisi kanıtlanmış olan çörek otunun, sağlıklı besin desteği kategorisinde yer aldığını dile getiren Büyükhelvacıgil, koronavirüs salgınından sonra ise ürüne olan talebin arttığını söyledi. Besin desteklerinin koronavirüse ve diğer virüslere karşı direnç sağladığına dikkat çeken Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil,  “Bağışıklık sistemimizi dengede tutabilmek bu dönemde çok önemli. Düzenli bir yaşam, sağlıklı beslenme ve düzenli egzersizin yanı sıra eksik kalan vitamin ya da mineral ihtiyaçlarımız için besin desteklerinden faydalanabiliriz. Besin destekleri de burada devreye giriyor. Bunun dışında önemli bir konu ise hijyen… Ürünlerimiz GMP yani, iyi üretim uygulamaları standartlarında üretiliyor. Konya’daki Zade Vital İlaç Üretim Tesislerimizde besin desteklerimizi ilaç standardında üreterek toplum sağlığına güvenle destek oluyoruz. Bu konuda bilinçlenmeye başlayan insanlarımız artık bu özelliğe daha çok dikkat edecek” dedi.

ÜRETİM KAPASİTESİ ARTMIŞ DURUMDA 

“Zade Vital’in resmi rakamlar netleşmesede, salgın ile birlikte özellikle bağışıklığı güçlendirmeye destek olan ürünlerinde satış hacmi 3 katı kadar arttı” diyen Büyükhelvacıgil, Türkiye’de koronavirüs vakalarının gözükmesi ile taleplerde artışın sürdüğünü de sözlerine ekledi. Çörek otu yağının dışında, C vitamini ve çinko içeren Sambucus (karamürver ekstresi), Probiyotik daily ve üst solunum yolu enfeksiyonlarında kullanılan %100 doğal nazal sprey Nigefix için pazarda yüksek bir talep olduğuna işaret eden Büyükhelvacıgil, şöyle devam etti, “Zade Vital ürün taleplerinde, şuanda yüzde 5’lik bir artış var. En çok talep gören ilk 3 ürün ise sırasıyla Zade Vital Çörek Otu Yağı, Zade Vital Nigefix Nazal Sprey ve Zade Vital Sambucus.. Ay sonuna kadar bu talebin yüzde 10’a çıkacağı tahmin ediliyor. Marka şu anda ek vardiya uygulaması ile üretim kapasitesini artırmış durumda. Zade Vital ayrıca çalışmaları sürmekte olan C vitamini, Sambucus ve Multivitamin efervesanları ile Sambucus şurubunun da çalışmalarını hızlandırarak yakın zamanda sadece eczaneler aracılığı ile pazara sunmaya hazırlanıyor. Zade Vital pazarda ilk kez zeytin yaprağı ekstreli efervesan ürünleri ile bağışıklığa ekstre destek sağlama hedefinde.”

SON 10 GÜNDÜR TALEP PATLAMASI YAŞANIYOR 

Tüm bu hazırlıklar için gerekli olan altyapılarının hazır olduğuna dikkat çeken Dr. Büyükhelvacıgil, Konya’da bulunan Avrupa’nın en yüksek kapasiteli (yıllık 1 milyar yumuşak kapsül) Zade Vital İlaç Üretim Tesisleri üretimlerine devam ettiğini dile getirdi. Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil ayrıca, “İhracat kanadımızda 15 farklı ülkeye ve geçen yıldan bu yana ABD pazarına ürünlerimizi sunuyoruz. ABD’de Amazon kanalıyla da ulaşılabilen Zade Vital ürünlerine artan bir talep bulunuyor. Son 10 günde bu talepler iyice artmış durumda. Mart başından itibaren ülkemizde de olduğu gibi ABD’de de çörek otu yağı, sambucus ve çinko taleplerinde büyük bir artış gözlemledik. Talepteki ana merkez noktası bağışıklığı dengelemeye ve vücut direncini artırmaya yönelik ürünlerin tercih edilmesi” dedi.

DESTEKLER AYRI BİR ÖNEM TAŞIYOR

Zade Vital’in bugün önemli bir misyon üstlendiğinin altını çizen Büyükhelvacıgil, şunları kaydetti, “Zade Vital, tüm dünyada ve ne yazık ki ülkemizde de üzücü kayıplara neden olan yeni koronavirüsü (COVID-19) salgınıyla ilgili, kesintisiz devam eden üretimleriyle toplum sağlığını korumada üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeyi hedeflemektir. Riskin yüksekliği ve muhtemel yayılımların önlenmesi hedefiyle kısa bir süre önce yüz yüze iletişimi durduran şirketimiz, Zade Vital İlaç Üretim Tesisleri ile ülkemizin dört bir tarafına GMP (Good Manufacturing Practices / İyi Üretim Uygulamaları) standartlarında üretilmiş sağlık destek ürünlerini göndermeye devam etmektedir. Günümüzde doğru üretilmediğinde faydadan çok zarar verme ihtimali bulunan bu alanda toplumumuzun bilgilenmesi, doktor ve eczacılarımız tarafından tavsiye edilen, sadece içeriğinden ve kalitesinden emin olunan ürünlerden destek alınması, bugün ayrı bir önem taşımaktadır. 2018 yılında dünyada tüm sektörler içinde ilk kez TS-13811 Hijyen ve Sanitasyon Standardizasyonu Belgesi’ni alan şirketimiz, Ege Üniversitesi ARGEFAR ile işbirliği, 18 farklı kalite-sistem sertifikası ve Uluslararası GMP standartları ile doğru ürünleri insanlarımız ile buluşturmayı amaçlamaktadır. Şirketimizle ilgili bir ihtiyacı olması durumunda bizlere 444 92 33 numaralı telefondan ve [email protected] adresinden ulaşabileceğinizi bilgilerinize sunarız.” 

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim